Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kafe40

czy antykonc.hormonalna sprawia ze pozniej sie starzejemy?

Polecane posty

Gość kafe40

jak w temacie.Bylam przekonana ze przyjmowanie lekow hormonalnych np.plastrow Evra oprocz dzialan antykoncepcyjnych, wplywa rowniez na to ze pozniej sie starzejemy czy jak kto woli dluzej wygladamy mlodo.Mam 40 lat i ostatnio nie bardzo mi sie uklada w związku-doslownie wisi na wlosku.Uzywam plastrow bo nie chce ciązy.U mnie seks idzie zawsze w parze z uczuciem-jak u wiekszosci kobiet. Zastanawiam sie czy jak przestane je teraz stosowac to zaczne szysbiej sie starzec? wiem moze glupie pytanie, ale na razie nie zapowiada sie na nic nowego jesli chodzi o facetow, a i ja tak szybko z kims nowym do lozka nie pojde.A moze stosowac dalej te plastry.Ostatnio znajoma mi powiedziala ze szybciej sie starzejemy przy zazywaniu antykoncepcji.Jak to naprawde jest??

Gość jojoojojjjjjjjjjjjjj
aleś mnie ubawiła... wg mnie to raczej jak się zazywa hormony to bliżej do smierci z powodu skutków ubocznych....

Gość piszcie jeszcze
chyba pomyliłaś antykoncepcję z hormonalną terapią zastępczą w okresie menopauzy tak to prawda - branie hormonów w czasie menopauzy opóźnia procesy starzenia ale nie antykoncepcja :)