Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Miniam

Odliczenie dziecka od podatku

Polecane posty

Gość powiedz
nie znam sie na tym czy powinni gdzies wysylac ale Tobie to napewno powinni dac, wlasnie po to zeby rozlizyc sie z US. A te 80 zl to mozesz smialo odliczyc

Gość ania1983A
nie wiem chce ci pomoc bo w tym pracuje ,ale kurde nie wiem co oni ci poobliczli, moze internet odliczyli wtedy dochód sie zmniejsza i podstawa odliczenia podatku, jezeli umowe o działo masz na piśmie to miej w dupie i wpisz to, dowiedz sie w ksiagowosci co i jak i wpisz bez ich pita ! chyba ze o dzieło umowa na czarno to inna sprawa

tejuowy o dzielo nigdy nie dostalam do reki tylko co miesiac podpisuje przy odbiorze wyplaty.a internet mamy od pazdzierika a slyszalam ze ptrzeba miec wszystkie rachunki za oplaty neta a ja nie wiem gdzie one sa bo mamy remont i burdel jaki nikt nigdy nie mial:( w pozycji 123 mam 381zl

Gość ania1983A
123- to masz tyle zwrotu nie mi oceniać czy ktos to dobrze wyliczył co do netu do Pit-a nie musisz dałanczac rachunków, misisz je posiadać w razie kontroli :-) ale na ileś tysiecyyyyy podatników nie wiem czy tak kontrola obejmie ciebie, a moze sie znajdzdą ! ja mam internet od grudnia jedna fakture za grudzień i odliczyłam sobie te 50 zł - jak moza to odliczać !!!! Dla mnie bardziej istatne jest to co masz w pozycji 109 i 110 jezeli mozesz napias to powiem ci ile mozesz odliczyc za dziecko a i sume pobranych zaliczeczek czyli pozycja 65

Gość powiedz
Wielbiciel - z tego co pisala na poczatkku to tej ulgi za dziecko nie ma jeszcze odliczonej, tylko wychodzi na to e jakies inne dlatego kwota jest mniejsza

109- 542,32zl 110-460,49zl 65-463zl a jak za ten net sie rozliczyc:( to dostane os wiecej czy tez tylko max te 480cos zl:(

Gość powiedz
Nie dostaniesz nic wiecej tylko jedynie te 400 cos tam zloty :(

łeee ale rachunki za neta sa na mojego chlopa nazwisko ale ja to oplacam wiec jakby co to on moze se odliczyc co nie?

Gość ania1983A
81.83 - tyle możesz sobie odliczyć za dzidzie :-) niestety ! Masz mały podatek :-( ale za to zwrotu muszisz miec 463 ! tyle ile w pozycji 65 inaczej być nie może ! 81.83 wpisz w pozycje 114 :) pozdrawiam 116 masz zero 120 zero 121- 463zł 123 - 463 zł pozdrawiam

Gość ania1983A
tak on odlicza !! nie wazne kto płaci wazne na kogo są !

nie wiem jak liczyła twoja kuzynka , ale skoro zapłacony na picie 11 podatek wyniósł 542,- zł to na pewno przy całej uldze na dziecko do zwrotu jest cała kwota podatku odprowadzonego do US . Nie dostaniesz całej ulgi bo nie masz tyle podatku . I tak naprawdę nie ma znaczenia czy masz inne ulgi czy nie bo nie wykorzystujesz całej ulgi na dziecko . Proponuję przeliczyć pit jeszcze raz.

Whim czemu twiedisz ze powinnam miec zwrot podatku az 542,32zl? Bo tu kolezanka mowi 463 tak jak mam w pozycji65. te 542,32zl to poz 107:) dziekuje Wam wszystkim za odpowiedzi jutro poprosze kogos innego o "zrobienie" tego pita, choc kuzynka mowi ze "wrzucala pity w program":/

Gość ania1983A
ja obliczyłam Ci dobeze ! od podatku odliczasz jeszcze składki na ubezp. zdrowotne (poz 110 ! ) zwrot ten sam masz co w pozycji 65

poz 110- 460,49zl ok ok ja nie twierdze ze ktos zle ktos dobrze tylko pytam skad te roznice boja sie na tym kompletnie nie znam poza tym to moje pierwszxe rozliczenie z US:(

Gość kredka złamana
podaj mi :dochód, składki zdrowotne i społeczne,zaliczki to ci wyliczę