Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość shirin...85

Mój związek rozpada się przez...brak seksu.

Polecane posty

Gość shirin...85

Jesteśmy ze sobą od 7 lat. Nie jesteśmy małżeństwem. Mamy 2,5 letniego synka. Oczywiście na początku związku seks uprawialiśmy bardzo często. Jednak po ciąży i porodzie wszystko zmieniło się na gorsze :( Ja nie mam wcale ochoty na te rzeczy a dodatkowo biorę tabletki antykoncepcyjne, które jeszcze bardziej osłabiają moje libido :( Niestety po porodzie pojawił się również inny problem zdrowotny, który powoduje iż podczas stosunku czuję ból. Widzę jak on się męczy :( Prosi, prawie błaga o seks... a ja nie potrafię się przemóc. Seks nie sprawia mi już żadnej przyjemności :( On jest cudownym facetem ... bardzo dużo mi pomaga, kocha mnie bardzo. :( Pewnie jak tak dalej będzie to znajdzie sobie kochankę albo odejdzie do innej kobiety :( Nie wiem co mam robić :( Z jednej strony nie chcę go stracić, ale z drugiej nie chcę się zmuszać do seksu :(

Gość jak jeszcze nie ma takiej
kochanki , to aż dziwne

Gość herbatnik 87
a bylas juz u lekarza ze swoim problemem???

Gość shirin...85
Byłam u lekarza ... jest to problem ginekologiczny. Niestety lekarz stwierdził, że muszę nauczyć się z tym żyć :(

A może spróbuj się przełamać???Zasięgnj porady specjalisty,przecież seks jeszcze nigdy nikomu nie zaszkodził i na pewno przyjdzie Ci na niego ochota.Ja bym poszła do jakiegoś seksuologa i poprosiła o pomoc aby przełamać swoje opory a Twó facet napewno Cie kocha i pomoże Ci w tym wytrwać

Gość herbatnik 87
no a stosowalas jakies srodki nawilzajace... podczas seksu???

Gość shirin...85
Przyznam, że trochę krępuje mnie wizja wizyty u seksuologa :( Ale może jednak powinnam się na nią zdecydować. Sama mu się dziwię, że jeszcze nie znalazł sobie nikogo. Każdą wolną chwilę spędza ze mną i z dzieckiem.

Gość kiepski ten gin
Jak twierdzi że masz z tym żyć....przecież na problemy po porodzie są metody operacyjne. Podejrzewam że miałaś szycie krocza i źle zszyli jakiś nerw i stąd ból....powinnaś domagać się korekty chirurgicznej. Poszukaj w necie, wiem że w Wawie robią zabiegi korekcji warg sromowych, więc pewnie robią też inne. To żaden wstyd żądać prawa do normalnego życia. Skoro już X lat temu operowano wypadające macice kobietom to chyba inne interwencje są możliwe. Nie rób z siebie cierpiętnicy, nie pozwól by zaniedbanie lekarzy miało zniszczyć Twoje życie intymne.

Gość shirin...85
herbatnik ... środki nawilżające nic nie dadzą. Może napiszę jaki jest ten mój problem ... a mianowicie mam bardzo duże tyłozgięcie macicy (nawet sam lekarz się zdziwił jak bardzo to się powiększyło po porodzie).

Z tego co piszesz to masz bardzo wiernego i oddanego Ci faceta-uszanuj to i idz do lekarza -to dla niego niejest obce i napewno niepowinnaś sie tego wstydzić,przecież jest seksuologiem i już z wieloma przypadkami miał do czynienia.Rozumie że poprostu problem tkwi w tym że ty masz jakiś opór??

\"przecież seks jeszcze nigdy nikomu nie zaszkodził\" Nieprawda:D wielu jest takich, którym zaszkodził:D :classic_cool: Autorko, ale jaki to dokładniej problem ginekologiczny? Możesz sprecyzować?

Gość shirin...85
Oczywiście jest możliwość skorygowania tego oparacyjnie, ale musieliby mi rozpruć brzuch i podwiesić macicę wyżej. Nie wiem czy warto poddawać się takiej operacji. Lekarz odradził. A poza tym chciałabym mieć jeszcze jedno dziecko a operacja może mi to uniemożliwić.

Gość kiepski ten gin
Trzeba skończyć z mitem że po porodzie kończy się życie intymne par, wszystko jest dla ludzi, ale trzeba o to zadbać a nie poddawać się. Jeśli lekarz w czasie porodu doprowadził do jakiegoś zaniednbania czy błędu przy jaki cierpisz, ktoś musi to naprawić. Przecież nie będziesz rezygnować z udanego seksu do końca życia tylko dlatego że urodziłaś dziecko i ktoś czegoś niedopilnował w trakcie połogu. Trzymaj się ciepło i walcz o swoje małżeństwo, masz prawo do szczęścia.

