Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytaniefocus

Czy każdy może nosić soczewki nightday?

Polecane posty

Gość pytaniefocus

Rok temu przez krótki czas nosiłam soczewki (jednodniowe), jednak przestałam, bo nie radziłam sobie z ich zakładaniem. Miały promień krzywizny 8,4 i średnicę 14. Chciałabym znów zacząć nosić soczewki, ale takie na dzień i na noc. Z tego co widziałam one są dostępne tylko ze średnicą 13,8- czyli nie nadają się dla mnie?

nie warto , są takie soczewki co możesz w nich spać max5 nocy w miesiącu szkoda oczzu

Gość allegrowiczka od 7 bolesci
od doboru soczewek jest okulista/optomerysta a nie Kafeteria :-P :-D

Gość pytaniefocus
można w nich spać 5 nocy w miesiącu- dobrze zrozumiałam? Moja koleżanka je nosi i nosi je non stop 30 dni i nocy :>

Gość pytaniefocus
allegrowiczka pytam tutaj bo może ktoś mnie uświadomi że nie nadają się dla mnie i zaoszczędzę 50 zł

na zdrowiu chcesz oszczedzac???I wytłumacz mi prosze po co Ci soczewki kiedy spisz???ludzi we snie nie poznajesz?;-)idz do okulisty-zbada Cie i dobierze soczewki:-)

Gość pytaniefocus
Soczewki jednodniowe NIE ODPOWIADAJĄ MI- miesiąc się z nimi męczyłam a i tak nie nauczyłam się ich zakładać. Nie ma sensu żebym znowu się w nie pakowała. Po co mam płacić 50 zł za jedno zdanie- nie możesz nosić tych soczewek?

dziwna jestes-za jakie jedno zdanie/płacisz za dobór soczewek i badanie.a to, ze nie umiesz zakładac soczewek to nie jest wina samych kontaktow:-PIdz do okulisty, dobierze ci miesieczne, po tygodniu bedziesz umiala wkładac jak ta lala;-)

i nie odpowiadaja ci, bo nie umiesz zakładac??????myslisz ze inne same wejda do koa?zle dobrane powoduja dyskomfort w noszeniu a nie przy wkładaniu, oj braki masz straszne:-O

Gość nie gadać jak nie wiecie
Ja noszę 30-dniowe night&day. Zawsze przy ściąganiu i zakładaniu jakoś podrażniłam sobie oko, a teraz mam spokój i wygodę, oczy lepiej mi tolerują te całodobowe soczewki. No i super wygoda - można zapomnieć że ma się wadę wzroku. Ściągam je na noc co tydzień, żeby się porządnie wymoczyły w płynie. Polecam. :)

a czy przedmowczyni-jełopka zdaje sobie sprawe ze to co jej odpowiada moze zrobic krzywde komus innemu z uszkodzeniem wzroku włacznie?zeby tez wyrywacie sobie sami czy idziecie do dentysty?:-P

Gość pytaniefocus
Nie potrafię zakładać soczewek!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Założenie pary soczewek zajmuje mi ok 30 min. Męczyłam się przez miesiąc i się nie nauczyłam więc nie sądze żeby coś się w tej kwestii zmieniło. Po to są soczewki night & day żeby nosić je w dzień i w nocy!