Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kocica z chorym pęcherzem

badanie

Polecane posty

dostałam jedno pudełeczko na oddanie moczu okrągłe i drugie takie przypominające test ciążowy podłużne moje pytanie dotyczy tego drugiego,czyli tego przypominającego test ciążowy, z jednej strony test ma kolor zielony a z drugiej czerowny na która strone trzeba zrobić siusiu ?? wiem,ze pytanie pewnie banalne ale ja pierwszy raz robie takie badanie, zawsze robiłam do okrągłego pojemniczka a teraz musze tu i tu pomóżcie mi

pomocy :(

Gość babss
a nie mogłaś zapytać osoby która ci ten test sprzedała? Nie słyszałam o czymś takim wcześniej. A jakoś się to nazywa??

to dostałam w przychodni bakteriologicznej za okazaniem skierowania, a normalny pojemniczek na mocz to w aptece kupiłam. tylko niewiem wlaśnie o co chodzi z tym drugim przypomina on test ciążowy , ma dwa kolorki z jednej strony zielony a z drugiej taki bordowy lekarka powiedziała że trzeba pare kropelek nanieść na ten test tylko kurcze no niewiem z której strony..,.

Gość babss
pojemnik to wiadomo. :) A co do tego testu to skoro robisz badanie na bakterie to może musisz nanieść mocz na oba końce. Przypuszczam że na każdym końcu jest inny odczynnik który zareaguje na inne rzeczy. Skoro lekarka nie uściśliła to ja tak zrobiłabym. :)

no tak też zrobie :) tylko zastanawiam sie ja przekrece ten test na druga strone to czy te kropelki mi nie wypadne

wypadną*