Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Uczennica93

Weterynarz

Polecane posty

Gość Uczennica93

Witam! W tym roku kończę gimnazjum. Nie będę miała zbyt wysokich stopni i test tez pewnie nie wyjdzie najlepiej ponieważ miałam problemy i dużo opuszczałam. W przyszłości chciała bym zostać weterynarzem. Stąd dwa pytanka 1.Jaka szkołe najlepiej teraz wybrać żebym w przyszłości mogła sie realizować w tym zawodzie? 2.Co mogę robić po skończeniu LO o poszerzonej biologii i chemii?

Gość dotyczy punktu 2
iść na weterynarię :)

Gość Uczennica93
Ale do szkoły policealnej czy studia?

Gość po gimnazjum
to LO a nie studia.To po pierwsze a po drugie to weterynarzem zostaje się po studiach.To są trudne studia , nie ma policealnych weterynaryjnych szkół dziecko! :)

Gość Uczennica93
Pytałam czy po LO mam iść do szkoły policealnej czy na studia!! A nie po gimnazjum

Gość po gimnazjum
to już wiesz

Gość bgf
очень приятно

Gość Uczennica93
????

Gość tu masz napisane
najpierw LO profil biol-chem, potem studia wet. - dlugie i nielatwe

Gość notsohot
po chem i bio rozszerzonej mozesz tez startowac na medycyne i kierunki pokrewne w niektorych miastach jak np poznan...tylko musisz bardzo dobrze zdac te przedmioty na maturze. a na weterynarie jest strasznie duza konkurencja.

Gość wet
chyba w Warszawie jakaś policealna weterynaryjna jest. Poza tym możesz iść do technikum weterynaryjnego. Tyle, że musi Cię to naprawdę interesować - tam idą uczniowie bardzo zmotywowani do nauki, bo jest tego mnóstwo. Ci, którzy nie dają rady, odpadają we wrześniu, można wtedy się przenieść do LO

Gość tu masz napisane
wet, ale po szkole policealnej czy technikum nie zostajesz wetem i nie masz uprawnien do leczenia. mozesz byc tylko technikiem weterynaryjnym

Gość wet
zgadza się, jak najbardziej, ale jeśli ktoś bardzo chce być wetem, to już w technikum ma szansę zobaczyć, czy się w tym sprawdzi, czy nie. A potem iść na studia, żeby zdobyć uprawnienia lekarskie.

Gość Uczennica93
Dziękuje. Jak narazie zostane przy LO bo w mojej okolicy nie ma technikum wet. A po za tym i tak pewnie bym sie nie dostała z moimi wynikami. Ale to że chce zostac wet. napewno sie nie zmieni;)

Gość Basia201

Gratuluje ambitnych planow, ja chyba nie mialabym tyle samozaparcia, zeby isc na studia, a przeciez trzeba jeszcze je ukonczyc i potem jakos sobie radzic w pracy...a tam obowiazkow nie brakuje. leczenie zwierzat (hodowlane, egzotyczne, domowe...), kontrola zywnosci odzwierzecej,leczenie chorob odzwierzecych... sporo tego 🙂