Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kokoszka11

krew z odbytu! ! !

Polecane posty

Gość kokoszka11

Ostatnimi czasami zauważyłam ją,.,,pojawiła się podczas wydalania stolca, przy podcieraniu sie. Bardzo się przejełam, gdy przeczytałam że to może być rak jelita. Bardzo się denerwoje, ale ciężko mi w to uwierzyć. Zauważyłam również odrobinę krwi na strupach z nosa. Mam tez torbiel jajnika i za 2 tyg ide do lekarza się przebadać- czy znikł mi-leczyłam się metodą hormonalną. Badzo się martwię, proszę piszcie czy miałyście coś takiego, jak to sie leczy, czy mam się czym martwić??:((

Gość nastee
To mogą być hemoroidy. Jeżeli oddawaniu stolca towarzyszy ból, to zgłos się z tym do lekarza.

Gość kikutowa
właśnie chodzi o to że nic mnie nie boli:( na początku myślałam że to okres! Mam też zaparcia, ale stolec mały i częste gazy :((((

Gość jojojojojjjjjjj
ja tak miałam kiedyś ale delikatnie ale po seksie analnym.. więc nieobie już tego i jest ok - a ty jeśli niewiesz jaki może być powód to idź do lekarza

Ja też tak miałam, dość często. Ale to było kilka lat temu i jakoś samo przeszło. Powiem ci, że możesz mieć po prostu jelita podrażnione, może jadłaś coś, co mogło je podrażnić- np. chipsy, frytki, coś porządnie wysmażonego, jednym słowem coś twardego, ostro zakończonego. Jeśli się to nie będzie utrzymywało, to nie warto zaprzątać tym sobie głowy. Takie jest moje zdanie.

Nie chce panikować ale moja znajoma tez miała krew w kale i lekarze to zbagarelizowali. Dali jej czopki nahemoroidy i nie zlecili zadnych badań. A potem okazalo się ze to rak jelita grubego z przerzutami na wszystko co jest w jamie brzusznej. Będze już ze 2 lata od jej pogrzebu :( Oczywiście w przypadku autorki wcale tak nie musi być ale nie lekceważyłbym tego.

Gość aann//
bez przesady z tym rakiem. Jezeli zauwazyłas krew podcierając sie to najprawdopodobniej masz jakies peknięcie albo podraznienie odbytu. Tez tak miałam i przeszło. Miałam zatwardzenie i wtedy jak sie podcierałam zauwazyłam krew. Jezeli cos by było nie tak z jelitami to krew by była w kale a nie dopiero po podtarciu sie.

Gość kokoszka11
mam też torbiel jannika- i lekarz zalecił mi dietę, dania lekko strawne itp. ja jej nie przestrzegam, ale nie odżywiam się źle. fakt, wczoraj jadła chipsy..ale to trwa od ok 5 dni. Nie ma co, idę do lekarza ginekologa, troche mi szkoda bo wizyta kosztuje 60zł;/ + być moze jakies badanie,,,proszki itp, a ja za bardzo nie mam kaski:( Ale w końcu zdrowie jest ważniejsze. Juz od 2 osoby słysze że to może być rak! :( eh strasznie się boję... dałyście mi do myślenia, tym bardziej myślałam że mi to przeszło, a dzisiaj znowu to samo,,,. POzatym, wydaje mi się że to nie może być jakaś pęknięta żyłka, bo to by trwało 1 dzien a nie pięć. ehh... 3majcie kckiuki, aby wszystko było ok. ! Pozdrawiam!

Gość jojojojojjjjjjj
na raka jest badanie specjalne na krew utajoną w kale - z tego co wiem to można w aptece kupić taki test domowy na to - myśle że poprostu miałas taki przypadek.. albo coś ostrego albo za przeproszeniem kupa była ostra twarda i poraniła toszke - jeśli to się niepowtarza to powinnaś być spokojna!!!

Gość ann//
Jezeli chodzi o odbyt to raczej ginekolog ci nie pomoze. Od tych spraw jest inny lekarz tylko niepamietam jak sie nazywa

Gość hhiipiii
moja ciocia zmarła na raka jelita grubego w wieku 47 lat,miała częste wzdęcia,gazy,ciągle ją mdliło,prawie nic nie mogła jeść,no i krew w kale też miała.Niestety źle ją zdiagnozowali na początku,a później było już za późno.Owszem to mogą być hemoroidy,ale lepiej to zbadać.Badanie to kolonoskopia.

Gość saleminka8
kokoszka-najpierw do internisty a potem dalej ale ginekolog tez jest od tego :) oboje sądzę,że skierują Cię i tak do gastrologa :)

Gość kokoszka11
ehh... trochę mnie uspokoiłyście :)dzięki wielkie,ale napierw i tak muszę iść do gin. wiec zobaczymy co on powie...:(

Gość just08
Kokoszka11, minęło jez sporo czasu od Twojej ostatniej wypowiedzi, ale jeżeli jeszcze tu zaglądasz to prosze odpisz czy byłaś u lekarza i co ci powiedział, zastanawiło mnie to czy te objawy o których piszesz mają coś wspólnego z torbielą na jajniku. Czasami hormony, a właściwie to tabletki antykoncepcyne powodują powstawanie hemoridów, zakrzepicy.

Gość martusiaczek18818
czesc:)mailam podobny problem:/i bylam z tym u lekarza.Lekarka spytala mnie od razu czy krew mam w srodku kału czy na brzegach....powiedzialam ze na brzegach to stwierdziła podrazniona sluzowke nic groznego.Teraz troche mineło ale jeszcze od czasu do czasu mam silne krwawienia az sie kilka razy przestraszyłam;(

Gość Banshee00
Hej ja także mam ten sam problem i wszędzie, gdzie czytałam nikt się nie przejmuje krwią z nosa... Czy to normalne? Wszyscy w kółko o objawach krwi z odbytu, a że ktoś pisze że także z nosa to nic... Chciałabym wiedzieć czemu to jest z sobą powiązane?

