Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAJ-KA

Jego rodzice

Polecane posty

Gość MAJ-KA

Co uważacie na temat wspólnego mieszkania z sobą przed ślubem. Moi rodzice są jacyś dziwni. Jestem jedynaczką , znam się z chłopakiem od kilku miesięcy. On przyjeżdża do mnie czasem na noc w tygodniu i na weekendy, czasem w tygodniu ja nocuje u niego. Ale jego rodzice dziwnie się zachowują, mówią nam co mamy robić, że już późno i trzeba iść spać, że do pracy wstajemy wcześnie i takie tam. Mówią mu co ludzie powiedzą na to, że ja tam nocuję, że on za często jest u mnie na noc, czy mnie to nie przeszkadza, że się sobą znudzimy, że miłość przeminie, że moja mama ma może coś przeciwko. My mamy po 24 lata i wiemy co chcemy robić. Pomóżcie i powiedzcie jak sobie poradzić z tym wszystkim, jak pomóc mojemu chłopakowi w przezwyciężeniu tych aluzji ale w taki sposób, bu y nie skrzywdzić rodziców mojego lubego. Ja nie chcę się wtrącać w to ale chcę mu jakoś poradzić, podpowiedzieć co ma zrobić. Może razem zamieszkać? np. u mnie, co sądzicie na ten temat i jak przeforsować ten pomysł jego rodzicom, żeby nie popaść w jakiś konflikt z przyszłymi teściami? POMÓŻCIE PROSZĘ MAJ-KA

Wytrzymaj z tym do ślubu a potem poszukajcie sobie własnego mieszkania i po problemie

Gość ja tak zrobiłam i zamieszkałam
i zamieszkaliśmy po 3 m-cach znajomości i w listopadzie będzie 4 lata jak mieszkamy razem, a ślub był w zeszłym roku dopiero

Gość jesteś dorosła
i jeśli chcesz zakładac rodzine, to zamieszkajcie sami!

Gość MAJ-KA
do Levviatan dlaczego mamy czekać do ślubu skoro sie kochamy a takie rozwiązanie może być najlepsze dla nas biorąc pod uwagę jego rodziców

Gość należałoby zrobić tylko jedno
zastrzelić rodziców i teściów i zamieszkać razem :) będzie wtedy bez gderania :D

Gość może lepiej ich
otruć. :D szumu ani hałasu nie będzie :D

Gość pomyśl dziewczyno
skoro im przeszkadza nawet to, że czasem u siebie nocujecie, to jak myślisz, co powiedzą na wspólne mieszkanie? Tylko stracą szacunek dla Ciebie. Uważam, że to kwestia ich przekonań - moi rodzice mają podobnie.

A może tak wspólna rozmowa w cztery oczy:D Nie jesteście już dziećmi. Przyszli teściowie też nie więc po co ten cały cyrk? :)

Gość piach w oko
ejj sorry laska ale sie nie szanujesz. ja jestem z chlopakiem 4 lata i jeszcze nigdy u niego nie spalam a to wlasnie z powodu jego rodzicow oraz tego ze po prostu to nie przystoi dziewczna ktore sie szanjuja! zreszta jnawet jak ja bede miala dorosle dziecko to na pewno nie pozwole zeby jego/jej dziewczyna/chlopak spaly pod moim dachem !

Gość pobożne życzenia
Brawo -> piach w oko! Teraz wszystkim spieszno do qrestwa, nawet po trupach rodziców. Ciekawe jak facet Cię zostawi lub zdradzi: kto wtedy Cię wesprze jak nie rodzice? Ech, głupie dziewuchy...

Kurestwem byłoby wtedy, gdyby jedna ze stron tylko czerpała z tego przyjemność luk korzyści np finansowe. Takiej pewności nie masz więc nie oceniaj i nie generalizuj

Gość linnnnn
masz przechlapane z takimi ludźmi, cóż, musisz żyć przy nich na pokaz. Łóżkujcie więc tylko u ciebie w domu, bo jego starzy są starej daty. I tak pewnie mówią o tobie per dziwka.

Gość pobożne życzenia
-> l_olek Miłośc bywa ślepa i dopiero po latach ocenic można jaki kto miał interes, kto odniósł korzyśc, itp. A rodziców zawsze warto miec po swojej stronie.

->pobożne życzenia Zauroczenie nie trwa latami. Uwierz mi, że bardzo szybko mija. A najlepiej służy temu podejmowanie wspólnych trudów życia z przyszłym mężem/żoną.

Moim zdaniem to calkiem normalne..nocowanie u chlopaka...czy dziewczyny..nie mowie ze praktukuje:P bo moi rodzice wiem ze NIE ZGODZILIBY SIE NA TO:P jak i rodzice mojego ukochanego....no coz trzeba jakos wytzrymac:P aaaa mieszkanie razem przed slubem to dbry pomysl gdyz wtedy uczycie sie najwiecej zycia razem.....ale NIE Z RODZICAMI!!!

