Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie znam Warszawy

do warszawiaków - z cyklu jak dojechać?

Polecane posty

Gość nie znam Warszawy

Bardzo proszę o pomoc. Wysiadam na dworcu cetralnym lub śródmieście. Jak sie dostać na Koszykową 82?

Gość nie znam Warszawy
to pieszo spokojnie dojdę? a na jaki kierunek wyjść muszę z Centralnego? i czy to jakieś zamknięcie Jerozolimskich nie przeszkodzi mi w dotarciu do celu?

Pewnie, że dojdziesz, to jest okolo 0,5-1km. Musisz iść ulicą Chałubińskiego, to jest przedłużenie ulicy Jana Pawła. Najlepiej jakbyś wyszedł na Jerozolimskie (dopiero wstałam, o żadnym zamknięciu jeszcze nic mi nie wiadomo), ale tym wyjściem jak jest skrzyżowanie Alej Jerozolimskich właście z Jana Pawła i Chałubińskiego.

Gość nie znam Warszawy
Dziękuję :) Bardzo skomplikowanie to dla mnie brzmi, ale mam nadzieję, że sobie poradzę ;)

Gość możesz co najwyżej go
wychodzisz z Centralnego na stronę Al. Jerozolimskich i podziemnym przejściem przechodzisz na stronę takiego pomarańczowego wieżowca. Mijasz Nowogrodzką i skręcasz w Oczki. Idziesz do oporu i dojdziesz do Koszykowej. Dajesz w lewo i masz Koszykową 82 :) Powodzenia

piechotką zajmie ci to góra 10 minut

Ok ;) Gdyby nie to, że jestem jeszcze w pizamie to bym sie tam przeszla i Ci osobiscie wskazala kierunek, bo mieszkam blisko, ale niestety chyba jeszcze poleze w lozeczku :D To powodzenia, najlepiej sie zapytaj na miejscu jeszcze kogos jak wyjsc przejsciem podziemnym na Chalubinskiego, bo watpie ze jak jestes nie stad to za pierwszym razem trafisz ;)

Gość nie znam Warszawy
Najgorzej to chyba właśnie w tych podziemiach, żeby sie nie kręcić w kółko i nie zgubić :D

Gość nie znam Warszawy
To nie dzisiaj, ale w nasepnym tygodniu. A jak szukam trasy, to mi wyszło właśnie coś o tym zamknięciu od 15.03., ale skoro pieszo, to myślę, że przejdę :D

Gość Mr. Scary
spokojnie koło przystanków autobusowych są po plany miasta, można skorzystać z mapa.szukacz.pl oraz ze znaków w podziemiach :)

to może tak - jak wyjdziesz z Centralnego na Jerozolimskie to spójrz przed siebie. Naprzeciwko ciebie będzie hotel Mariott. Jak spojrzysz w prawo to ulica za Mariottem to Chałbińskiego. A po drugiej stronie Chałbińskiego ten pomarańczowy wieżowiec. Dajesz w prawo do podziemnego przejścia i wychodzisz po drugiej stronie Chałbińskiego. Spytaj kogoś o ul. Oczki to cię pokierują na pewno :)

Gość nie znam Warszawy
Dziękuję bardzo. Pilne jest i dlatego pytam wcześniej, bo starsznie sie denerwuję ;) Dlatego już teraz śledzę trasę, by przeżyć w nast. tygodniu :D

to naprawdę blisko dworca i nie ma się czym stresować. Zauważyłam, że pod tym adresem jest WKU. To tym się tak stresujesz?

Gość nie znam Warszawy
Nie :D Stresuję się samym dojazdem, zawsze tak mam w nowych miejscach, miastach itd, a w adresie jest jeszcze literka A, jak właśnie prostuję, więc tam w linku sobie dopiszę i jest to szpital dermatologiczny.

Gość Mr. Scary
na koszykowej to przychodnia jest i wydział orzecznictwa o przydatności do służby wojskowej :)

naprawdę nie ma czym :) Jak będziesz błądzić w przejściu podziemnym to spytaj jakiegokolwiek ochroniarza o ul Oczki, to cię pokieruje. Na pewno na jakiegoś tam natrafisz, bo kręcą się tam. Będzie dobrze. Powodzenia

przychodnia to jest na Koszykowej w lewo, a autor/ka topiku potrzebuje bliżej Lindleya :)

Gość nie znam Warszawy
Dziękuję Wam bardzo. Wiem, że stolica jest dobrze opisana, ale straszne są podziemia, nie zawsze da sie wywnioskować, gdzie należy wyjść, jak sie nie zna większości dzielnic. Ale po Waszych doradach zrobię sobie mapkę, zapiszę, o co pytać i jestem dobrej myśli ;) Pozdrawiam :)

Gość nie znam Warszawy
I tak właśnie - pewnie bliżej Lindleya, bo to chyba nawet podlega jako szpitalowi głównemu.

no to jeszcze - to podziemie to takie rondo. Wchodzisz w nie od Centralnego idziesz po okręgu prosto i w lewo i wychodzisz przed siebie. Dalej prosto, mijasz Nowogrodzką i skręcasz w prawo w Oczki. I dalej jak pisałam wyżej. Nie da się zabładzić