Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Qwerrta

Porada

Polecane posty

Gość Qwerrta

Witajcie, mam takie pytanie... Jak dużo i w jakim czasie schudnę, na diecie ok 100kcal. Moj jadłospis wyglada najcześciej tak...: Sniadanie- duży jogurt- ok 250 kcal 2 śniadanie- 2-3 mandarynki Obiad- ok 100 g ryby gotowanej + 2 kromki zytniego pieczywa pełnoziarnistego podwieczorek- 2 kromki ryżowego pełnoziarnistego z 1-2 jajkami gotowanymi + pomidor i ogorek na to. kolacja- jabłko lub pomrańcz Waże 80 kg/ 173 cm. Aha i staram się ćwiczyć chociaż troche...

Gość Qwerrta
oczywiscie miało byc 1000 kcal

Gość Qwerrta
Nie odpowie mi nikt?

Gość concordia
wg mnie jogurt za duży kromek za dużo brak warzyw, sałatki....

Gość concordia
do ryby może kasza i surówka z oliwą na kolacje 2 jaja? też źle

Gość Qwerrta
Bo ja wybredna jestem raczej co do jedzenia i starałam się skomponowac tak,żeby jesc to co lubię.. a pomidor i ogorek to nie warzywa?? Sałatki?? np z czego? A jogurt, to zawsze jem na śniadanie, bo dobrze działa na flore jelitową, a mam często problemy techniczne :D

Gość Qwerrta
a jajka dlatego,że też są zdrowe i zawieraja wszystkie niemal składniki odzywcze a mięsa nie jem...

Gość concordia
nie wiem jak to spożywasz? ale sam skład nie zachęca... może urozmaicaj posiłki ,np. plasterek pomidora, ogórka do tej ryby do jogurtu tez cos dodaj i weż mały

Gość powodzenia...
pomarańcza :o

Gość concordia
powiem tak - komponuj kolorowy talerz do kazdego posiłku bo z opisu wynika, że naraz zjadasz ogóra itd...

Gość concordia
zaraz się odezwie dietetyk ze swoim tekstem...indeks glike.... wiesz, ja nie jestem znawca, ale lubię mieć na talerzu mało i kolorowo! to pomaga wg psychologów w odchudzaniu... i woda b/o

Gość Qwerrta
Nie mam za bardzo czasu na to, a jak jem, no to klade na kromki i na to plastry pomidora i ogorka ;P a co moge na sniadanie do jogurtu? Może naturalny i jakieś musli czy coś??

Gość Qwerrta
Pije wody dużo i herbatke ciepłą jak głodna jestem, to pomaga... jedna kromka tego pieczywa które jem ma ok 30 kcal, to chyba nie dużo??

Gość concordia
tak , kromka...nie mam czasu... popatrz ile ważysz! ja mam 172/było 59, ale 5 kg przytyłam i się odchudzam

Gość Qwerrta
Ale ja nie chce się głodzić, tylko schudnąć bez jojo potem. Zalezy mi na tym,żeby sobie nie zniszczyć metabolizmu, tylko go poprawić, a jajka, pełne ziarna, jogurty i cytrusy ponoć wlasnie są najlepsze. Mam o tyle dobrze,że nie wyglądam jeszcze tak zle, nikt mi nie wierzy jak mówie ,że tyle waże.

Gość kot na szpilkach
qwerta, moim zdaniem nie ma sensu sie tu pytac, skoro sama wiesz, co Ci odpowiada i dlaczego tak robisz. nie powinnas sie sugerować jakimiś "radami". poczytaj, popróbuj, nikt za Ciebie nie zdecyduje;) powodzenia! p.s. z mojej rady tez nie muszisz korzystać:P

Gość Qwerrta
Chciałam jakiejś sensownej rady, a nie sugestii zejscia poniżej 1000 kcal. Na samych warzywach długo nie pociągne a nie chce potem się rzucić na jedzenie.One nie sycą na długo, bo składają się głównie z wody.