Motyleek popieram w 100% to co piszesz. Życie jest najlepszą szkołą. Zauważcie jednak, że Autorka nie napisała nigdzie, ze śpią wspólnie :D może każdy ma swoje oddzielne łóżko :D a nocują tylko w jednym domu, bo np wyjeżdżają razem do pracy lub lubią rozmawiać na żywo i z sobą do późnych godzin nocnych :D

Gość pobożne życzenia
-> l_olek Coś wiem o przemijaniu zauroczenia, szczególnie gdy kogoś zauroczyła Twoja kaska. Dzisiaj takie popieprzone czasy, że lepiej dmuchac na zimne, aby nie zostac wydmuchanym :) Pozdro

Skoro leci na kasę to gdzie tu miłość? Chyba nie do Ciebie a do Twoich pieniędzy. Współczuję CI w takim razie

Gość rusalka sobotnia
pobożne życzenie - co za zakłamanie ! wolisz czegoś nie robić, tylko dlatego, żeby nie podpaść ?? :D noo taaak, bo przecież trzeba mieć wszędzie dobre relacje i lizac tylki bo nie wiadomo kiedy bedziemy potrzebowac pomocy tej osoby .....dzizis co za syf ...

Jednego tylko nie kapuję. Oboje dorośli, rodzice dorośli i takie cyrki się dzieją? Powiedz mi MAJ-KA czy wy wyrządzacie komuś krzywdę, czy robicie coś złego? CO komu szkodzi, że się spotykacie, ze zostajecie u siebie na noc. Skoro macie poważne zamiary wobec siebie. Wynajmijcie mieszkanie, zamieszkajcie z dala od rodziców i poznacie odpowiedz na pytani czy to jest to. Jeśli się wam ułoży (czego życzę :D) to da do myślenia rodzicom i zrobi się im głupio. A jeśli nie wyjdzie to przynajmniej przeanalizujesz wszystko, gdzie był błąd i nie popełnisz go w przyszłości.

Gość a co ty myslisz rusałka
że będą się bzykać jak dwa małe motyle przy jego rodzicach? Penie jego starzy by ich wygnali albo pozabijali. Tak jak na filmie sami swoi Kargul zdejmował drzwi z haków żeby tylko wiedzieć co młodzi w pokoju robią :D porażka albo to Pawlak był nie pamiętam ich Doradź lepiej jak sprawę rozwiązać a nie napierdzielaj się

"znam się z chłopakiem od kilku miesięcy" - i juz sie kochacie? szybko :-o normalnie formula pierwsza.

Gość sorry ale to śmieszne
chodzi mi o ten argument: "Ciekawe jak facet Cię zostawi lub zdradzi: kto wtedy Cię wesprze jak nie rodzice?" sorry ale panna nie ma 12 lat tylko 24 i nie sądzę żeby po takim fakcie leciała się wypłakać mamusi. To że ty tak robisz to nie oznacza że wszyscy - jak ktoś jest dorosły to takie problemy są jego problemami i trzeba sobie jakoś radzić. A co do problemu autorki: jesteście dorośli, mamy rok 2009 i argumenty o "nieszanowaniu się" to jakiś kosmos. Mnie by delikatnie mówiąc mało obchodziły czyjeś problemy emocjonalne na tle mojego życia seksualnego. Druga strona medalu jest taka - że takie nocowanie (obojętnie kto u kogo) to wpraszanie się pod cudzy dach. A pod nim obowiązują zasady właścicieli - nawet jeśli są rodem z ciemnego średniowiecza. Więc rozwiązanie dla was (które aż samo się nasuwa) to wynajęcie wspólnego mieszkanka razem. Pracujecie więc w czym problem? To ma swoje bardzo dobre strony - poznacie się na codzień, pożyjecie trochę i stwierdzicie czy to jest rzeczywiście "to". No i nikt nie będzie miał wam prawa truć tyłka o seks. Pomysł przeprowadzki do twoich rodziców jest nie na miejscu. Macie 24 lata - dajcie im pożyć i w końcu się usamodzielnijcie. I nikt tu nie mówi o ślubie zaraz (to wręcz głupie po paru miesiącach). A jak czyjaś matka będzie miała problemy psychologiczne na punkcie waszego nieszanowania się - to będzie tylko i wyłącznie jej problem.

Gość MAJ-KA
Tylko wiecie co jest w tym wszystkim najgorsze?. Ja widze jak oni ceirpią gdy jego nie ma w domu. Kiedyś jak przyjechałam do niego to jego mama robiła mu wyrzuty o to, że ma telefon wyłączony i tylko jednego smsa napisał że wszystko jest ok. Ale rozmawiając z nim oo mówił mi, że nie chce mieszkać z rodzicami tylko ze mną. Jest mu ze mna dobrze i większą radość sprawia mu to gdy on przyjeżdża do mnie. PS tak dla sprostowanie. Nie sypiamy ze sobą wbrew temu co wszyscy lub większość myśli. Jak to więć jest z tym wszystkim? :( HELP

Gość i tak z tego wszystkiego
wyjdzie dupa na resorach bo cię laska kantem opuści

Gość weż normalnie i
zabierz chłopaka a potem spieprzajcie od jego rodziców do Ciebie :)

Gość bedzie co ma być
starzy z czasem wyluzują