Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sexy back

sport w ciąży

Polecane posty

Gość sexy back

Witam wszystkie przyszłe mamy. Od samej ciąży czuję się dobrze, nic minie dolega, nie wymiotuje i nie mam mdlosci. Od samego poczatku ciazy nie przestalam uprawiac sportow ktore lupie. jest to przede wszystkim fitness, basen i cwiczenia silowe. Oczywiscie, ze troche mniej meczace i forsujece. Czy uwazacie, ze to dobry pomysl, poniewaz czesto spotykam sie ze zdziwieniem, ze prowadze tak aktywne zycie.

Gość a uprawiaj sobie
tylko co to ma do mody?

Prowadz sobie zycie jakie chce, jak dla mnie mozesz nawet skakac na bungee. Nie sadzis ze to jest pytanie do Twojego lekarza? Bo tu chodzi o bezpieczeznstwo tylko i wylacznie.

basen myśle że jest dobry ale czy siłownia? no nie wiem.. i tak jak powiedziała anxi to nie temat na kafe a szczególnie na to forum (o modzie przypominam), lepiej skonsultuj to z lekarzem zanim coś zrobisz dziecku przez swoją głupotę..

Moim zdaniem jezeli do tej pory uprawialas te dyscypliny sportu to ok, mozesz cwiczyc nawet do 3 miesiaca (fitness, areobik) Mam jednak zastrzezenia do cwiczen wysilkowych typu silownia i obciazenia. Cwiczenia na obrecz barkowa, klatke piersiowa, plecy czy tez rece - ok. Cwiczenia na nogi, stojacy rowerek czy tez intensywne cwiczenia na brzuszki - radzilabym uwazac/ograniczyc.

Gość wandda
Myślę, ze to dobry pomysł. Najlepiej spytaj trenera. Oni wiedzą, co w ciąży moze być, a czego siepowinno unikać. Na pewno nie powinnaś sie przeforsowywać, ale jak bedziesz cwiczyc pod okiem trenera i w rozsadnej dawce, to tylko same korzysci z tego bedą