Gość concordia
Q..wejdź na liczniki kalorii, przekonasz się,że cytrusy, pomidory.. zawierają cukier... sama zdecyduj co jest dobre

Gość Qwerrta
Cukier i woda to troche za mało dla organizmu...

Gość kot na szpilkach
jak dużo schudniesz i w jakim czasie tego NIKT nie wie!! nawet najlepszy deitetyk. może Ci tylko powiedzieć, że ok. 0.8kg tygodniowo (średnio), ale czy tak będzie, nie przekonasz się dopóki nie spróbujesz. jeszcze chcesz coś wiedzieć, bo o nic więcej nie pytałaś... dla jednego sieta 1000 kcal jest sensowna, dla innego 1500, a jeszcze dla innego głodówka. pod względem zdrowotnym, Twoja dieta nie jest odpowiednio zbilansowna. ale to zależy, jakie kto ma priorytety.

Gość Qwerrta
To znaczy co jest zle? Sniadanie rozumiem, bede jesc activie i marchewke albo coś w tym stylu. Lepiej? a reszta??

Gość Qwerrta
Kaszy i ryżu nie lubie, dlatego wybrałam ryżowe i żytnie pieczywo, żeby jakoś to zastąpić. nie lubie robić surówek, wole sobie pokroic pomidora i po plasterku jesc ;P ewntualnie pomidora z rzodkiewką zalane jogurtem odtłuszczonym. A makaron?? to chyba nie jest zbyt wartościowe

Gość kot na szpilkach
jak wygląda dieta zbilansowana można znaleźć w necie, wystarczy trochę chęci i szarych komórek. w skrócie... 5 posiłków co 3 godz, sniadanie i obiad powinien zawierac weglowodany złożone, białko, warzywa/owoce, kolacja- najlepiej warzywa i białko, drugie sniadanie i podwieczorek- jakies owoce/sok warzywny/ serek wiejski light/mały naturlny jogurt. woda do picia, do posiłków np. herbata zielono, rzecz jasna, bez cukru. tak zwykle zalecają dietetycy. polecam się dokształcić, jesli Ci zalezy na zdrowym odzywianiu. jesli nie, to rób co czujesz i tyle. ot co.

Gość kot na szpilkach
makaron razowy pełnoziarnisty jako źródło węgowoadnów złożonych możesz zjeść do obiadu (30 g suchego)

kot, ale tez bez przesady z tymi 'lajtami', to wcale nie takie cudowne, zwlaszcza, jesli chodzi o serek wiesjki, czy jogurt naturalny.

Gość Qwerrta
Szukałam w necie, diety która była by dobra ale nie znalazłam, bo ja po protu pewnych rzeczy jesc nie chcę, a nie zawsze wiem czym moge zastąpić...

Gość Qwerrta
A lepiej jesc activie na pusty zoładek czy jako ostatni posiłek?? Czytałam kiedys ze kobieta powinna dziennie zjesc chociaz pól szklanki jogurtu

Gość kot na szpilkach
verde, posługujesz się tektem lansowanym teraz przez babskie pisemka. nie wszystko light jest zuper odpowiednie, bo np. ogranicza tłusz względem węglowodanó prostych. ale akurat serek wiejski z piątnicy 3% składem jest jak najbardzije ok. poczytaj etykiety, później się wypowiadaj. qwerrta, przepraszam, ale nie prowadzę na tym forum wykłądów z dietetyki, a niestety brak Ci elementarnej wiedzy. wszystko, co mam do powiedzenia, zostało już wielokrotnia napisane na przeróżnych stronach.

Gość kot na szpilkach
qwerrta, rozumiem, zę chodzi Ci o activie, która zweira cukier tudzież aspartam/sorbitol. jesli w ogole takie coś masz jesc, to najlepiej jedz na drugie sniadanie.

Gość kot na szpilkach
przepraszam, za literówki