Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkkkkkkkkkkara

obciazono mnie kosztami

Polecane posty

Gość kkkkkkkkkkkara

Witam wszystkich. Otoz mam poblem i moze ktos sie zna choc troche na prawie? Jako oskarzoną w sprawie obciązono mnie kosztami sądowymi. Jednak kara jaka mi wyznaczono z racji iz jestem osoba nie pracujaca i nie jestem w stanie zaplacic kary pienieznej to praca "charytatywna". Jak to jest ze obciazono mnie kosztami ktorych nie mam z czego zaplacic? Co w takiej sytuacji powinnam zrobic?

Gość Selena selena
Ale o co Ci chodzi... masz odpracowac cos charytatywnie, nie placisz zadnych pieniedzy. Wielu ludzi z racji braku srodkow ma taka sama sytuacje. Zrobic nie mozesz NIC - poza odpracowaniem tego co masz odpracowac.

Gość kara to co innego i koszty
sadowe to co innego... Koszty zaplacic musisz. Ale one chyba nie sa az takie duze, co? Z 500zl mysle max

Gość kkkkkkkkkkkara
moj wyrok to ograniczenie wolnosci na okres 4 miesiecy na rzeczpracy spolecznej. Dodatkowo jako oskarzoną obciazono mnie kosztami w wysokosci 120 zl :/ z p. prokurator wybralam najnizsza i najwygodniejsza dla mnie kare bo nie mam dochodu i nie miala bym z czego splacic grzywne. Ale jesli nie ma pieniedzy na te koszta to co w takim wypadku?

Gość autorko
trzeba było pomyśleć zanim złaamałaś prawo :p

Gość kkkkkkkkkkkara
selena - no jak nie msuze zrobic nic skoro mnie tymi kosztami obciazono :|....... dostalam narazie wyrok ale jeszcze neiprawomocny przez 2 tygodnie... narazie siedze i czekam na kolejne pisma:/ ale jak nie mam kasy to co mam zrobic... niska nie niska nie mam pieneidzy na to teraz i koniec. Myslalam ze skoro dostalam TAKĄ kare to chyba logiczne ze nie mam kasy.. Przynajmniej z p. Prokurator tak ustalilysmy

Gość kkkkkkkkkkkara
autorko trzeba było pomyśleć zanim złaamałaś prawo to Ty sie moze juz nie odzywaj:////////////////// moje "zlamanie prawa" jest tak malutkie i tak zalosne ze az wstyd sie przyznac... tylko problemow sobie narobilam.. no ale jesli ktos wie jak pozbyc sie zaplaty tych kosztow to niech poradzi..

Gość autorko
będę się odzywać i ty mi tego nie zakażesz :D weź się za robotę zamiast łamać prawo to będziesz miała za co zapłacić zamiast kombinować jak się wykręcić

Gość Selena selena
A powiedz jeszcze co takiego zrobilas :)

naisz, za co wyrok dostalas, bo inaczej to nie wiem, czy to byla sprawa cywilna czy karna, a tak to Ci napisze bo sa rozne przepisy dot. kosztow sadowych w sprawach cywilnych i karnych.

juz doczytalam, skoro bylas oskarzona to byla to karna sprawa. Zaraz sprawdze co da sie zrobic.

Gość kkkkkkkkkkkara
no niestety nie mialam pojecia ze mialam do tego prawo bo nie przypuszczalam ze mnie nimi obciaza:///////////// no ale jesli ja nie mam pieniedzy:/..... jest jeszcze jakis "ratunek" ? bo wyrok jeszcze nie jest prawomocny.. kanarzycy podalam falszywe dane:/ :P

Gość kkkkkkkkkkkara
karna sprawa. taka bzdura a tyle mam problemow teraz... Dziwne ze obciazono mnie kosztami skorojestem bezrobotna.

Gość a co uwazasz
ze bezrobotni powinni byc zwolnieni z zapłaty? pewnie ze sklepu tez powinni brac wszystko za darmo.... masz chore podejście, poszukaj lepiej pracy

mozesz wniesc zażalenie na postanowienie o kosztach sadowych do sądu okręgowego za pośrednictwem sądu rejonowego, który wydał wyrok. Napisz ze ze wzgledu na swoja sytuacje materialna nie jestes w stanie poniesc tych kosztow.

Gość kkkkkkkkkkkara
a co uwazasz-- ale gadanie glupie oczywiscie ze powinni byc zwolnienie bo nie maja dochodu. Po to są inne kary. Czytaj ze zrozumieniem lepiej. Jak nie masz pieniedzy na grzywne to masz kare nie zwiazana z utrata finansow. bzdurne gadanie

Gość kkkkkkkkkkkara
aniutka- dziekuje :))) A to nie jest tak ze po wniesieniu zazalenia lub apelacji sąd moze zmienic decyzje na jeszcze wieksza niekorzysc?

Gość autorko
bardzo dobrze cwaniaczce! jedni haruja m.in. na bilety a inni kradna jezdzac na gape!

Gość rusz dupę i zarób na karę
bo nie jest duża i chyba do ciebie nie dociera, że jak jej nie zapłacisz, to wtedy będziesz miała przesrane. To, że nie chce ci się pracować nie ma tu nic do rzeczy. Masz sprawne ręce, więc praca na pewno się znajdzie. Może odłącz internet i sprzedaj komputer, będziesz miała też trochę grosza na przyszłość jak znów bez biletu będziesz jeździć.

Gość kkkkkkkkkkkara
no.. a jeszcze inni maja jeszcze wieksze problemy na glowie powodujace wypadniecie z glowy kupna biletu za 1.10 zl wy bezblędni ludzie zawsze idealni :)

Gość autorko
i przez pomylke podalas falszywe dane, oj jaka ty biednaaa

Gość co zrobilas moze
mozna sie odwolac

Gość oszustka i złodziejka
i jeszcze nie chce płacić kary. Niech cię nastepnym razem wsadzą do pierdla, to zobaczysz!!!!!Podejście godne politowania. Naprawdę nie potrafisz zarobić uczciwie paru groszy? Nie nadajesz się do pracy? to może staraj się o rentę z uwagi, ze jesteś niedorajdą zyciową!!!! A może napadnij na bank lub sklep, bo to w Twoim stylu!!!!Wazne, że na internet masz, to jest coś!!!!

Gość kkkkkkkkkkkara
rusz dupę i zarób na karę-- smiac mi sie chce :D:D:D:D:D Nawet nie wiecie jakie ludzie maja problemy zycze wszystkim zlosliwym i stereotypowo myslacym by choc raz popelnili glupi blad za ktory by grubo pokutowali ;))) to tak z calego serduszka mego :)

Gość prooblemyyyyyyyyy
"no.. a jeszcze inni maja jeszcze wieksze problemy na glowie powodujace wypadniecie z glowy kupna biletu za 1.10 zl " zapomniałaś kupic bilet i zapomniałaś jak się nazywasz????? oj, bidulka z ciebie... nie kompromituj się już chociaż.....

ale wniesiesz zazalenie tylko co do kosztow, przeciez samego wyroku nie kwestionujesz, tylko obciazenie kosztami:)

Gość chyba nie masz takich problemó
w skoro masz siłę pisac na Kafeterii. Pewnie cię chłopak rzucił i dlatego zapomniałas o bilecie :-) i swoich danych :-)

Gość autorko
blad? 1 blad - kradziez 2 blad - oszustwo, zeby sie wymigac od odpowiedzialnosci