Gość żylaki odbytu
W mojej rodzinie 1 os. miała żylaki odbytu potocznie zwane hemoroidami - miała właśnie krew w kale. Była w szpitalu na badaniach. Okazało się, że to nic groźnego, ale ma wrażliwe jelita, nie pamiętam jaka była diagnoza. Co do krwi z nosa - wątpię, aby to miało powiązanie z odbytem. Krew z nosa może się puszczać z różnych przyczyn - ciśnienie, gwałtowne wydmuchiwanie nosa, mi się np. puszcza kiedy jest bardzo gorąco w domu.

Gość ajka02
Witam mam problem i nie za bardzo wiem jak mam postąpić i jak powiedzieć mamie:(.Trzy dni temu zauważyłam że "cieknie" ze mnie krew. Myślałam że to miesiączka ale po chwili zorientowałam się że krew wycieka z odbytu. Załatwiając się po prostu kał leci normalnie a za nim krople czerwonej krwi. Mam 17 lat i nigdy nic takiego mi się nie zdarzyło! Kompletnie nie wiem co robić;( Nic mnie nie boli, kał jest normalny nie ma w nim śluzu, nie miałam robionych żadnych badan w ostatnim czasie. Bardzo proszę o pomoc nie wiem co robić i w ogóle cała sytuacja mnie przeraża!

Gość mikaaaaa22
dziewczyny ja tez od paru dni przy zalatwiniu sie mam krew,nie jest ona w kale tylko jasna,czerwona,boli mnie przy zalatwianiu sie,na zaparcia cierpie od dawna,czy zmiana diety to wyleczy?czym mam smarowac zeby to sie wygoilo?kupic jakas masc?

Gość Maturzystka0000000
Dziewczyny, od jakiegoś czasu zauwazyłam krew z odbytu po oddaniu kału. Mam od jakiegoś roku problemy z jelitami, byłam u gastrologa, proktologa, miałam badania na krew utajoną i wszystko w porządku. Rektoskopie również miałam. W listopadzie się uspokoiło ale od jakiegos miesiąca znowu mam problemy ze wzdęciami i zaparciami. Pobolewa mnie róznież ostro brzuch z lewej strony. Martwie sie

Gość agusia18204
Hej:) mam ten sam problem juz od ponad roku. nie dosc ze krew na papierze to jeszcze straszne zawroty glowy i bol brzucha. W zeszlym roku gdy poszlam do lekarza to leczyl mnie jakimis dietami i lekami nawet mnie nie badajac a objawy wciaz nie mijaly tak wiec przepisalam sie do drugiego osrodka gdzie lekarz mnie zbadal i zapisal czopki dokladnie Posterisan i pomoglo niestety po pol roku wszystko wrocilo nawet gdy znow przyjmowalam te leki. Teraz czekam na kolonoskopie do 14 lipca. Strasznie sie boje ale wole miec to juz za soba. dodam ze mam tylko 20 lat

Gość Mimi .
hej . Mam 15 lat i juz jakiś czas temu zauwazyłam u siebie krew na papierze po wypróznieniu się . Nie mam zatwardzeń. Czasami boli mnie brzuch na dole z prawej strony . Wiecie co to może być ?

Gość patrycjaa9433
Borykam się z tym problem. Mam 17 lat i przy oddawaniu kału widzę znaczne ślady krwi. Na początku była ona widoczna tylko przy podcieraniu, a teraz cała woda jest ubarwiona od krwi. Czytałam tu o podrażnionych jelitach spowodowane zatwardzeniem, ale u mnie jest odwrotnie. Mam tak jakby biegunkę, ale nie do końca. Jak poczuję, że muszę iść do ubikacji, to lepiej żebym była w domu, bo nie mogę czekać nawet 5 minut.. i trwa to już 3 tydzień i nie wiem czy się tym przejmować, czy nie. Już niedługo zbliża mi się miesiączka, i sądzę, że zbyt dużo krwi z mojego organizmu ubędzie, bo miewam jeszcze straszne problemy z nosem. Liczę na Waszą odpowiedź! ; )

Gość Natalia_18
Ja bym się nie martwiła, jeśli to jest mała ilość krwi. Ja miałam zawsze problem z załatwianiem się, bo zawsze towarzyszył mi ból, ale to od dziecka i zawsze pamiętam po takim "zatwardzeniu" wycierałam trochę krwi, ale nie miałam jej nigdy ani na majtkach, tylko przy załatwianiu. Według mnie to zwykłe podrażnienie po zatwardzeniu.

Gość Natalia_18
Co do biegunki to radzę się przepadać. Moja siostra miała przez to lewatywę, a wiemy, że to bardzo nie przyjemny zabieg robiony bez znieczulenia.

Gość niewiemczyoprzejdziesmalo
ja etz wczorja to zauwazylam ale tylko dlatego ze wczoraj ciezko bylo mi sie wyproznic i....... teraz jak sie wyprozniam troche kriw zostaje na papieprze:(

Gość kasia023
też to mam, mam nadzieję że to rak u mnie, w końcu zdałoby się zakończyć to życie. nie przejmujcie się żadnymi rakami, trochę się pomęczycie, ale potem przynajmniej w grobie odpoczniecie

Gość gość
Mam trubnosci z wyproznianiem sie. przez jakis miesiac bralam tabletki przeczyszczajace oczywiscie zgodnie z zaleceniami i zauwazylam podcierajac sie krew.