Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wyposzczona panna

Mam pytanie. Kiedy się daje zaproszenia gościom?

Polecane posty

my planujemy zacząĆ rozdawanie zaproszeń ok 2 - 2,5 miesiąca przed ślubem...

Ja wysyłam w tym tyg., ślub 25. kwietnia, z tym że goście i tak wszyscy uprzedzeni dokładnie co do terminu i godziny nawet. Więc będzie w porządku.

Gość a my...
my mamy zamiar dac zaproszenia na wielkanoc w kwietniu a slub biezremy w czerwcu.Miesiac przed slubem to zdecydowanie za malo czasu.Moim zdaniem przynajmniej 1,5 miesiąca, albo 2.

Gość czarna koala
a my mamy ślub w sierpniu a zaproszenia damy chyba w maju... po prostu nie chciałabym żeby ktos musiał wybierać czy pojedzie na wakacje o których moze marzył od dawna, czy przyjdzie na mój ślub. wolę zeby wiedzieli wcześniej i zaplanowali sobie wakacje tak zeby wszystko pogodzic.

Gość AAKORAA
w miejscu gdzie organizujemy wesele powiedziano nam, ze zaproszenia powinnismy wyslac 3 miesiace przed slubem. Wtedy prosi sie gosci o potwierdzenie przybycia w trakcie miesiaca. Jesli np okaze sie, ze kilka osob nie moze, 2 miesiace przed mozna jeszcze kogos na te wolne miejsca zaprosic. Proszac o potwierdznie w przeciagu miesiaca. Tym sposobem miesaic przez ma sie pelna liste gosci i na tej podstawie ustala sie szczegolowo sale, menu itd. Jest to w sumie dosc praktyczne. Ja biore slub wna poczatku lipca, zaproszenia bede wysylac w polowie kwietnia wiec 2,5 miesiaca przed.