Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamyk niebieski

kto ma papugi?

Polecane posty

Gość kamyk niebieski

Takie małe pytanko, czy można klatkę z papugą postawić na parapecie, żeby sobie patrzyła na świat, czy będzie się stresować jak jakieś gołębie, czy inne ptaki będą koło niej fruwały?

Gość stres jej nie grozi
ja klatke z papuga co lata wystawialam na balkon :) klocila sie z wroblami i miala super rozrywke, nasladujac szczekanie psa (ja mialam podwojne utrapienie)

Gość kamyk niebieski
tak? :) to fajnie, bo ja mam mały pokój i tak myślałam ,czy będzie jej dobrze na oknie, nie chcę żeby się czymś denerwowała, balkonu nie mam niestety. Chciałabym mieć gwarka i kiedyś kupię, ten to dopiero naśladuje dźwięki :)

Gość kra_kra
ale trzeba uważać żeby się nie przeziębiła! ptaki domowe to delikatne stworzenia pod tym względem. no i latem też nie powinna stać na pełnym słońcu.

Gość kamyk niebieski
a dziekuję, będę uważać, dlatego pytam bo nie wiem, i nie chcę jej krzywdy zrobić absolutnie. Okno moje wychodzi od północy, więc nie mam słońca w pokoju.

Gość mimo wolka
Można, a jakie masz papużki, ja miałam faliste, niestety jedna mi zwiała w zimie :( a druga w domu odeszła :( Teraz mam kanarka :classic_cool:

Gość kamyk niebieski
jeszcze nie mam, ale będę miała niedługo i już myślę, gdzie postawić klatkę i takie tam różne rzeczy. Co dawać jeść już wiem, a to będą nierozłączki.

Gość kamyk niebieski
w zimie uciekła? :( to tylko myśleć, że wleciała do innego okna i ktoś ją przygarnął. :O Papużki faliste też są super, mądre, kolorowe, to są dopiero wesołki :)

Im wyżej tym lepiej , bo jeśli postawisz je przy ziemi gdzie będą wszyscyy , chodzić , coś robić koło nich to one bea cały czas wystraszone I tak zadne ptaki co nej nie przylecą , raczej ona bedzie chciała uciec

Gość kamyk niebieski
:) dziękuję za porady, na forum też zajrzę dla ptaszków. Będzie miała dobrze i wiem, że musze pilnować, żeby się nie wydostała. Trzeba będzie drugą dokupić do pary, tylko piorun wie jak rozróżnić płeć. U nierozłączek ciężko z tym.

Gość Ja mam kancelarie
adwokatcka i u mnie pracuja 3 papugi !

Gość kamyk niebieski
no ok, ale chociaż płeć możesz rozróżnić :p

Gość maturka
Najlepiej od razu kup parkę która się ma ku sobie! Naprawdę nierozłączki nie powinno kupowac się oddzielnie. A ja jednak radzę ci papużki faliste. O wiele bardziej radosne, lepiej się oswajają i w ogóle można z nimi pogadać

Moje papugi,juz dawno wachaja kwiatki od spodu:P Ale w lecie zawsze wystawialm je na okno albo na balkon:)