Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wymagająca

Poszukuje Niani do pracy w irlandii.

Polecane posty

Gość ha ha haeeee
wymagajaca piszesz glupoty.mam dziecko-rok i cztery miesace i chodzi do zlobka , ktory jest czynny od 7am do 7 pm, jest tego pelno

Gość troche naciagane
A ile kosztuje taki zlobek? Bo to moze sedno sprawy :-)

Gość kontrakt powiadasz
jak praca na czarno to taka niania nic nie bedzie mogla z tym zrobic.

Gość Wymagająca
Widze ze WYYYYY i tak wszytko wiecie lepiej. ha ha haeeee Moze u was??? u mnie sa 2 złobki 1 ten o którym pisałam 700 E i od 10-16 a drugi owszem jest od 8-19 ale droższy o 200 Euro w dodatku słyszłąm o nim wiele negatywnych opini ze niedbają o dzieci. Wiec co mam mimo wszytkooddac do takie złóbka dziecko???? Ciekawa jestem czy ty byś oddała jak byś wiedziała ze Twojemu dziecku może stać się krzywda. kontrakt powiadasz... Zostawie to bez komentarza. Znajma znajomej pracowała tu na czarno nawet umowy-kontraktu niemiała wszytko na gębe było i jak ja zwolnili z fabryki do o odszkodawanie sie starała i DOSTAŁA 5.000 Euro . Moze niewiele ale zawsze coś!!!! Wiec sie da. Zresztą ja niemam zamiary nikogo oszukiwac. Skąd moge miec pewność ze osoba za moje zachowanie(powiedzmy niewporzadku) niebedzie sie odigrywac na dziecku????? Mało prawdopodobne ale zawsze tak może być. Dlaczego miłabym nie szanowac i oszukiwać osobe która bedzie z moim dzieckiem???? Ktoś sie zastanowił???

1200 euro to nie jest dobra pensja w Irlandii, to jest nawet ponizej ustawowego minimum €8.65 za godzine. Ty szukasz sprzataczki, opiekunki i kucharki za 150 euro/tydzien. Nie wierze tez w te 3 dni wolne. zdajesz sobie sprawe ze zatrudnianie na czarno jest karalne a kontrakt-umowe mozesz sobie powiesic w wychodku; co najwyzej obroci sie on przeciwko tobie?

Gość oj ludzie..
ale dlaczego wy tak po autorce topicku jezdzicie? malo/duzo ofruje, wymaga, obrzydliwe jest to nasze spoleczenstwo , na kazdym kroku to czuc; pierwsze co to skrytykowac kogos, dowalic mu, ocenic, czy wy sie z tym lepiej w zyciu czujcie? niech oferuje ile chce i to jej sprawa i poencjalnej osoby,ktora bedzie chciala u niej pracowac...

Gość Babcia59
jestem babcia na emeryturze. Jestem sama wiec chetnie podjelabym sie pracy-pomocy przy pilnowaniu dziecka w rodzinie polskiej za odpowiednia oplata, mieszkanie. Jestem dyspozycyjna i wychowalam dzievi i wnuki. Wyksztalcenie srednie, a naleze do tzw nowoczesnych babc, wiec dzieci napewno nie bada sie przy mnie nudzic....Wiec mam czas..dyspozycyjna ..tylko bardzo powazne propozycje...

Gość mieszkanka irlandii:)))34
No wiec napisze cos na temat tego postu,od 7lat mieszkam w Irlandii,zlobek-przedszkole dla dziecka kosztuje tutaj 150e tygodniowo,wiec autorka za to co musialaby zaplacic w przecietnym przedszkolu za tydzien rzada jeszcze wyrobnika-GOSPOSI,to jest naprawde bezczelnosc,juz nie wspomne o tym jakie ma wymagania,hahaha,poprostu szczyt wszystkiego!!!! W glowce sie poprzewracalo,i wydaje jej sie ze jak w Polsce ktos jest w ciezkiej sytuacji to ona bedzie w swojej chytrosci na tym zerowac,bo zapomniala w jakim celu sama emigrowala a wracajac do pracy nie godzi sie na byle jakie warunki,bo zna tutejsze realia i wie ze jej sie nalezy. Tym co chca sie zorientowac o place i prace jako gosposie i opiekunki polecam gazete galwayadvertiser.ie mozna tam samemu zamiescic ogloszenie placac karta kredytowa koszt okolo 10euro w zaleznosci od ilosci slow,i sprobowac na wlasna reke poszukac,odpowiedniej Irlandzkiej rodziny,ktora bedzie sympatyczna,zyczliwa a wymagania beda na rozsadnym poziomie,bo tacy w wiekszosci sa Irlandczycy...pozdrawiam

