Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oleolem

czy zaszkodzi ciązy?

Polecane posty

Gość oleolem

Witam: dzisiaj przypada mi dzien okresu,jak narazie go nie mam.chociaz byl stosunek przerywany wiem ze do zaplodnienia moglo dojsc.problem w tym ze 2 tygodnie temu wzielam 2 tabletki nurofen forte na okropny ból głowy. nie myslalam wtedy nawet o ciazy. a teraz mam nieco obawy.jesli okaze sie ze jestem to czy tabletki wziete wtedy mi cos pokomplikuja.czy moze sie stac cos zlego??? prosze odpiszczie

Gość na pewno nie mają
wpływu na ciążę-szczególnie tak wczesną

Gość jojojojojjjjjjj
o ja mam podobną sytuację - też dziś miałam mieć a narazie niema - tez był przerywany i to ze 3 razy - i wzięłam nie ibuprom ale tabletki na uspokojenie, rutinoscorbiny i jeszcze jedne tabletki ale niewierze w ciąże... ludzie się tyle starają, mierzą temperaturę, pilnują owulacji itd itp a miałabym wpaść przez takie coś.. szczerze mówiąc to nawet bym chciała - ciąża by mnie ucieszyła bardzo ale niestety uważam że i ty i ja niemamy szans że jest ciąża....

Gość oleolem
niestety obawiam sie ze masz racje..chodź przyznam sie ze ucieszył by mnie widok 2 kresek na teście ciążowym...chociaz wiem ze to malo prawdopodobne ale bym sie cieszyła... a czy w twoim przypadku był wyrysk poza tobą czy wogóle go nie było?

Gość jojojojojjjjjjj
no to niejesteś sama - też by mnie usieszyło, jakoś niemożeby podjąc decyzji o dziecku i nawet stwierdziliśmy że wpadka by ułożyła wszystko... - a wytrysk raz był poza, raz wogóle a raz po w gumce... tyle kobiet tu się stresuje kurcze po dotykaniu palcami.. ja już myślałam wczoraj że dostane bo brzuch bolał ale przeszło.. i dziś nic narazie ale wiem że prędzej czy później będzie choć iskierka nadziei jest...

Gość oleolem
oj też mam tą iskierke nadzieii. tyle że u mnie (jak by było) to drugie dziecko..mam już córeczke 5 letnią i najwyższa pora na drugie, tyle że mąż jeszcze zwleka z decyzją....ale kto wie..może akurat sie udało.trzymam kciuki za ciebie również***)))

Gość jojojojojjjjjjj
no to trzymam kciuki - i faktycznie 5 letnia córka to już najwyższy czas na drugie :) ja bym tam pierwsze chciała bo myśle że to by nam ułożyło zycie... napisz co i jak - czy dostałaś @ czy nie

Gość oleolem
narazie spokój.momentami pobolewa mnie brzuch, ale rzadko i przez moment czulam ukucie jajnika...ale nie wkręcam sobie.. daj znac jak u ciebie, jestem ciekawe..

Gość oleolem
jeszcze jedno pytanko do ciebie...czy występuje u ciebie moze śluz,,,u mnie przez dzień nic , za to z rana zaraz po przebudzeniu mam go troche koloru białego.

Gość jojojojojjjjjjj
a ja mam dziś - właśnie też mnie to zastanawiało - mam biały

Gość jojojojojjjjjjj
ale ganiam dziś do wc co chwile żeby sprawdzić czy już jest okres...

Gość oleolem
i jak...dostałaś @ ? u mnie narazie brak... juz nie wiem co o tym myśleć.

Gość joojjjjj
u mnie też brak - i biały nieciągnący śluz nadal jest - i mam takie uczucie jakbym mi miał brzuch pęknąć... nie boli ale takie dziwne uczucie

Gość joojjjjj
mam też problem bo wyczytałam dziś że krwawienie z nosa zdarza się w ciązy i zastępuje miesiączke... śmieszne ale tak pisze a mi się leje od kilku dni kurcze prawie codzienne... wcześniej też mi się to zdarzało więc niewiem co myślec.....

Gość oleolem
moze nam sie udało, chodx ciezko mi w to uwierzyć. ale poczekamy zobaczymy,,daj znac czasami jak u ciebie , jestem ciekawa.

Gość jojoojjjj
mi też ciężko w to uwierzyć - pewnie będzie @ ale całkiem iskierka jest kurcze.....

Gość oleolem
a masz bóle podbrzusza, bo mnie jak narazie od czasu do czasu ćmi lekko. ale żadko,krótko i przestaje... ale iskierka jest tak jak napisalaś

Gość ergt
U mnie wszystkie objawy zapowiadały okres, a jednak to ciąża. Tabletki przeciwbólowe też brałam i też się martwiłam. Jednak lekarze uspokajają że nie ma potwierdzonego szkodliwego wpływu takowych na bardzo wczesną ciążę.

Gość joojjjj
a miałaś jakąś wpadke? czy tak z przerywanego??

Gość oleolem
joojjjj Czy dostałaś juz @ ???

Gość joojjjj
nie - dalej nic..

Gość joojojjj
i jak Ty? ja nadal nic ale zkusiłam się na pre test ale negatywny wynik

Gość juswqq
sprawdzcie sobie szyjke macicy- jak duża i rozpulchniona, to okres przyjdzie niedlugo. Jak mała i zamknieta- to ciąża :]

Gość frufru
wiesz ile babek nie wie że sa w ciązy aż do jakiegoś 3 miesiąca??... i w trakcie tej nieświadomej ciązy i piją, i palą, i biorą leki... a dzieci się rodza i to normalne. więc nie przesadzaj. jeśli cokolwiek zaszkodzi ciąży w tak wczesnym etapie to organizm ją samoistnie poroni i tyle.

Gość jojoojjjjj
no i dostałam @ .........

Gość oleolem
ja jeszcze nie dostałam.. czekam,, rano robilam test ale nie zaraz po wstaniu.. wyszedl negatywny,ale wiem ze testy sa mylne ..w pierwszej ciazy tak mialam....

Gość jojojoojjjj
oleolem i jak?? dalej niemasz??

Gość oleolem
dalej brak...pojawila mi sie minimalny ślad krwi ale sadze ze to wina nadzerki,,,bo pojawil mi sie jak postanowilam sobie sprawdzic szyjke macicy,jaka jest..juz sama nie wiem nic z tego... jesli amm miec ten okres to móglby juz byc .. a robilam test za 7 zł ...ale negatywny juz sama nie wiem jak mam to interpretowac. juz 4 dzien nie mam okresu.

Gość jooojjjjjjjjjjj
a jaką masz tą szyjkę? bo ja też sprawdzałam i miałam tak jak napisał ktoś wyżej czyli rozpulchnioną taką i faktycznie okres jest - a Ty??

Gość oleolem
napewno twarda i chyba zamknieta...mam zdecydowanie ciasno przy wejsciu do pochwy. jak myslisz czy ta odrobina krwi mogla byc z nadzerki,