martita21 0 Napisano Marzec 15, 2009 witam.mam pytanie zaczełam brac tabletki yasminelle przy pierwszym opakowaniu ginekolog powiedział mi ze musze odczekac 6 dni zanim tabletka zacznie działac.ok wiec odczekałam .ale taraz nie wiem czy na poczatku kazdego blistra mam odczekac 6 dni ,kazdego miesiaca.czy miało to byc tylko przy pierwszym opakowaniu.tak czy siak boje sie ze jest ryzyko zajscia w ciaze bo chłopak miał orgazm we mnie gdy wziełam 21 tabletke z opakowanie potem zrobilam 7 dniowa przerwe ale jak wiadomo plemniki moga zyc w organizmie nawet kilka dni.w trakcie przerwy dostałam okres po 3 dniach ktory byl jakis inny niz zwykle było go mniej i był jakis jasny kolor?co wy na to?prosze o rady i pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość eddesa Napisano Marzec 15, 2009 pierwsze co przeczytaj ulotke tam sa odpowiedzi na wszytskie twoje pytania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cosinusss_ 0 Napisano Marzec 16, 2009 okres mialas inny bo: po 1 to jest teraz krwawienie z odstawienia, po 2 hormony zmodyfikowaly ze tak powiem twoj \'okres\' i moze on byc teraz skapszy/krotszy od tego ktory mialas przed rozpoczeciem tabletek, po 3 jestes chroniona rowniez w tyg/.przerwy, po 4 jesli bierzesz tabletki bez zadnych opoznien,bez wymiotow i ostrych biegunek jestes chroniona normalnie. wiec- te 6 dni za pierwszym razem to bylo tylko za pierwszym razem teraz to luzno. swoją drogą to bylam przekonana ze jesli sie wezmie tabletke w 1 dzien okresu to sie jest chronionym od razu. a ulotke poczytaj bo za kazdym razem znajdziesz w niej co innego co zwroci twą uwage;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach