Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyna na balkonie

Kaprogest w ciąży? - czy któras z Was brała?

Polecane posty

Cześć. Jestem w 8 tc, dziś byłam na usg i z badania wyszło, że płód ma 7 tygodni, czyli toszkę za mało. Lekarz twierdzi, ze nie ma powodów do niepokoju, że długie cykle, że tak to może wyglądać, ale zalecił mi zastrzyki kaprogest (10 zastrzyków - każdy brany co 4 dni). Jestem przerażona, bo w ulotce jest napisane, że ciąża jest przeciwwskazaniem do brania tego leku, choć on od razu powiedział, że tak tam będzie pisało i żeby sie tym nie przejmować. Nie wiem, co mam robić. Dziewczyny, czy któas z Was brała te zasrzyki lub słyszała coś na ten temat?

Gość ja brałam bolesną są

a jest to jakieś zagrożenie dla dziecka? W którym tc brałaś i z jakiej pzyczyny?

Gość Handzia
Brałam do 20 tyg ciąży -urodzilam zdrową córke

ja bralam na poczatku ciązy przez 3 tyg, co 2 dni potem tydzien temu przez tydzien co 2 dni z powodu twardnienia brzucha. jestem w 22 t.c

adddaaa i Handzia, a czy słyszałyście może o tym, czy te zastrzyki nisosa ze sobą jakieś zagrożenie dla dziecka, dla rozwoju płodu? Ja równiez mam brać kaprogest, ale u mnie sytuacja wygląda tak, ze lakarz stwierdził, że ciąż jest troszkę twarda i że maluszek (8 tc) mógłby byc odrobinę większy ale ogólnie powiedział, że wszystko wygląda dobrze. Zatem dostałam chyba profilaktycznie, Martwię się czy nie zaszkodze tym zdrwoeiu dziecka i sam nie wiem czy ryzykowac bez tych zastrzyków czy je brać (10 ampułek co 3-4 dni)

może doradzicie. Zapewne jesteście po rżnych romowach z lakarzami na ten temat będę wdzięczna za każda info, tym bardziej, że w ulotce na necie wyglada to dośc kontrowersyjnie (należy zachowac ostrożnośc przy podawaniu w ciąży lub nie należy podawac w ciąży) z góry bardzo dziękuję

Gość Melania parkerówna
Ja brałam kaprogest w ciązy. 10 zastrzyków razem , jeden na tydzień. Nie wiem czy jest szkodliwy ale u mnie było dobrze