Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZZZzzzzzzzz

dbanie o chigiene córeczki.

Polecane posty

Gość ZZZzzzzzzzz

kolezanka powiedizala mi ze jak jej córcia (6M) zrobi siku do pieluchy i ona jak ja zmienia to nie przeciera chusteczkami bo to jej zdaniem roznosi zarazki. czy to ja robie zle wycierajac co zmiana pampersa czy ona nierobiac tego.?

Gość lady zgaga
a twoja kolzeanka jak zrobi kupę to tez się nie wyciera i nie myje rąk bo to roznosci zarazki o matko czegoś poodbnego jeszce nie widziałam ;)

ważne jest zeby wycierać w kierunku odbytu a nie odwrotnie no i 10 razy nie przecierać tym samym miejscem na chusteczce. Wtedy nie przenosi się niczego (teoretycznie) Moim zdaniem lepiej przetrzec pupe przy kazdej zmienie pieluszki bo mocz odparza skóre a tak to go wycierasz i zaklądając suchą pieluszke pupa jest czysta.

Gość ja...ja
swojej dwutygodniuwej córci wycieram za każdym razem. nie wiem, czy jak Twoja koleżanka by się zesikała, to chciałby tak chodzić... oczywiście wycieraj zawsze w kierunku do pupy

Gość ja za kazdym razem
jak zmieniam pieluszke to przemywam wacikami moczonymi w wodzie , a po kupce wycieram chusteczkami nawilzanymi . dziecko ma 9 mc i jak do tej pory nie mialo zadnych bakteri w moczu .

Gość wezwijcie lekarza
h i g i e n ę !!!

A nie lepiej przemyć pupę pod wodą? Te chusteczki są praktyczne ale w podróży, u lekarza. One tylko chwilowo podmywają dziecko, ale nie myją. Moja bratowa uparcie przez 2 miesiące myła tylko chusteczkami, i małą miała takie odparzenia że aż lekarz się przeraził.

Gość babciny sposób
A moje ma 5 lat i zawsze, przy każdej zmianie pieluszki przemywałam pupę. I nie tylko wodą, ale też wodą z mydłem dla dzieci. Zero odparzeń, zero zakażeń. Po prostu - podstawowa (!) higiena!

Gość banda wszawców
jak jest 3, 5 letnia córka to jak jej krocze wycieracie myjąc? tzn ona stoi w wannie i wy rękami tam jej nie wiem jak powiedziec wycieracie, trzecie, ?