Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość -ciuszki z ciucholandu-

MAMUŚKI, kupujecie ciuszki dla dzieci w ciucholandzie....????

Polecane posty

No wlasnie kupujecie czy się brzydzicie?

a moze tylko nowe?

Gość kupuje tam ciuszki
na nowe niestety mnie nie stac.

a czy to jakis wstyd kupowac tam ciuszki dla dziecka?dzieciak rosnie ekspresowo-juz o niemowlaku nie wspomne i wyrasta raz dwa z tego .Wstarczy porzadnie wyprac i tyle

Ja czasami kupuje. Nie wiem jakim cudem to robi, ale mój syn praktycznie we wszystkich spodniach ma dziury na kolanach... wystarczy, że założy je 2-3 razy... Wiec dla mnie zakup spodni w ciucholandzie jest wybawieniem ;)

Czasami zaglądam i jak coś uda mi się znaleźć fajnego to kupie... ale jakoś nie mogę trafić na żaden fajny ciucholand:(

spotkalam sie z opinią ze owszem ciuszki jak najbardziej ale nie dla niemowlaka, ze lepiej wtedy nowe....

Gość jhbjgjkgkuk
jesli sie boisz niemowlakowi kupować to wypierz dwa razy ciuszki i uprasuj a od innych ciuszków nie dostaniesz?

tak naprawde chce otworzyc ciucholand z odzieza tylko dla dzieci i dlatego dopytuje czy kupujecie takie ciuszki.Chciałbyście zeby otwarl sie w waszej okolicy taki ciucholnd skoncetrowany na dzieciach? bardzo zalezy mi na waszych opiniach:)

a moze to zły pomysł??moze lepszy ciucholand tradycyjny??

zależy jakie ciuchy zamierzasz sprzedawać, ja jak wchodzę i widzę że takie typowe stare szmaty wiszą co ktoś trzymał ileś lat na strychu i teraz oddał to wychodzę od razu. Ale jak ciuszki są ładne, choć używane to w dobrym stanie, nie zniszczone, nie śmierdzące to aż chce się je przejrzeć. No i ceny. Ostatnio wchodzę do lumpka a tam ciuchy dla dziecka po 20-30 zł :o Za tyle to ja nowe kupie. Najlepiej tanio i ładnie ale żeby to osiągnąć musiałabyś kupić naprawdę hurtowe ilości

Gość nie w tym życiu
Skoro ja nie noszę ciuchów z ciucholandów to moje dziecko też nie będzie :) A że szybko wyrasta i na ubranka sporo wydaję... Trudno się mówi, wiedziałam że dziecko kosztuje ;)

Catarinka ja planuje ciuszki po ok 15 zl sprzedawać...Oczywiscie nigdy nie wiesz co trafi sie w worze ktory kupisz w hurtowni ale planuje kupowac tylko odziez sortowaną lepszego gatunku.Mimo to wiem ze sporo ciuszków ląduje w koszu. Jednak duzo osób zaopatruje sie w ciucholandach , nie mam tylko pewności czy tak samo dobrze kupoiwane są dziecięce ciuszki...

nie w tym zyciu, wiem ze i sa takie osoby jak Ty ale nie kazdego przeciez stac na ciuszek w cenie 40 zł

Myślę, ze lepszy bylby taki z ubraniami nie tylko dla dzieci. Chodze do ciucholandów z myśla o dzieciach, ale zdarza sie, ze zobaczę coś fajnego dla mnie i to kupuje ;) I nie cierpie tych sklepów z uzywana odzieżą, gdzie sa te wielkie kosze i trzeba tam szukać ubrań... Omijam je z daleka...

Wpadlam na ten pomysl bo zauwazylam ze w ciucholndach nie ma zbytniego wyboru co do ciuszków dzieciecych, a jak jest u was?

Ja mam taki ulubiony ;) Ciuszki dla niemowląt są w koszu, a cała reszta na wieszakach. wybór jest ogromny i często kupuję ubrania z metkami, czasami firmowe.

cholerka, no ale jakbys wiedzila ze jest ciucholand specjalnie dla dzieci to nie wpadłabyś zobaczyć????:)

Gość AleksandraG
ja bym w życiu nie kupiła swojemu dziecku ubrań używanych.

