Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

straszna zolza

Czystość przedmałżeńska ..

Polecane posty

Ladaco ----------teraz mam już pewnosć :)

zawsze szanuję ludzi , którzy mają jakieś zasady , przekonania i według nich żyją.Nawet jeżeli te przekonania są inne niż moje nawet jak gwalca, zabijaja i zjadaja innych ludzi? serio? :-)

szczery ----------łapiesz mnie za słówka :) Pisząc o zasadach , mam na myśli te , które nie krzywdzą innych .Dobrze o tym wiedziałeś,ale wiem ,że lubisz gry słowne :)

szczery ------------szczególnie lubię tych , którzy zjadają innych .Serio:)

Gość zmienisz spiewke
Pisząc o zasadach , mam na myśli te , które nie krzywdzą innych ale moze oni chca byc w glebi ducha zgwalceni i zjedzeni ;-)

Gość frufru
alez jak nie chcesz współzyć przed ślubem to nie musisz. bardzo fajnie. wolno Ci. a tak swoją drogą - wyjaśnij przystępnie jaki jest cel dochowywania czystości. serio serio. interesuje mnie co o tym myślisz i jakie są Twoje motywy.

Gość 6666666
sory za docinkę, więc tego nie rozumiem, czy piszecie to co myślicie, czy też myślicie to co piszecie.

Zmienisz spiewke-----------------tego ani ja , ani Ty nie będziemy wiedzieć ;) Na szczęście nie możemy poznać , czego ludzie pragną w głębi ducha .To ich duch ;) :)

problem czystości predmałżeńskiej dotyczy w dużej mierze ludzi mających poglądy ultrakatolickie. Zachowują takie osoby czystość bo ta dziedzina życia jest przez nich zanegowana. Jeśli para ma zamiar współżycie traktować, jako zło konieczne i w celach czysto prokreacyjnych, to zachowanie przez nich czystości to żaden problem. Jeśli oboje dobiorą się z takimi poglądamy, to możliwe, że nie pozabijają się, ale jak partner ma inne potrzeby, to pozostają skoki w bok. Miałem w swoim życiu na początku studiów takie dziewcze poznańskie, co to czekć chciało do ślubu. Cóż mieszkało się akademiku koedukacyjnym, i okazji było pod dostatkiem, aby stracić dziewictwo. A jak wiadomo, brak okazji , odwagi ,ochoty, oto powód niejednej cnoty. A że okazja się trafiła , wyrosły rogi mojej cnotliwej dziewczynie, a jako, że jestem z natury uczciwy, rozeszliśmy się , bo jestem litościwy człowiek , i nie mogłem patrzeć, jak rogami wali o drzwi przy wejściu do tramwaju. ;)

też miałem pewne podejrzenia, bo za często się spowiadała. A swoją drogą, teoria że każdy facet do 25 lat to kretyn w moim przypadku prawdziwa, a miłość potrafi robić z człowieka idiotę, dla przykładu, taki antychrysti bisurman, jak nazywa mnie moją ciocia zakonnica, jeżdziłem na Jasną Górę w Częstochowie z tym moim cnotliwym dziwczęciem

nie tylko nawróciłem wymyśliłem swoją własną religię, na bazie religi katolickiej. I jestem heretykiem, tak zaawansowanym, że sam powinien podpalić stos i spalić się tak jak w średniowieczu.

ale się rozwinęło :) mam pracę na ten temat (z Religi oczywiście) więc nawet gdybym sądziła inaczej to i tak muszę napisać że się z tym stanowczo nie zgadzam tj na współżycie przedmałżeńskie.. chciałam znać o tym wasze opinie i widzę że prawie wszystkie są za współżyciem.. A moje zdanie jest takie że to nie ma reguły czy współżyjesz przed czy po bo jeżeli facet ma cię rzucić to i tak rzuci.. czy po małżeństwie czy przed.. i znam dużo takich osób które czekały ale i tak niektórzy się rozeszli więc bez reguły żadnej .. Jest taki stereotyp że jeżeli dasz facetowi przed to cię rzuci i pójdzie do innej (to zależy od charakteru faceta..) i też się z tym nie zgadzam ale każdy ma swoje zdanie..

A nie możesz napisać,że masz inne zdanie i poprzećto argumentami ? Będzie problem ?

Gość wielkie halo
to kwestia danego człowieka, nie wiem czemu robi się z tego wielki temat samemu trzeba wiedzieć czy chce się uprawiać z kimś seks czy czekać jedynie istotne jest to z jakich powodów się uprawia ten seks lub z jakiego powodu się czeka....może się okazać że w obu przypadkach argumenty ZA były totalnie idiotyczne żal mi tych którzy uprawiają seks z "pseudomiłoci" by dawać dowód swojemu uczuciu, albo dlatego że poddali sie presji społecznej żal mi też tych, którzy bronią cnoty bo mają jakieś dziwaczne kompleksy lub wpojone pseudoreligijne fobie jak z wszystkim ważny jest umiar, zdrowy osąd sytuacji, złoty środek

to tak jakbyś powiedziała (nie wiem ile masz lat) prosto w oczy zakonnicy że \"uprawiasz\" seks.. nie chce tego robić wole napisać tak jak każdy że sie z tym nie zgadzam(że przed).. Gdyby ktoś jeszcze się przełamał to też bym napisała to co myślę.. wolę nie ryzykować z siostrą bo jeszcze się przyczepi a mam to gdzieś to tylko głupie zadanie hehe :)

Rozumiem :) Choć w liceum nie raz byłam na czarnej liście u księdza -za niepoprawne pytania , wątpliwości , poglądy .Ale taka moja natura .Powodzenia :)

he też czasami coś palne, ale o to chodzi żeby na takich lekcjach jak religia mówić szczerze choć nie zawsze musi się to podobać księdzu czy siostrze zakonnej..