Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość allamakota

NIE CZUJE RUCHÓW DZIECKA!

Polecane posty

Gość allamakota

Witam. Mam pytanie do mam które są w ciąży po raz drugi. Kiedy poczułyście ruchy dziecka w drugiej ciąży? Podobno w drugiej czuje sie wczesniej niż w pierwszej? Czy to prawda? Ja w pierwszej ciązy poczułam ruchy w 18 tygodniu, to znaczy wtedy to były juz porządne kopniaki, nawet mąż juz je czuł. A teraz jestem w 17 tygodniu i nic nie czuje, kmpletnie nic. Chodzę do lekarza państwowego który usg wykonuje tylko 3 razy podczas ciązy. Pierwsze miałam w 10 tygodniu i było ok, serduszko biło. nastepne udg mam mieć w 20 tygodniu. Doktor powiedziała że powinnam juz czuć ruchy dziecka. jak to jest?

Gość dscdfDF
nie przejmuj sie ja poczułam dopiero w 24 tygodniu ciązy

Gość dinoświrek
No ja w pierwszej ciąży w 18 tc. A w drugiej dopiero w 21 tc. Nie wiem dlaczego. Wydaje mi się, że może dlatego, że w pierwszej ciąży miałam łożysko na tylnej ścianie macicy a teraz na przedniej??? Poza tym syn skakał, że cały brzuch falował a córa jest znacznie spokojniejsza. Może to też ma znaczenie...

Gość allamakota
gdybym tylko mogła to odrazu pojechałabym na usg prywatnie, ale to nie takie proste. Mieszkam na wsi, tu nie ma lekarza, w sąsiednim miasteczku jest dwóch do których podobno trzeba się zapisywac z miesięcznym wyprzedzeniem, po trzecie nie miałabym z kim dwulatka zostawic bo mieszkam sama, a po czwarte to nie mam pieniedzy na prywatne wizyty dlatego jeżdzę do państwowego, do przychodni przyszpitalnej do miasta wojewódzkiego.

Gość kahzbgxvdf
ja w pierwszej szybko juz ok15m a w drógiej w 20m a róznica to 14 lat

Gość kahzbgxvdf
sorki nie m tylko tyg.

moim zdaniem możesz jeszcze ich nie czuć-każda ciąża jest inna ,inaczej macica się rozwija i myślę że do 20 tyg spokojnie możesz czekać..niektóre kobiety dopiero po 20 tyg zaczynaja dopiero cokolwiek wyczuwać w brzucholku wiec spokojnie na pewno niedługo i na Ciebie przyjdzie pora..cierpliwosci

Gość przesadzasz
po 1 wcale nie jest powiedziane ze juz masz czuc ruchy po 2 zaden problem wybrac sie do przychodni i powiedziec lekarzowi o obawach napewno skieruje cie natychmiast na usg i ktg po 3 sama stwarzasz problemy ja dawno bym juz w przychodni siedziala i to nawet z 2 latkiem - myslisz ze ja tak nie chodzilam ? i jakos sie dalo - najwyrazniej malo ci zal;ezy.

ja tez myślę,ze gdyby cię to naprawdę niepokoiło to bys juz dawno była po konsultacji z lekarzem.A moze masz do niego telefon?I wtedy dzwonisz i pytasz!

ej, spokojnie.... w drugiej ciąży pierwsze ruchy dziecka czuje się między 16 a 18 tygodniem, lada dzień je poczujesz, nie denerwuj się :) nie leć na USG bo nie ma takiej potrzeby. nie stresuj się bo dziecko czuje wzrost adrenaliny w Twojej krwi i też się niepotrzebnie martwi razem z Tobą :)

Gość mówią mi lusia
nie czuję ruchów dziecka mimo ze dzis skonczył się 21 tc. Martwie się. Dzis mam USG połówkowe- mam nadzieję że dowiem sie samych dobrych wieści.

Gość matczyna reka
Nie denerwuj sie mozesz jeszcze nie czuc tych ruchow :) ja w 4 ciazy pierwsze ruchy i to takie slabiutkie poczulam dopiero w 22 tc. Wiec spokojnie doczekasz sie kopniaczkow :)

jak masz lozysko na przedniej scianie to ono skutecznie moze tlumic ruchy... ja tak mam i w sumie czuje czasami bolesniejsze kopniecia, a tak to delikatne przewracanie sie w brzuchu malucha.. lozysko na przedniej scianie tlumi ponoc do 60% ruchow dziecka, dlatego moj maluch wydaje mi sie malo aktywny, a w rzeczywistosci moze cos tam robi ;)

Gość kijevna
to nie jest regułą, ze musisz czuć wcześniej, nie denerwuj się... jeszcze poczujesz!

Gość mówią mi lusia
miałam dzis USG, łożysko na przedniej ścianie macicy....na szczęście wszystkie pomiary są prawidłowe...widziałam jak dzidzia ruszą rączkami, mam zdjęcia w 4d mojej córeczki, bo poznałam róznież płeć, oraz płytkę z nagraniem maleństwa.....tylko czekam na ruchy które poczuję

Gość parróva
Jestem w 18 tygodniu i ani widu ani słychu. Tydzień temu byłam u lekarza i powiedział, że prawdopodobnie poczuję za 2-3 tygodnie , czyli teraz za tydzień-dwa. Ogólnie wszędzie czytam, że ruchy MOŻNA poczuć od 16 tygodnia, ale to raczej nie w pierwszej ciaży - a w pierwszej tak ze 4 tygodnie póxniej. Ale to tez znaczy, że niekoniecznie juz wtedy sie je poczuje

Gość mówią mi lusia
czuje ruchy dziecka od 26.09.2010 i to intensywnie, nawet mąż już 2 razy poczuł......jestem szczęśliwa, czyli poczułam je w 21tc i 5dniu, czyli dosyć późno