Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuzikmaludzik

ślub

Polecane posty

Gość zuzikmaludzik

cześć mam pytanie czy możliwe jest aby dziewczyna w wieku 17 lat wzieła ślub z chłopakiem 21 lat... jakie są procedury bo ona jest nie letnia a wiec czy w ogóle jest szansa na ślub??

Gość zuzikmaludzik
nie ja nie:) ale mam młodszą kuzynkę ona kocha tego chłopaka on ją... ona jest w ciąży on stwierdził, że chce sie zaoopiekowac nimi i nawet kupił mieszkanie i zaproponował ślub... tylko ona nie ma matki... a jej ojciec nie pozwala jej na kontakt z tym chłopakiem i jeszcze nie wie o dziecku... i nie wiem jak jej pomóc??

nie wiem jakie sa procedury ale wiem ze w tak mlody wieku "isc za maż" to glupota, moja kuzynka miala 18 lat jej chlopak 22 lata i za okolo 3 lata rozwod bo on sobie znalazl inna, znam kilka takich przypadkow

Gość zuzikmaludzik
hmm ale ja też znam małżeństwa, w których pobierali się np mając obydwoje 17 lat i są szczęśliwi do dziś... wiek tu nie ma znaczenia... a oni są bardzo dojrzali... prywatna sekretarkaa---> czyli jak jest w ciąży nie potrzebuje zgody ojca?

powiem Ci tak znam laske ktora w wieku 16 lat wziela slub bo wpadla ale dokupowala sobie lata.wziela slub bez problemu.mysle ze ta kuzynka tez bedzie mogla,ale nie jestem pewna na 100

Art. 10 par 1 k. r. o. stanowi, że nie może zawrzeć małżeństwa osoba nie mająca ukończonych lat osiemnastu. Jednakże z ważnych powodów sąd opiekuńczy może zezwolić na zawarcie małżeństwa kobiecie, która ukończyła lat szesnaście, a z okoliczności wynika, że zawarcie małżeństwa będzie zgodne z dobrem założonej rodziny.

Gość zuzikmaludzik
oooo dziękuje Tobie bardzo :* czyli myśle, że jej sie uda bo kurcze jej ojciec nigdy nie wyrazi zgody na ten związek...

Gość zuzikmaludzik
hmmm a długo musi czekac za rozpatrzeniem wniosku??

Gość zuzikmaludzik
aaaa... ok dziękuje bardzo za pomoc :) :*

Gość Blondi93

Witam czy moze jakas panna mloda ktora brala slub cywilny.?