Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brigitta

czy ktos zna francuski???????

Polecane posty

Gość brigitta

Potrzebuje przetlumaczyc te dwa zdania ponizej, prosze pomozcie J'taime tres beaucoup, tu es tres beau J`taime parceque, jaque jour, je pense a to

Gość rrrtt
kocham cie bardzo , ty jestes piekna/y kocham cie , mysłe o tobie

Gość luzak gepard chester
A dokładniej, co do drugiej linijki, kocham cię, bo każdego dnia myślę o tobie

Gość zupapomidorowa
kurde, to nie po francusku. na polski to byłoby coś w stylu: "koffam ciem strasznie, jestes bardzo piękny. koffam ciem ponieważbo, karzdego dnia, myślę o (tobie)"

Gość cdsvsfv
haha ile bledow, to nie jest francuski to jest lamaniec

Gość zupapomidorowa
Je t'aime tres beaucoup, tu es tres beau Je t'aime parce que chaque jour je pense a toi (gdybyś chciała poprawiać :) )

Gość cdsvsfv
nie mowi sie tres beaucoup haha co to ma byc, je taime bcp hahha padam ze smiechu

Gość rrrtt
a jak jest obciag z polykiem po francuzku ?

Gość zupapomidorowa
Do cdsvsfv : owszem, mówi się. Może nie w podręcznikach do francuskiego, ale trzynastoletni Francuzi potrafią tak powiedzieć. Coś jak "belle belle" czyli b. piękna :D. Chyba "strasznie bardzo" w tym podrzędnym tekściku jest dobrym tlumaczeniem.

Gość cdsvsfv
ale 13 laetni francuzi sa mali i nie potrafia jeszcze poprawnie sie wypowoadac, jestem pol francuzka, mieszkam we francji, wiec wiem co mowie

Gość cdsvsfv
struktura tres bcp jest gramatycznie niepoprawna i nie jest uznawana za blad

Gość zupapomidorowa
Dlatego napisałam, że tekścik jest podrzędny i przetłumaczyłam jw. Wiem, że taka struktura jest niepoprawna i jest uznawana za błąd. Jednakowoż nawet pełny Francuz, a nawet półtorej Francuzki mieszkającej we Fr, Belgii, Szwajcarii, Kanadzie, Algierze czy gdziekolwiek nie przekona mnie, że ma to jakieś znaczenie dla zakochanego trzynastolatka :)) Nie atakuję i nie zmyślam, tylko staram się pytającej udzielić jak najlepszej informacji na dany temat :)

Gość cdsvsfv
jest to poprostu nie poprawnr maslo maslane nie mozna strasznie badzro kochac, kocha sie bardzo, to zdanie nic nie wyraza i kazdy bedzie je poprawial jak tylko je uslyszy, i nie mow o 13 latkach bo tkaie beldy ronbia tylko dzieci w przedszkolu i na poczastko podstawowki

Gość rrrtt
nikt nie wie jak jest obciag z polykiem po francuzku ?

Gość brigitta
zapytalam o to bo sama nie znam franciskiego nic a nic, napisal to do mnie kolega norweg , ktory na moje pytanie czemu nie po angielsku albo norwesku powiedzial ze nie jest na tyle odwazny zeby mi to powiedziec. aha i nie ma wcale 13 lat, jest zdecydowanie starszy. dziekuje wszystkim za pomoc