Gość jdujdiid
150e na tydzien to placi sie AU-Pair opiekunce na kilka godzin,ktorej oprocz tego oplaca sie kurs nauki jezyka angielskiego lub innych kursow.bezczelnosc i tyle,to co autorka prezentuje...napisz cwaniaro do chin albo afryki,moze tam znajdziesz jeszcze kogos kto za ciebie pojdzie do pracy a tobie przyniesie w zebach wyplate???tam sa w jeszcze gorszej sytuacji naz w PL,beda ci tyrac za 20e na tydzien

Gość miussccccc
Zwróćcie uwagę, że autorka pisze NIE CHCĘ OSOBY KTÓRA ZNA ANGIELSKI!! Juz samo to wrózy poważne kłopoty: np. jak taka osoba będzie się bronić, kiedy "dobroczyńcy" oskarżą ją o kradzież, bicie dziecka itp? Albo kiedy po prostu kazą jej się zabierać i wystawią na ulicę bez zapłaty? Ten kto bierze na serio podobne oferty musi być nienormalny!

Gość o miussssscccccc
Dokladnie,chca niewolnice ktora bedzie tyrala za mniej niz w tym kraju wynosi zapomoga z socjalu,ma nie znac jezyka bo autorka sie boi ze jesli na ptrzykladowym spacerze opowiedzialaby jakiejkolwiek Irlandce gdzie,u kogo i za ile pracuje,to ta natychmiast zareagowalaby identycznie jak my i doradzilaby jej gdzie ma sie zglosic i co zrobic,bo Irole sa wyczuleni na tego typu procedery i wstretnych wyzyskiwaczy...........a prawda jest taka ze za 150e bez problemu na miejscu znalazlaby opiekunke do dziecka,tylko ze autorka-ksiezniczka chce miec NIEWOLNIKA a nie opiekunke,kogos kto za nia zajmie sie domem i wszystkim,bo ona jest wymagajaca,czyli chce wykorzystac do cna,co za podly wstreciuch!!!!

Gość o miussssscccccc
Dokladnie,chca niewolnice ktora bedzie tyrala za mniej niz w tym kraju wynosi zapomoga z socjalu,ma nie znac jezyka bo autorka sie boi ze jesli na ptrzykladowym spacerze opowiedzialaby jakiejkolwiek Irlandce gdzie,u kogo i za ile pracuje,to ta natychmiast zareagowalaby identycznie jak my i doradzilaby jej gdzie ma sie zglosic i co zrobic,bo Irole sa wyczuleni na tego typu procedery i wstretnych wyzyskiwaczy...........a prawda jest taka ze za 150e bez problemu na miejscu znalazlaby opiekunke do dziecka,tylko ze autorka-ksiezniczka chce miec NIEWOLNIKA a nie opiekunke,kogos kto za nia zajmie sie domem i wszystkim,bo ona jest wymagajaca,czyli chce wykorzystac do cna,co za podly wstreciuch!!!!

Gość hsjskdkddf
W Irlandii stawka godzinowa najnizsza za opieke nad dzieckiem,mam na mysli kogos z ogloszenia to jest ok.4-5 euro,Lucan...czyli dzielnica Dublina tam jak za mniej niz 4.50 za h nikt sie dzieckiem nie zajmie,co za bzdura o kobietach z Irlandii ktore maja w wieku 30 lat 5ro dzieci!!!!,autorka mowi o tutejszych menelach nazywani sa Travelersami,tutejsza cholota i owszem oni sia tak mnoza,na dzien dzisiejszy przy tak ogromnej recesji ludzie wylacznie bardzo majetni,i grubo po 30stce decyduja sie na wiecej niz 2 dzieci. Irlandki sa swietnymi opiekunkami,sa gadatliwym narodem i w zyciu nie widzialam wsrod Polek zeby ktoras bezprzerwy mowila tak duzo i tak wesolo do dzieci,tutaj nawet 20letni chlopak z obslugi stacji benzynowej bedzie zagadywal do twoich dzieci,bo taka maja mentalnosc i to w nich jest fajne,tym bardziej uwazam ze autorka sciemnia A Polke z ogloszenia na stronce gazeta.ie rowniez latwo znalezc,i dlaczego mialaby byc zla??? Bo nie o to autorce chodzi tylko o to by miec w domu niewolnika,a nie nianie ktora defakto i tak wiecej by ja kosztowala,lub tyle samo,ale obiadu by szanownym panstwu nie zrobila,nie posprzatala,bo wszystkie zajmuja sie dziecmi we wlasnych domach siedzac przy okazji ze swoimi dziecmi