Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Miniam

Odliczenie dziecka od podatku

Polecane posty

Witam, czy ktos moglby mi pomoc?Otoz chcialabym odliczyc moje 19mies dziecko od podatku aby dostac zwrot te 1100zl z kawalkiem. Pracuję od maja 2008, lączny przychód z różnych umów wyniosł mnie 8,406,09zl, obliczony podatek 542,32zl, zwr4ot podatku 381zl. Rozliczaloa mnie kuzynka i powiedziala ze na malą moge dostac tylko te roznice miedzy 381zl a maksymalna kwota zwrotu podatku, to wyszlo 82zl. Dlaczego?Czy to ze4 krotko pracuje lub wykazalam za male zarobki uniemozliwia mi odiczenie dziecka?Dodam, iz nie jestesmyz partnerem malzenstwem, a on nie moze odliczyc malej bo wzial kredyt na dziecko no i na pewno doszliby do tego..Uprzejmie prosze o powazne odpowiedzi co z tym 1100zl i czemu mi sie nie nalezy pytam bo takie pieniadze jakby nie patrzec pieszo nie chodza.Pozdrawiam

Gość powiedz
ile wynosi zaliczka wplacona? bo wydaje mi sie ze dostaniesz tyle ile jej wplacilas o ile nie przekroczylas tego 1100 zl

Dlaczego nas się pytasz \"dlaczego\"? To kuzynka twierdzi, że nie możesz odliczyć więcej, jej pytaj. Ja nie widzę powodu, żebyś miała jakieś ograniczenia.

Gość Młodzieżjjijw
te 1100 byś dostała jakbyś miała tyle podatku zapłaconego , odpisy możesz sobie robić tylko od podatków ,które zapłaciłaś

kuzynka powiedziala mi ze za malo zarobilam, ot, jest ksiegowa:)ake inna ksiegowa powiedziala mi ze nie maproblemu.a wktorym miejscu jest napisane "zaliczka wplacona?" bo patrze i nie widze wiem glupia jestem ale kompletnie sie na tym nie znam :(

Gość powiedz
to sie nazywa zaliczka pobrana przez podatnika, i niestety jest taka prawda ze jak malo zarabiasz to nie odliczysz calej kwoty bo odliczyc mozna jedynie wlasnie tyle ile sie wplaci zaliczki na podatek

Gość powiedz
dokladnie poz 43

Gość no i co ze bez
a ja odlicze od podatku dziecko, meza, psa i kota. Ile dostane? :D :D :D

Gość powiedz
a nizej w tej kolumnie nie masz wiecej zadnych kwot?

Gość ania1983A
tak to napisałaś ze za duzo to nic nie mowi, odliczasz sobie dziecko od podatku w pozycji 114 , jezeli podatku masz np. 400 zł to nie mozesz sobie odliczyć 1173,7 oczywiste, bo tyle podatku nie odprowadziłas, o jakim kredycie na dziecko piszesz bo nie rozumie ? Rozlicz sie razem z mezem- i odliczcie sobie nawyzej oboje od podatko czyli ty odliczysz 500 mąż 673,7 jak moze najlepiej sciagnąc z netu program do wypełniania pitów i sam ci ładnie wyliczy tylko musisz wiedziec co gdzie wpisac pozdr.

ale ja malo zarabiam ale np nei dostalam pitu z umowy o dzielo z jednej pracy b do skarbowki nie wyslali i ja nie dosta;lam. to pewnie wtedy mialabym wiecej ale ja sie nie znam i tyle. od wrzesnia prac7uje w u faceta ktory ma 2firmy, w jednej mam umowe o prace(1500zl brutto ale dostaje 2500do reki) a w drugiej uowe o dzielo 800zl.

Gość ania1983A
jaka pozycja 43 ? o ludzie ! daj mi maila wyśle Ci program do pitów !

