Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gggggggonaa

Allegro- pytanie

Polecane posty

Gość gggggggonaa

Mam pytanie do korzystających z Allegro. Czy jeżeli wystawię przedmiot na aukcje, np. na 14 dni. i oznaczę że licytacja zaczyna się od 1zł ale cena jaką chce za nią zyskać to 100zł to czy 1. jeżeli cena znajdzie się po upływie aukcji na poziomie np 80zł więc wciąz będzie informacja że minimalna cena (podana jako 100zł) nie została osiągnięta to mogę zgodzić się na sprzedaż za tę kwotę? 2. Lub gdy cena osiągnie 101zł a ja stwierdzę że to za mało, to mogę zrezygnować ze sprzedaży rzeczy. A może nie mogę, bo cena minimalna zobowiązuje mnie do sprzedaży tak samo jak opcja kup teraz?? Proszę o pomoc

jeśli ustalisz cenę minimalną to nie masz obowiązku sprzedaży towaru jak tej ceny nie osiągnie ale jeśli przekroczy ją chocby o grosz to zobowiązuje cię to do sprzedazy

Gość gggggggonaa
dziękuję. ale jeżeli cena minimalna nie zostanie osiągnięta to mogę się jednak zdecydować na sprzedaż... bo np. zabraknie 5zł do ceny minimalnej a to różnicy mi nie robi?

Gość bcv
oczywiscie ze mozesz sie zdecydowac , ale wtedy kupujacy nie jest zobowiazany do zakupu , bo cena minimalna nie została osiagnieta ...Musisz uzgodnic czy sie zgadza chociaz prawie kazdy sie zgodzi , to nie jest jego obowiazkiem zakup towaru .

Gość sdfadas
tak. tylko jeszcze trzba wspomniec ze z allegro moga korzystac osoby powyzej 18 roku zycia

Gość gggggggonaa
na szczęście ja pełnoletnia jestem ;-) dziękuję bardzo. to moje początki na allegro i już kilka razy wystawiałam przedmiot, ale z opcją kup teraz. planuję jednak przeprowadzić licytację ;-)