Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka prawda

SALLY HANSEN-zabroniony w DE, bo rakotworczy!!!

Polecane posty

Gość taka prawda

a w Polsce w najlepsze mozna go kupic w kazdym douglasie. paranoja. kto wiec dba o polskie interesy i zdrowie Polakow? liczy sie tylko kasa? uzywalam od dawna lakierow tej firmy a ze od niedawna mieszkam w DE postanowilam kupic jeden z nich i tutaj. no i sie dowiedzialam. ech...czasem mam wrazenie, ze Niemcy sa zbzikowani na punkcie bio itd. ale gdy pomysle o tym, ze Polakom sie wciska rakotworcze produkty to az sie we mnie gotuje i wole juz to niemieckie zbzikowanie.

Gość klvvnklsmvklgamg
co za debile, juz nie kupię!!!

Gość lostka
Kiedy na calym swiecie trabili, ze aspartam jest rakotworczy, w Polsce zaczeto go dopiero wprowadzac i promowac jako znakomity zastepca cukru:O

Gość Asia Hamburg
no tak, racja. co za kraj!!!

Gość no gdzie
te wszystkie zwolenniczki hansena ktore w swojej glupocie placa krocie koncernowi ktory testuej okrutnie na zwierzetach? no gdzie?

Gość na ludziach tez testuje
jak się okazuje...

mnie to tez denerwuje ja i tak robię zakupy w Niemczech bo w Polsce chemia jest do niczego kupowałem produkty w Polsce i w Niemczech i porównywałem je jakościowo i te same sklepy rossman. czy Lidl i niestety w niemczech te produkty sa lepsze jakościowo i wydajne niz w polsce nam wciskają buble i dlatego z polskich produktów to używam bambino a reszta to niemieckie np w dodaje się do słodycz jedynie w zagranicznych czekoladach nie dają tego E476 Polirycynoleinina poliglicerolu. Syntetyczny emulgator i stabilizator. Stosowany w produktach przeznaczonych do smarowania pieczywa o zredukowanej ilości tłuszczu, do sosów sałatkowych, słodyczy na bazie kakao i czekolady. W testach na zwierzętach przy podawaniu dużych dawek obserwowano powiększanie wątroby i nerek. Odradza się częste spożywanie.

Gość uppupu
co przy testach na zwierzetach ???????;o

Gość gasg
a glutaminian sodu? taki sam szit jak aspartam!

Gość uuuuuuuuu....to niedobrzeee
Bo mam od nich jedą ulubioną genialną odżywkę! :( Na lepszą niestety nie trafiłam... :(

Gość Paulinka_Malinka
Macie już Panie chyba nie aktualne dane Firma Sally Hansen należąca do koncernu Dell Laboratories została kupiona przez znaną nam przecież dobrze firmę Coty i ona wprowadziła nowe zasady i wymogi miedzy innymi to że produkty nie zawierają toulenu i formaldehydu oraz na nowych kartonikach są wyraźne napisy "not tested on animals" ja swoje lakiery i odżywki kupuję już dawno w sklepie www.nocanka.pl bo jest największy wybór lakierów i są tam właśnie te najnowsze odżywki w kartonikach spod stajni Coty nie te co sprzedawane na allegro.Też nie mieszkam w Polsce ale i tak mi się opłaca w tym sklepie kupować bo prosto od importera.