Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olaboga112

Czy można ugotować zupę ogórkową na karczku?

Polecane posty

Gość Olaboga112

Nie znam się za bardzo na tym, bo rzadko gotuję, gdyż nie mam za bardzo czasu. Odpowiedzcie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Mozna

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zupa ogórkowa
mozna

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ARA196
Można tylko po co.? Co potem zrobisz z tuym kawałkiem ugotowanego mięsa? Ogórkową można równie dobrze ugotować na wywarze z warzyw, pamiętając o tym, że ogórki daje się na końcu jak warzywa i ziemniaki są już miękkie a do tego robisz zasmażkę na maśle. Proste, smaczne i dietetyczne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja tez gotuje zupy na wodzie
z duza iloscia warzyw i przypraw, ogorkowa dla mnie musi byc zaprawiona na koniec lekko smietana i duza iloscia koperku..pycha. zadnych wywarow miesnych.fuj

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość możesz co najwyżej go
a dlaczego nie? Na jakimkolwiek wywarze mięsnym. Z kurczaka to nawet skrzydełka mogą być, albo kawałek porcji rosołowej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość na wywarze miesnym to moze
byc rosol, ew. pomidorowa.szkoda tego karczka. upiecz go , bedzie zdrowiej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do ARA196
nie wiem kto Cię uczył gotować, ale nie doradzaj innym jak nie masz pojęcia ogórków nie wrzuca się na końcu, bo wszystkie warzywa będą miasgą, a ogórki TWARDE można wszystko gotować razem od początku, a nawet ogórki starte z kością (kurczakiem) wcześniej, albo oddzielnie ogórki, że niby ziemniaki nie są wtedy takie szkliste.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do ARA196
sorki miazgą

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość karczek upiecz
albo zrób duszony z grzybkami suszonymi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość frufru
moze uściśle, bo temat się przeradza w dyskusje na temat wyższosci wywarów warzywnych nad mięsnymi. jeśli chcesz miec zupę na mięsku to użyj karczku i nie pytaj o zdanie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość karczek upiecz
a mięsko z wywaru przeciez jest genialnym wstępem do pasztetu, farszu do nalesników, pierogów, krokietów

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchareczka -- stale się uczę
Oczywiście - można, a jeśli dodasz trochę wędzonego boczku .... już mi leci ślinka !!! Zobacz też tu - fajne, sprawdzone przepisy - zawsze wszystko uda się: http://gotowanie.zlotemysli.pl/edwardstanislaw.php pozdrawiam !!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość karczek upiecz
za ten spam powinno się karać :O wszędzie to wciskasz, żenujące

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zwłooooki jecie
Martwe ciała. To nie "karczek" a kawał świni, który do niedawna biegał.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość karczek upiecz
nie chcesz - nie jedz a wiesz, ze rośliny jak im sie listek urwie tż odczuwają ból? Pomyśl o biednych marchewkach wyciąganych za nać z ziemi - krzyczą Morderco marchewek :p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ARA196
Gotować uczyło mnie wieloletnie doświadczenie. Wszyscy wiedzą, że kwas z ogórków spowoduje, że ziemniaki będą twarde. Ogórki ścieram na tarce i razem z cebulką duszę oddzielnie z odrobiną masła a dodaję jak ziemniaki są już miękkie. Dziwię się takiej napastliwości przecież jeśli wypóbowałaś swoją metodę można doradzić w cywilizowany sposób.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zupelnie nie na temat.
karczek upiecz_ czy ktos tu mowil o zabijaniu??? boze co za idiotka?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość karczek upiecz
[zgłoś do usunięcia] zwłooooki jecie Martwe ciała. To nie "karczek" a kawał świni, który do niedawna biegał. to jest o zabijaniu - i tego postu dotyczyła moja odpowiedź Idiotko:p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tak to prawdaa
ogorki na koncu bo ziemniaki beda twarde. jesli chcesz mozesz starte ogorki podsmazyc chwilke na maselku i wzrucic na koniec . no i ja tez na miesie nie gotuje . nie lubie zup na wywarze,poprostu sa niesmaczne. I niezdrowe.:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zupelnie nie na temat.
przeciez to prawda ze jecie zwloki , -to martwe ciala- o co ci chodzi? cos nie tak? czego sie bulwersujesz , chcesz to jedz !!!!!!!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość karczek upiecz
chcesz - to nie jedz i sie nie bulwersuj

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ghjkl
Zupa gotowana bez mięsa,co to za smak,a raczej żaden smak,na wodzie jak za okupacji.Na mięsie niesmaczna ale kostki rosolowe dodać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zamknij sie.
lubisz to wpierdalaj . i odwal sie od tych co jedza inaczej!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a tak na marginesie dodam
zeby nie meczyc sie ze scieraniem ogorkow to w lecie kiedy jest na nie sezon i kobitki namietnie kisza ogorkai to polecam- przygotowac ogorki -zetrzec ogorki obficie posolic dorzucic przyprawy ziola jak do normalnych kiszonych w calosci ogorkow odstawiam na noc w zimne miejsce rano tylko przekladam do sloi zakrecam a natura robi reszte zakiszone ogorki -starte-

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a tak na marginesie dodam
a i zupa bez miesa tez moze miec swietny smak przekonalam o tym narzeczonego zawsze gotowalimy na kawalku wolowiny wiperprzowuny i drobiu wlasciwie na bazie rosolku postanowilam kiedys wieczorem zrobic zupke pomidorowa ale nie bylo padlinki w domku wiec z bolem serca narzeczony sie zgodzil:) sporo marcheweczki opalona cebulka ziele ang pieprz pietruszka seler pora listek l///lubczyk odrobina kminku w calosci w odpowiednej chwili przecier, potem smietanka doprawilam sola i pieprzem i wlasnym uszym nie wierzylam-my miesozerni -lubujacy sie w pieczeniach,grilach,marynatach-szasmakowalismy w zupie na warzywac.polecam z calego serca

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Można. Ale po co marnować takie mięso do zupy ? Ja daję udko, vzy żeberko wieprzowe, bo jak zmiękną podczas gotowania, to obieram, skórę i kość wyrzucam, a mięso wrzucam z powrotem do zupy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dokładnie , do zupy dajemy raczej drobiowe mięso, albo wieprzowe z kością, np. własnie żeberka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×