Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jem jajka od babci ze wsi

CZY JAJECZNICA Z JAJEK ZE WSI JEST NAPRAWDE GORSZA NIZ ZTYCH ZE SKLEPU ??

Polecane posty

Gość jem jajka od babci ze wsi

ostatnio lekarz mi powiedzial ze lepiej jesc jaja ze sklepu bo maja mniej cholesterolu i sa zdrowsze ogolnie bardziej niz te sklepne.. a a cale zycie myslalam ze wszystko co swojskie zdrowe..

Gość zmień lekarza

nie ma to jak jaja z kur napchanych sterydami.. mniami :)

Gość o7777
lekarz ma racje. kury na wsi jedza wszystko co popadnie,gówna i robaki a na farmie tak nie ma.

Ostatnio poznałam babkę, która pracuje przy badaniach nabiału. I powiedziała mi, że w życiu nie kupi jajek/mleka/sera ze wsi. Mówiła, że mają tyle przypadków chorych zwierząt, których właściciele albo nie wiedzą, że zwierzęta są chore, albo oszczędzają na weterynarzu albo po prostu to ukrywają, że to się w głowie nie mieści. Za to produkty uzyskiwane ze specjalistycznych ferm czy hodowli są na bieżąco badane, ze stałą opieką weterynaryjną. I tylko takie polecała.

Gość tiiiiiiiiaaaaa
bo na na farmie masz wszystko zdrowe i nauralne , głównie sterydy żeby kurki szybciej rosły :O to ja już wolę wsiowe robaki

Gość o7777
SMARKULA ZGADZAM SIE Z TOBA..

Gość dziewczyny ...
moze to i prawda ze jaja ze wsi nie sa tak przebadane i skontorlowane .... ale takie jajo jednak jest bardziej naturalne niz to zniesione sztucznie karmione kury od wsiowych jajek chyba jeszcze nikt nie umarl co ?

Gość BUUGGT66
ALE KTO JADA SUROWE JAJKA ZE WSI ?? SMARKULA LECZ SIE..NA SALMONNELLE JAK ZACHORUJESZ JAK GOTOWANE JAJKA SĄ ?

Leczyć się nie muszę, bo jestem zdrowa :P a surowe jajka są w wielu potrawach - kogel mogel, kremy tortowe, dodatek do tataru, wiele osób pije surowe jaja na kaca... możnaby mnożyć. Ale po co?

Gość swojskie jadło
stawiam na swojskie i jem tylko swojskie, chyba że akurat brak to jestem zmuszona zakupić w sklepie. Niestety, znaleźć coś w dużym sklepie poniżej "3" nie ma szans :o

Gość BUUGGT66
TYLKO SWOJSKIE MAJA WITAMINKI ZDROWE

Gość ddddddddddddddddddddddd
tez jadam jajka ze wsi. lepsze w smaku i jakos nie choruje. Smarkula przestan mity opowiadac

Gość xcvcx
"kury na wsi jedza wszystko co popadnie,gówna i robaki a na farmie tak nie ma." i bardzo dobrze, przynajmniej jedza to, co naturalne. A tych gowien i robakow w jajach i tak nie ma, ani ich nie czuc.

Gość gghghgh
prawda

Gość tutusiaaaa
tak tak ale pieprzycie... kury na fermie nie jedza robakow i swoich gowien bo siedza w klatkach jedna kura przy drugiej, ze nawet skrzydel nie moga rozlozyc, nie mowiac juz o poruszaniu sie. poczytajcie :milczaca arke" bedziecie wiedziec o co chodzi