Gość shirin...85
cyniczna ... napisała w poście z godz. 11.20

Gość porannaaa
Dziewczyno o jakim Ty bolu piszesz podczas sexu?..fakt tablety anty obnizaja libido ale bez przesady:-) Ja mysle ze po prostu boisz sie nastepnego porodu..tak podswiadomie..wez wyluzuj troszeczke..oral dobry, trioche nastrojowej muzy, luzik i bedzie super

I radzę iść do innego lekarza... Naprawdę chciałabyś mieć jeszcze jedno dziecko w związku, który, jak sama piszesz, się rozpada?

Gość herbatnik 87
hmmm no ale chyba sa jakies sposoby na ta dolegliwosc... skoro lekarz powiedzial ze musisz nauczyc sie z tym zyc to chyba sa jeszcze gorsze dolegliwosci... wiec glowa do gory i biegnij do seksuologa!

Gość porannaaa
tez mam tyłozgiecie.:-)

Gość kiepski ten gin
Rozpruć brzuch ? O czym ty piszesz ? Z tego co wiem wiele operacji mozńa wykonać przez pochwę. Bardzo wiele, z wyjątkiem tych dotyczących nowotworu, gdzie pole operacyjne musi być duże bo usuwa się całą macicę i jajniki.... Skoro moja babcia miała 30 lat temu podnoszona macicę przez pochwę (skracano więzadłą macicy) to chyba Twoja oerację też można wykonać małoinwazyjną metodą. Musisz się po prostu skonsultować z innym lekarzem. Podejrzewam że samo skrócenie szyjki macicy już by zapobiegło bólom podczas stosunku....

Wiem, shirin, rozminęły nam się posty:) Doczytałam i stąd moje pytanie - czy przy każdej pozycji Cię boli? poranna - poczytaj może najpierw o tyłozgięciu macicy:/

Gość shirin...85
Praktycznie przy każdej pozycji ... przy jednych mniej a przy innych ból jest taki, że mam ochotę wymiotować. To nie jest wina lekarza. Zarówno poród jak i połóg przeszłam bez żadnych problemów. Po prostu od zawsze miałam tyłozgięcie macicy, ale wcześniej nie przeszkadzało mi to ... po porodzie wszystko się nasiliło i zniszczyło moje życie erotyczne.

Laska, jesteś taka młodziutka, weź swoje życie seksualne w swoje ręce! :) Naprawdę polecam konsultację z innym lekarzem, bo niektórzy opowiadają takie rzeczy, że szkoda gadać.

Gość shirin...85
Mój partner też chce drugiego dziecka. I twierdzi, że nigdy mnie nie zostawi. Ale ja widzę jak on cierpi ... Nie boję się ciąży. Może faktycznie zaczną od rezygnacji z tabletek anty i zobaczę jaki będzie tego efekt. O zmianie lekarza też pomyślę.

Gość kiepski ten gin
Już napisałam masz lekarza idiotę, bo zapewne są sposoby by skorygować ułożenie macicy, tylko pewnie trafiłaś na gina konowała który woli wmówić Ci że masz uprawiać seks mimo bólu.... z tego co wiem nieleczone stany zapalne też mogą powodować zrosty które sprawiają że macica jest jakby krzywo ułożona, ale na to wystarczą zwykłe leki rozpuszczające te zrosty... chyba pierwsza rzecz, którą musisz zrobić to znaleźć kompetentnego lekarza a nie takiego, który będzie wmawiał Ci że masz żyć ze swoimi dolegliwościami poszukaj lekarzy w swojej okolicy www.znanylekarz.pl mozesz wyszukiwać miastami i specjanościami, przeczytaj recenzję pacjentek

Gość bvbv
zimna jak lód hehehe

Dokładnie! Zresztą wydaje mi się, że poważne tyłozgięcie macicy może być przeszkodą w donoszeniu ciąży?:> O tym też warto pomyśleć

Gość shirin...85
bazienka .... krocze mam dobrze zszyte bo w tym miejscu nic nie boli. U mnie wygląda to dokładanie tak jak sama to opisałaś. Kiedyś seks był dla mnie cudowny a teraz ... zero przyjemności...przykry obowiązek od którego migam się jak tylko mogę :( Mam dopiero 24 lata a popęd seksualny jak 60-letnia kobieta :(

Gość bvbv
królowa lodu