Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mimisinka

Buty slubne wysokie?

Polecane posty

Gość mimisinka

mam 1,65 wzrostu.Dzis mierzylam bardzo ładne buty slubne ale maja 7,5 cm.Jestem niska wiec chialam buty wysokie ale myslalam o 6 cm.Niestety wybor jest nie wielki i narazie tylko te buty mi sie spodobaly.Czy dam rade wytanczyc cala noc?czy ktoras miala takie buty lub zamierza kupic?Doradzcie proszę!!!

Ja tez jestem niska, mam tylko 160cm (a moj narzeczony 186cm) wszystkie moje buty na obcasie maja od 8cm, a na slub planuje 9-10cm, ale ja lubie wysokie obcasy i jestem do nich przyzwyczajona, jezeli na codzien chodzisz w płaskim obuwiu to nie ryzykuj z takim obcasem, albo kup buty sporo wczesniej i poprostu pocwicz:)

mój narzeczony ma 195cm, ja 20 cm mniej czyli dokładnie tyle ile autorka. buty będę miała na niskim obcasie - 3cm. jeśli nie chodzisz na co dzień w wysokich butach to sobie odpuść. na weselu masz się przede wszytskim dobrze bawić, a nie denerwować bolącymi stopami.

Gość do katowiczanka
jezeli jestes 20 cm nizsza od narzeczonego to masz 1,75 albo twój przyszły mąż ma 1,85 a nie 1,95 albo poprostu jestes nie 20 a 30 cm nizsza - fajnie to musi wyglądać

Gość mimisinka
chodze w butach na obcasach, ale albo nie az tak wysokich albo w wysokich ale z grubym obcasem a nie taka szpilka.Poza tym na rozne imprezy tez tanczylam na wysokich obcasach.Teraz bede o wiele dluzej w tych butach bo juz od 15 i cala noc przede mna, do tego suknia slubna .dlatego obawiam sie ze bedzie ciezej niz na zwyklej imprezie.

Gość A20
To weź sobie niższe buty na zmianę

Gość mimisinka
ale co mam kupic jeszce jedne buty na zmiane?a moze wziac inne mam takie zlote sandalki, moga byc?

no jasne, że 30cm :P aha, nie radzę brać niższych butów na zmianę, bo przecież sukienka jest dopasowywana do wysokości obcasa. jeśli zamieni się buty na dużo niższe to spódnica będzie się włóczyć po ziemi... już lepiej od samego początku postawić na mniejszy obcas - oczywiście to rada do osób, które nie lubią wysokich butów :)

Ja moge Ci jeszcze polecic wkladki zelowe do butów, sa naprawde dobre tylko ja musialam je przykleic do buta bo sie przesuwały:D

Gość mimisinka
a te wkladki zelowe do czego? nogi tak sie nie meczą?

Gość groszeczek
a ja tam mialam buty na szpilce potem zmienilam na nizsze ,a jeszcze potem latalam na bosaka i bylo......:D i suknia nie wloczyla sie za mna po ziemi troszeczke opadla ale tyle to zupelnie nic dodam ze suknia byla na dosc szerokich kolach i zupelnie nic sie nie stalo :Pnajwazniejsze ze zabawa byla gites!

Stopy zdecydowanie mniej bolą niż bez nich, ale jednak nie niwelują bólu i zmęczenia stóp zupełnie wiec jezeli rzadko chodzisz w wysokich obcasach to nie ryzykuj z weselem bo bolace stopy moga Ci tylko zepsuc humor a przeciez nie o to chodzi:)