Gość powiedz
tak dokladnie kwota z pozycji 65, ja mialam jeden stosunke do pracy wiec popatrzylam na ta sume.

poz 65 czyli zaliczka... RAZEM - 463zl poz 107 - 542,32 pisalam ze nie mam meza a kredyt nie jest na dziecko tylko jak on odliczy sobie dziecko to w banku sie kapna ze je ma a kredyt bral jak mala juz byla i podal ze ma gospodarstwo jednoosobowe

Gość ania1983A
tak jak mi piszesz to Ci nie pomoge pita wypełnic musisz wszystko wykazac, umowe o dzieło również, on musi ci pit dać - masz prawo tego wymagac !! on jest zobowiązany tez do skarbówki to wysłac wiec nie ma ale..... ma Ci to przysłac i nie spiesz sie z tym pitem masz czas do 30 .04 i czekaj na wszystkie pity od pracodawców !

Gość ania1983A
acha dobra to rozliczasz sie sama.... sorki zle doczytałam

no to faktycznie wychodzi 82 zł z tej ulgi, ale dlaczego w takim razie wyliczyła zwrot 381 zł, a nie 463?? Powinnaś dostać 463 zł.

Gość powiedz
czyli maksymalna kwota zwrotu podatku to wpasnie to 463 zl niestety ale za malo zarabiasz :/ taj jest w naszym kraju, odliczenia tylko dla tych co duzo zarabiaja

Gość powiedz
moze brala pod uwage inne ulgi? a tej na dziecko nie dlatego powiedziala ze tylko ta roznice - 82 zl

mu kuzyka tez takim programem obliczala. no ale moj "szwagier" nie ma prawie zadnego zwrotu i dostal caly zwrot? ja nie kumam tak pisza ze mozna se odpisac dziecko itd ale szał a kurwa jak przychodzi co do czego to i tak ludzi w huja tną:( plus ta nasza panstwowa polityka prorodzinna "robcie dzieci, robcie by mial kto pracowac na wasze emerytury, dostaniecie 1000zl becikowego i wypierdalajcie" :(

łeeee ale dupa kurwa zabije szefa:D no ale mialam zarobki za zeszly rok w sumie z 4prac roznych w tym 2umowy o prace i jedna zlecenie i jedna o dzielo no i ta o dzielo ktorej nie wyslali do skarbowki wiec mi tez nie:(dupa:(

Gość powiedz
niestety taki kraj... staraj sie odzyskac ten pit ktorego ci nie dali wtedy bedzie wieksze odliczenie. Zawsze mozesz zrobic tak ze teraz sie rozliczysz z tego co masz a jak dostaniesz tamten zrobisz korekte

nie wiem ona mi pow ze te 80zl moge sobie na mala odliczyc. a mowie powazne nasza ksiegowa z firmy powiedziala ze oni pitow z umow o dzelo nie wysylaja nigdzie bo to jest tylko dla nich itd tp takie sobie przekrety bo oni nie chca czegos tam placic. nie wspomne o tym ze nie oplacaja zusow ja pierdole a w ogole tak z boku tematu ostatni dzwonil koles do mnie do pracy i mowi gdzie moj pit czy wyslany to ja sprawdzam mowie ze nie a wszystkie juz wyslalam nic wiecej nie mam od ksiegowej do wyslania.a koles mowi ale mnie w huja zrobili kase se sciagnelli zeniby odprowadzaja jakas kase a tu ni huja pita nie dadza hehe to jego slowa doslownie z tymi hujami itd.pojebane:(

Gość ania1983A
dobra lecimy od nowa w pozycji 109 masz obliczony podatek pozycja 110 wpisujesz składki na zdrowotne od pozycji 109 odejmujesz 110 i wychodzi Ci kwota która mozesz sobie odpisac na dziecko -- jezeli wyjdzie 400 odpisujesz 400 !! wpisujesz w pozycje 114 wowczas w pozycji 116 wyjdzie Ci zero ! 0 ! pozycja 120 wtedy wyjdzie zreo 21 suma zaliczek pobranych przez płatników i takim sposobem wyjdzie ci zwrot w pozycji 123 !!! mozesz odliczyc sobie równiez internet ! do 760 zł rocznie !

Gość qqqqqqqqaaaaa
a ja mam podatku ponad 11 tyś i żadnych dzieci do odliczania :-(