Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samotny tatus

jakie pieczywo i wedlinka dla niemowlaka

Polecane posty

Gość samotny tatus

moja coreczka ma 10 miesiecy i chcialbym sprobowac dac jej kanapeczke wedline juz je tylko nie wiem jakie pieczywo i jaki emaselko na kanapeczke , bo jest alergikiem na mleko krowie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość noga stołowa
to chyba tylko masło roślinne pozostaje:) i może bułka.Nie mam pojęcia.Moje dziecko nie włożyłoby w tym wieku kanapki do paszczy:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość MYSLE....
ze chlebek lepszy niz bułka, wedlinka tez nie ma znaczenia, najlepiej taka jaka dziecko przegryzie, a masło nie ma znaczenia, cienka warstwa nie zaszkodzi, tak mysle, ale pediatra nie jestem. Moja gdy miała 10 miesiecy to jadła wszystko, od schabowego po sushi i owoce morza...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Jak dla alergika to flora orginal, jest bezmleczna i chleb raczej, a co do wedliny to bym raczej poleciła drobiowe wedliny jak już. Moja córka ma 10 miesiecy ale ja jej jeszcze wedliny nie daje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość eyrjet
musisz poczytac sklad na maslach/margarynach i wybrac takie ktore nie ma maslanki, serwatki, mleka. Ja znalazłam takie smarowidło w duzym tesco, ale nie pamietam nazwy. 400g zielone opakowanie coś na literę b. Co do pieczywa to odpadaja wszystkie rogaliki i inne MAŚLANE bułeczki. Najlepiej zwykły chleb Acha, podobno jest flora w niebieskim opakowaniu bezmleczna

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ezina
dla takiego malucha: bułka pszenna > chleb a jeśli nie chcemy pieczywa pszennego, można podać grahamkę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja mam ......
9 mc corcie i daje jej chlebek albo pszenny albo na zakwasie pszenno zytni ( ten ma twardsza skorke ). maslka dodaje tylko do zupki , a wedlinki jej jeszcze nie dawalam ( tylko mesko gotowane w zupce ) jesli dziecko ma alergie to najlepiej podac wedline drobiowa ( wieprzowa moze uczulac alergika ) a najlepiej bys zrobila gdybys kupila sama jakas piers kurczaka czy indyka i upiekla w piekarniku - bedzie zdrowiej bo bez soli i konserwantow .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja wiem, że dzieciom powinno się podawać białe pieczywo a nie ciemne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
katarzyna1278 - próbowałam jedzenie z kosmosu iu powiem Ci że uczula,więc pomyśl nad inną cenną radą lub zajmij się czymś innym.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
katarzyna1278 - próbowałam jedzenie z kosmosu iu powiem Ci że uczula,więc pomyśl nad inną cenną radą lub zajmij się czymś innym.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość że co prosze
co ty chcesz wypróbowac? mój syn ma 10 miesiecy i je juz wszystko. tzn bez coli czy frytek, ale wszelkie sery serki dzemy wedliny parówki kielbaski (gotowane ), ryby. Wszystko wszystko. Pieczywo tez kazde i to ze skórką- ma już 6 zębów i dobrze sobie radzi to niech gryzie skórke.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aaa nie doczytalam ze alergik.
myśle ze powinnaś (powinieneś) spróbować podac zwykly chleb bo moje dziecko po mleku wymiotuje ale przetwory mleczne toleruje bardzo dobrze. Moze u twojego bedzie podobnie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mamaMajki
Hej, moja mała też mleko średnio toleruje, ale przetwory mleczne całkiem dobrze :) zdecydowałam się zaryzykować i dać jej pieczywko - kupiłam grahamki, marki Limaro, bo wiem, że ich produkty są zupełnie i bez konserwantów. Miałam obawy, ale małej bardzo smakowało, tak że nie bójcie się i zaryzykujcie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja to bym dała po prostu pełnowartościowe pieczywo wieloziarniste. Takie jeszcze nikomu nie zaszkodziło

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jestem przerazona tym co czytam. Badania z ostatniego roku wykazuja ze 75% kobiet w Polsce niewłaściwie karmi niemowlaki. I jak czytam ze ktos 10 miesiecznemu niemowlakowi daje parowki i wedline to wiem skad takie wyniki badan i skad takie wady rozwojowe widoczne juz w okresie wczesnoszkolnym. Parowki to zmielone odpadki (kolega jest rzeznikiem i wiem co mowie) skór, pazurów itp. Parówki dzieciece w odroznieniu od parowek dla dorozlych rownia sie chemia w nie pompowana (daja kolor lekko rozowy i inny smak - cena wysoka bo klient to debil i zaplaci myslac ze to niewiadomo co). Ostatnio byla audycja w radiu - wywiad z profesorem z Centrum Zdrowia Dziecka i mowil do czego prowadzi sol z wedliny podawana niemowlakowi. Niestety zadna z matek twierdzaca ze daje wszystko niemowlakowi po latach nie pisze ze jej 5 letni syn ma wady rozwojowe albo ze jest obarczony cukrzyca albo nerki jednak nie pracuja prawidlowo bo za duzo soli itp. Szpitale pelne malych dzieci. Profesor mowil, ze karmiac niemowlaka "programujemy" go na dalsze lata. MYSLCIE!!! PS: pieczywo jasne. Natomiast ciemne i pelnoziarniste po pierwsyzm roku zycia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Wędlina na 100% nie nadaje sie dla dziecka. Jak juz chcesz to ugotuj kawał mięsa , zmiel dopraw i posmaruj chleb

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja bym dawala grahamki i mieso gotowane lub pieczone. Biale pieczywo do najzdrowszych nie nalezy a wedliny to juz bez komentarza pozostawie... Chleb pelnoziarnisty to rozumiem ze w pozniejszym wieku ale grahamka powinna byc ok.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×