Gość k s
ja mam super fajny ciucholand w swoim mieście i dla mnie jest dużym wybawieniem. są tam ubranka dla dzieci i dorosłych tylko są osobne wejścia wiec jak skończę wybierać dla dzidzi to wychodzę i wchodzę obok poszukać czegoś dla siebie i męża. dla dzidzi często są to ubrania nowe, albo wogóle nie widać ze używane. zrobiłam tam pierwsza wyprawkę dla dziecka, ubranka które są praktycznie nie zniszczone to wiszą na wieszakach posegregowane np koszulki, body, pajace, kurtki, a w koszach po środku znajdują się ubranka na wagę. w dzień przed dostawa jest wyprzedaż. natomiast w dzień dostawy przed sklepem są tłumy! kto odkrył ten sklep na pewno do niego wróci. ceny nowych ubrań powaliły mnie na nogi i wtedy koleżanka poradziła mi bym poszukała w ciucholandzie- jestem jej bbbbb wdzięczna. kupuje nawet na zaś jak coś fajnego wpadnie mi w ręce. Nie ma się czego wstydzić a dzięki temu moje dziecko nie chodzi ciągle w tym samym na okrągło i nie muszę na okrągło prac. stać mnie na dużo używanych ciuchów. tego co nie znajdę w ciucholandzie kupuje nowe np rajstopki, bieliznę natomiast tylko nową mimo ze w tym tez jest wybór. Myślę ze to bardzo dochodowy interes, porządny sklep zawsze będzie miał klientów. dodam ze w tym ciucholandzie znajdują się jeszcze takie rzeczy jak: buty(posegregowane na nowe i używane), kostiumy na karnawał, kocyki, zabawki, książki. nie wiem skąd są te ciuszki ale większość z nich są firmowe dlatego takie jest zainteresowanie a wiadomo ze firmowe rzeczy z zachodu są bardzo dobrej jakości! Poluje również na wyprzedażach w sklepach typu 5-10-15, kupuje tam również rzeczy które córeczka założy za jakiś czas bo wiadomo dziecko rośnie błyskawicznie... Odświeżam temat. Drogie mamy podzielcie się swoją ,,strategią,, jak oszczędzać w tych ciężkich czasach ale tak aby naszym dzieciom niczego nie brakowało... :)

Gość sadk
hej ODDAM za darmo suknię komunijną. dla szczupłej dziewczynki:)

Gość ghhghgfhfghf
Ja również kupuje zarówno sobie jak i mojemu dziecku nowe ubrania. Brzydzę się ciucholandów, nic na to nie poradzę ale nie specjalnie mi to przeszkadza :)

Gość wróciłam z zakupów
a ja właśnie wróciłam z ciucholandu. Udało mi się kupić dla mojego 5 latka spodnie długie a Malutkiej kupiłam spódniczkę jeansową i 2 pary spodni jeansowych (wszystkie ciuchy GEORGE albo CHEROKEE (2 zł za sztukę). Wydałam 8zł na wszystko! Ja żałuję że u nas w mieście nie ma takiego ciucholandu tyko dla dzieci. Jest to na pewno wygodniejsze. Wolałabym dać trochę więcej kasy za szmatki dla dzieci i mieć pewność że zawsze znajdę jakiś ładny firmowy ciuszek.

Gość tretre
Ja kupuję ciuszki dla córki w takich sklepach i uważam, że jest to super rozwiązanie. Oczywiście kupuję tylko te nie zużyte za bardzo. np kupiłam już ze dwa kombinezony w granicach 12zł za każdy- takie zminowe. W jednym to będzie chodziła jak będzie miała ze 2-3 lata. Jest tam duzo spodenek, body i bluzek za dosłownie parę zł. Nie brzydzę się takimi ubraniami bo i tak się je pierze, pracuje itd adziecko szybko rośnie więc uwazam, że kupowanie w normalnych sklepach mija się z celem. Poza tym w ciucholandach można kupic naprawdę markowe i dobre jakośicowo rzeczy i kosztują tylko tyle ile powinny kosztować, a nie płacic za marżę dla sklepu, pośredników i bóg wie kogo tam jeszcze . Normalnie w sklepie body kosztuje ok 15-30zł a nawet wiecej. W ciucholandzie 5-10 zł. A o cenach w smyku to juz nie mówię to to porażka jest- tak to właśnie handlowcy żerują na rodzicach. Mam też styl, ze staram sie kupować za duze ubranka(oczywiście bez przesady równieź), wtedy na dłuzej starczą. Nogawki i rękawki można podwinąć.

Gość zielonawesołażabka
oczywiście:) jest tyle fajnych ciucholandów w Warszawie i ciuszki są super. Można naprawdę wyszukać coś fajnego w bardzo dobrej cenie. Ja osobiście więcej czasu spędzam na allegro i szukam fajnych ubranek dla swoich pociech, ale są jeszcze bardzo fajne stronki w internecie z ciuszkami dla dzieci. Sporo znalazłam i kupowałam i jestem bardzo bardzo zadowolona. Ciuszki otrzymałam w stanie idealnym i bardzo dobrym:) Moje dzieci też są zadowolone:)