Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alimenty

alimenty na 19stkę

Polecane posty

Gość alimenty

Witam! zacznę od tego iż w styczniu skonczyłam 19 lat i od 13 roku życia mieszkam z ojcem a mama płaci na mnie alimenty w wysokosci 350zl z tym ze wysyłą tylko 150zł bo mam brata na ktorego tata daje 200zl.Wszystko było dobrze dopóki ojciec nie znalazł sobie kobiety. kiedys dostawałam 100zł kieszonkowego a teraz jets sa to pieniądze za ktore muszę opłacac wyjazdy na kurs maturalny (40zł mies), kosmetyki, ubrania, buty, czasem jakies sniadanie czy picie w szkole...Ostatnio nawet szampon odżywke i paste do zebow;/od pazdziernika wybieram się na studia do miasta oddalonego o 40km. jednak nie wyobrazam sobie takiego zycia jak mam teraz. Rozmawialam z mama i jest gotowa płacic na mnie 500zł miesięcznie z tym ze podwyzszy tacie alimenty na brata. Co musze zrobić aby sądownie była zatwierdzona ta kwota na ktora mama się zgodzila i aby pieniądze wpływaly na moje konto?? czy wiąze sie to z mojej str z jakimis kosztami?? i jeszcze jedno jesli wystąpiłaby,m o alimenty od ojca to co dokłądnie muszę zrobic?? zaznacze ze w poiłowie maja chcę wyprowadzic sie z domu i pracowac do pazdziernika w tym miescie gdzie bede studiowac.a pozniej przerwe prace az do zcasu zaaklimatyzowania sie na studiach. czy to ma jakies znaczenie odnosnie wysokosci alimentow ze będę pracowac?? moge ubiegac sie o jakies pomoce finansowe do urzedow czy innych instytucji?? PROSZĘ doradcie mi bo zupełnie się na tym nie znam;/

Gość alimenty
jeśli ktoś ma jakies rozeznanie prosze pisac...:(