Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zabek113

Woda utleniona = białe zęby ??

Polecane posty

Gość zabek113

Słyszalem ze płukanie jamy ustnej wodą utlenioną wpływa również na rozjaśnienie pożółkłych zębów? Chciałbym się dowiedzieć czy spotkaliście sie z takim sposobem na uzyskanie ielszych zębów ? Może sami probowaliście tego , a moze znacie jakies inne domowe sposoby na wybielenie zębów ?

Gość zabek113
Podobno nie , nawet słyszałem że płukanie wodą utleniona jest zalecane od czasu do czasu poniewaz oczyszcza jame ustną. Tylko chcialbym sie dowiedziec czy ma ona jakis negatywny wplyw na zeby (szkliwo), czy jest to bezpieczny i skuteczny sposob na bielsze zeby.

Gość NBVN
PONAWIAM BO TEZ JESTEM CIEKAWA

Gość bielutkie ząbki
nie stosowałam wody utlenionej,ale bałabym się,że uszkodzi szkliwo. Miałam pozółkłe zęby i znalazłam gdzieś informacje o wybielającym żelu Biała Perła. Kupiłam i mam białe ząbki :) takze polecam

Gość zabek113
A możesz coś wiecej powiedziec na temat tej Białej Perły ? Tzn konkretnie chodzi mi o to jak się ją aplikuje, ile kosztuje, czy jest wydajna (na jak długo starcza) oraz jak długo widać efekty ?

Gość zabek113
A co mógłabyś polecić ?

Gość biala perla
kosztuje okolo 45 zl

Gość asencja
nie wiem czy woda utleniona wybiela zeby ale slyszalam jak moja dentystka (bedac w poczekalni) kazala facetowi uzywac wody utlenionej do plukania jamy ustnej przez jakis czas, wiec chyba na krotka mete nie wplywa na szkliwo

Gość Roch
WU jest "od zawsze" do plukania jamy ustnej, na pewno wplywa na rozjasnianie pozolklych zebow tak jak na rozpuszcanie kamienia, zabijanie bakterii. mozna ja w ogole stosowac do higieny jamy ustnej. Wode oczywiscie taka 3% rozciencza sie w wodzie.

Gość zabek113
Czyli bez obawy moge płukać jamę ustną codziennie taką rozcięczoną wodą utleniona ? I czy rozcięcza się ją w proporcji 1:1 ???

Gość ghjkl
ja po usunięciu migdałkow miałam zalecone w szpitalu plukanie jamy ustnej wodą utleniona,tekże na pewno nie szkodzi

Gość ingawenga
Witam, Ja pluczę jamę ustną wodą utlenioną, gdyż zalecil mi to stomatolog przy stanach zapalnych dziasel i oczyszczeniu jamy ustnej. Rozjasnia zeby. Nie polecam Bialej perly stosowałam kilkakrotnie i efekty znikome, choć zęby mialam swoje dość biale.

Gość mieto
Tak dla potomnych, kupujemy roztwór nadtlenku wodoru 3%, i jedną łyżkę roztworu rozrabiamy z pół szklanki wody, takim "delikatnym roztworem" płuczemy jamę ustną. NIE POŁYKAMY!!!

Gość Jagja.
Sodą na szczotce szorować,ale tylko 2 razy w tygodniu bo szkliwo.woda utlen. NieWYBIELA,choć nie szkodzi,to nie włosy żeby ,utlenić'...

Gość Jagja.
Sodą na szczotce szorować,ale tylko 2 razy w tygodniu bo szkliwo.woda utlen. NieWYBIELA,choć nie szkodzi,to nie włosy żeby ,utlenić'...

ja zawsze miałam kompleksy z powodu moich zółtych zębów,w końcu się przemogłam i będąc w Niemczech kupiłam żel dr martin schwarz home comfort,z pierwszym razem zmieniło mi ton o 6 stopni,teraz co 4 miesiące poprawiam efekt,oczywiście cały czas pamiętam o tym by na co dzień dbać o zęby,teraz już kupuję przez internet

Gość gość
dupa murzyna

Gość gość
tylko biała perła

Gość gość
najlepszy i tak zabieg u dentysty

ja też wolę zainwestować w wybielanie w gabinecie,zero stresu,czy bólu,jedna wizyta i człowiek pewny,że dentysta wiec co robi,wybielałem preparatem dr martin schwarz expert

Gość gość
Płukanie ust wodą utlenioną czy jakimiś ziołami jest zdrowe dla dziąseł a już na pewno nie sprawia żadnego bólu. Jeśli chodzi o wybielanie zębów płukankami to odsyłam do artykułu https://www.listerine.pl/po-co-plukac-jame-ustna-moc-plukania-dwa-razy-dziennie. Myślę, że nic nie działa tak skutecznie jak najzwyjlejszy WYBIELAJĄCY PŁYN DO PŁUKANIA UST. Pozdrawiam:)

Gość gość
Nigdy nie słyszałam o tym, aby woda utleniona wybielała zęby. Chyba nawet bałabym się to sprawdzić :)

Gość scotti
Nie ma się czego bać. Ja od jakiegoś czasu plikami takim roztworem: łyżeczka sody,2 łyżeczki wody utlenionej,szklanka wody przegotowanej. Efekty widać po kilku dniach. Taka mikstura nie tylko wybielanie zęby ,ale usówa bakterie,grzyby i pleśń z jamy ustnej,oraz na bardzo długo neutralizuje nieprzyjemny zapach z ust. 2x dziennie jamę ustną i gardło . Płyny do płukania to pic na wodę, powodują tylko zapach przez godzinę a nie neutralizują smrodu.