Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kantyczka86

nazwa dla gazetki szkolnej

Polecane posty

Gość ...aaaaaaaaaaaaaaaaa
Może nazwać gazetkę po prostu NASZA SZKOŁA? Nie wiem. NASZ SZKOŁA ZNOWU NIE MA PIENIEDZY!!!!!!!!! Tak zacznij. Albo artykuł "Czy nasza dyrektorka jest normalna???" Koniecznie też SZKOLNY KONKURS MATEMATYCZNY!!! Nagrody u pani z matematyki.

No skoro tak sobie dobrze radzisz to sobie radź. A fakt - w podstawówkach ludzie się nie rozwodzą. Dlatego miałam tam siedzieć. W podstawówce. I tak nie uznaję żadnej innej szkoły. Mam babcię po 3 klasach - może to temu? Nie wiem.

Można zrobić w dużej szkole rubryczkę NASZE WYCIECZKI. Dzieci jeżdżą na rózne wycieczki, wychodzą. W żadnej szkolnej gazetce nie pisze takich rzeczy. A przecież można sie tyle dowiedzieć. Czasem nawet jest sensacyjnie, przyjeżdża policja, wybucha pożar czy bomba. Rózne rzeczy dzieją na szkolnych wycieczkach a tu co? Nic. :( Nawet rubryczki czy zdjęcia. BEZNADZIEJA. Za to w powiatowej są zdjęcia. bez sensu :(

W powiatowej są zdjęcia ze szkolnych wycieczek żeby nikt nie wiedział kto kradnie znowu. I z imprez szkolnych oczywiście. Tam powinno być tylko ile szkoła dostała kasy co najwyżej i co z tym zrobiła. A nie że bylii na wycieczce. Tu wszyscy mają świra jak dla mnie w tym kraju :(

Ale powiem czasem GRONO sobie robi wycieczki - tu gdzie mieszkam. I tego nie ma. Tylko jak dzieci pojechały to jest. A jak grono siedzi i pije to nie. To jest w superekspresie. :(Czasem :(

Gość kantyczka86
podrzućcie coś jeszcze

PODRZUĆ PIŁKĘ! - szkolny magazyn sportowy. Może do tego się ogranicz? Ale wróciłam się i załączyłam ten komp bo w mieście jak w mieście, ale na wsiach razi, po prostu RAZI ilośc wiadomości szkolnych w tych wszystkich gazetkach gminnych czy powiatowych. Przecież każda szkoła ma KRONIKĘ i w tej kronice są opisywane wszystkie wydarzenia dokładnie. Po co jeszcze raz pisać wszystko w gazetce gminnej czy powiatowej? Nie ma ciekawszych tematów? Tam powinna być tylko rubryka Z KRONIKI SZKOLNEJ czy Z KRONIK SZKOLNYCH - gdy jest więcej szkół, wybrać co najciekawsze i tyle. Po co tyle pisać? Przecież kronikę każdy może sobie pooglądać - to też jest jakiś dokument. A tam zdjęcia ze sztandarem, zdjęcia z balu , witanie się z kimś. Boże święty! - zawsze sobie tak myślę jak to czytam , ale cóż... nie ma niczego ciekawszego. idealnie wszedzie tak... i tyle :(

W takiej gazetce gminnej czy powiadowej jak są kroniki policyjne tak powinna być kronika wydarzeń szkolnych. Może ta kronika wydarzeń policyjnych powinna być tak obfotografowana jak ta szkoła? nie wiem. W każdym razie mierzi mnie to strasznie. Jeden PZPR w gazetce, no nie? A w szkole za to jedynie brak strzelaniny.

NAZWA dla gazetki szkolnej inna: NIE PALE< NIE PIJĘ< NIE CPAM< NIE PRZEKLINAM. Jestem dobrym uczniem i kolegą. Oto nazwa. Długa bo długa, ale jakże... POTRZEBNA.

Gość My o sobie i dla siebie
:)

No to może tak - prosto z mostu SZKOLNY SALON POLITYCZNY :(

Gość mimo wolka
Nagły Atak Plotek :classic_cool:

czemu polityczny ? Zajmujesz się polityką ?

Albo może SZKOLNA SAMOWOLKA. Albo SZKOLNA SAMOOBRONA. ??? :(

A może " Z naszego podwórka " :)

A jaki salon ma być SZKOLNY SALON FRYZJERSKI? SZKOLNY SALON MODY? SZKOLNA REWIA MODY? Nie wiem... róbta co chceta! :( PS. SZKOLNA FUNDACJA NA RZECZ ZAPOBIEGANIA W COFANIU SIĘ ...umysłowym. :(

Propozycja MIMO WOLKI --------też dobra i 'chwytliwa" :)

Chcemy Ci pomóc , a Ty taka niezadowolona jesteś :(

Szkolny salon kosmetyczny - może tak. A jeśli szkolna fundacja i jej działalność to zawsze zbieram 1% na rzecz pomocy polskiej szkole by się nie cofano tam w rozwoju umysłowym nigdy więcej. A to niestety jest codzienność polskiej szkoły :( I pytanie czemU???

Wiecie w szkole reforma za reformą, a gzie są szkoły dla nauczycieli - tych z powołaniem? To podobno od dziecka trzeba mieć, żeby zostać nauczycielem. To widać. A najbardziej w szkole średniej - bez urazy :( Ja w to wierzę, że to jest powołanie i to od dziecka trzeba mieć bo inaczej - proszę się rozejrzeć. Smutno i tyle. :(

Rób jak uważasz :) Pa !

Sorry za błedy. Ja nie miałam powołania. Może z czasem, ale nie od dziecka. Za to mam powołanie do czegoś innego. A do forsy to ma każdy, nie? ja wiem, że nie miałam powołania - zdecydowanie :(

Napisz autorko topiku jaką nazwę dałaś szkolnej gazetce! Słonecznej niedzieli! 🌼

To może zmień zawód :) Przecież jest taka mozliwość:) Powodzenia :)

Kantyczka ----------wybrałaś coś ? :)

Gość kantyczka86
poważnie myślę nad Niecodziennikiem, mam też nazwę pochodzącą od nazwy miejscowości, też całkiem niezła. wiem, że nie mogę tego zrobić pochopnie, bo gazetka ma być doskonała :-D . dziękuję za pomoc

Gość anno356
najlepsze:'' byle do dzwonka''!!

Gość kiates
daj Prosto z mostu