Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zofijna11

czy którejś z was udało się przytyć max5kg w 3 trymestrze...

Polecane posty

Gość zofijna11

... po tym jak przytyłyście ok 10-11kg do końca 2 trymestru od początku ciąży? Jest jeszcze dla mnie nadzieja? Nie objadam się słodyczami itd :(

Gość kazda ciaza jest inna
ja przytylam 10 kg do konca 2 trymestru a pozniej juz tylko 1 kg na 2 tyg i przestalam tyc tak kolo 37tyg juz wogole :)

w trzecim trymestrze juz sie tak duzo nie przybiera,bynajmniej ja tak miałam,przytyłam łącznie 14 kg, w 3 własnie 4 tylko,teraz mam 41 tydzień ciązy i chudnę:)

Gość natalia russo
Mnie przez CAŁĄ ciążę przytyło się 3 kg. Takiej anemii dostałam, że wyglądałam jak prześcieradło. Cały czas mi się w głowie kręciło. A jadłam normalnie. Słodycze, frytki - na co miałam ochotę. Fakt, że nie odczuwałam różnicy w nasileniu apetytu PRZED i W TARKCIE ciąży. W pierszej ciąży przytyłam 12 kg. I jadałam w sumie to samo i tyle samo. Nie wiem od czego to zależy.

Gość zofijna11
łaaaał... zazdroszcze :]

Gość zofijna11
pektynka, a ile jadlas??

Gość bkjl lm
anemi jej zazdroscisz dobrze się czujesz !!!!!!!!!!! kobieto skoro tylko 3 kg przytyla to pomyśl jakie ona dziecko urodzila z niedowagą !!!!!!!!!!! i krew jej przetaczali 3 kg masakra dzieck pewnie 2 kg ważyło

Gość nie pisz jak nie wiesz
a po co się baby obżeracie w ciąży? ja przytyłam przez całą ciążę 6 kg z czego 3kg to dzidzia, a reszta to łożysko, powiększona macica, wody płodowe itd... dzidzia zdrowiutka ! przed ciążą ważyłam 50 kg

Gość bkjl lm
6 ok ale nie 3 sama nie pisz całą ciąże 3 kg to ile dziecko ważyło pomyśl a dziewczyna sama pisała że miala anemie

Gość mmmammamamiiii
Ja jestem w 37 tyg. ciazy i przytyłam 15 kg.Moja waga przed ciaza była 58 kg.Niewiem gdzie to wszystko poszło.Brzuch mam nieduzy, troszke powiekszyly mi sie piersi i tylek.A dziecko jest małe w 31 tyg. ciazy wazyla tylko 1.8kg.A dziewczyny wiecie ile przybiera na wadze tygodniowo dziecko w ciazy?Szukam w necie i nic niemoge znlaesc?

Gość kalijjkkaa
boże co to za pytanie?? Licytacja jakaś?? JA przytyłam prawie 20kg i wcale sie nie obżerałam, nie miałam specjalnych smaków jadłam normalnie od tego duuuużo ruchu bo sie wyprowadzaliśmy, remontowaliśmy, latało sie po sklepach za meblami itd... nigdy nie zadałam sobie tak głupiego pytania ani nie przejmowałam sie tym ile przytyje.... co sie z Wami dzieje kobiety??

Gość zofijna11
zazdroscze tym dwom kobietom, ktore napisaly zaraz po moim poscie... nie anemii

Gość hhhhhhhheeeeee
3 kg jasneeeeeeeeeeee a dziecko to krasnoludek czy elf??? sama macica wody łożysko waży 3 kg to co ty urodzilaś !!!!!

Gość natalia russo
Dziecko urodziło się 3700 g i 55 cm. 10 pt. Apgara. Ja przed ciążą ważyłam 60 kg. W dniu porodu 63 kg. W 2 dni po porodzie 53,5 kg. Czyli mniej niż w momencie zajścia w ciążę. Lekarz mówił, że dziecko wyjadało moje zapasy tłuszczyku i zdrowo sobie rosło. Tylko ja się sypałam bo przez anemię sypały mi się włosy, łamały paznokcie, non stop zajady miałam, białe plamki na paznokciach. Jak pisałam słabo mi było, blada jak duch.

Gość błaha ola
kurcze nie napadajcie na dziewczyne, ja w pierwszej ciazy w dniu porodu wazylam tyle samo co na poczatku ciazy, a to wszystko przez to ze na poczatku strasznie schudlam i pozniej ciaza weszla mi w miejsce tluszczyku, pewnie tak samo bylo u przedmowczymi, tyle ze moje schudniecie bylo radykalne to tez wiedzialam ze pozniej w efekcie tylam

Gość jasneeeeeeeeeeee
dziecko urodzilo się 4 kg a ty ważyłaś tylko o 3 więcej mózg też ci wyssalo

Gość natalia russo
do jasneeeeeee Nie. Ale Tobie najwyraźniej. Czytać umiesz? Zapytaj lekarza to Ci powie, że to możliwe. W pierwszej ciąży przytyłam 12 kg. Z tą różnicą, że startowałam z 52 kg. A w drugiej z 60 kg i dziecko odżywiało się moimi zapasami. To są słowa lekarza!!!!! Po porodzie ważyłam 6,5 kg mniej niż przed ciążą + 3 kg które w ciąży przytłam dają 9,5 kg dziecka, wód i łożyska. Może Ci to jeszcze rozrysować, żebyś zrozumiała????

Gość tinturintu
nie zazdroszcze anemii ale malego przyrostu wagi tak,ja jestem w 7 m-cu a mam 18 kg na plusie

Gość neskafowa
up

Ja właśnie w 3 trymestrze najwięcej tyję, pod koniec 1 kg na tydzień, ale apetyt mam największy. W pierwszej ciąży przytyłam 20 kg, teraz jak na razie 18. I bardzo się z tego powodu cieszę, bo zawsze miałam niedowagę.