Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość algida śmietankowa

staphylococcus epidermidis

Polecane posty

Gość algida śmietankowa

Hej. Jestem w 36 tc. Dostałam skierowanie na posiew z pochwy po kątem paciorkowca b-hemolizującego. Dziś odebrałam wyniki i wykryto staphylococcus epidermidis - gronkowiec skórny - wzrost skąpy. Nie było antybiogramu do wyników i na moje pytanie o takowy pielęgniarka wydająca wyniki powiedziała, że "u Pani jest czysto, a ta bakteria jest naturalną, występująca u każdej kobiety i nie trzeba leczyć"... No ale w necie poczytałam, że dziewczyny leczyły się na to antybiotykami. I czy jest zagrożenie dla dziecka?

Gość scaaaaac
pani z laboratorium powiedziala prawde, nie martw sie wszystko bedzie ok, rozne bakterie tworza nasza naturalna flore bakteryjna m.in. gronkowiec skorny, nawet w takim miejscu

Gość podnoszetemat
up...chciałabym sie dowiedzieć czy moge miec operacje ....miałam to w ciazy, pewnie dalej mam...czy to mnie dyskwalifikuje do zabiegu popreawy biustu?

Gość rosyjska ruletka1234
nie wiem czy cie to dyskwalifikuje ale dopilnuj aby dostać antybiotyk ja nie dostałam i po CC mam straszne komplikacje bakteria się uaktywnila i miałam sporo problemów a wystarczyło aby mi podano antybiotyk

Gość podnoszetemat
ja jestem rok po porodzie, rodzilam naturalnie, mała jest zdrowa, nie wiem co teraz robic, pochwa a biust to niby nie to samo ..co teraz powinnam zrobić? :(:(:(...szlag mnie trafi...chodzilam prywatnie do gina i gdyby nie to ze moja mama zlapala w spzitalu gronkowca zlocistego i wczoraj tak przedladalam wyniki moich badan nie wiedzialabym...wzrost pisze skąpy.....czytalam ze to niby naturalna flora i nie leczy sie tego jak skąpy....ku***