Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona ma pytanie

proszę powiedzcie

Polecane posty

czy to normalne ze w 25 tyg. ciąży czuje tylko bardzo delikatne kopniaki dziecka i to nie codziennie czasem nawet 2 dni nic :(

plizzzz

Gość może tak być
spróbuj go parę razy szturchnąć i zobacz jak zareaguje. to twoja pierwsza ciąża. kiedy poczułaś pierwsze ruchy??

Ciezko powiedziec, moze to zalezy tez od temperamentu dziecka. Nasz synek jest takim agregatem, ze juz w zyciu plodowym dalo to o sobie znac. Kopac zaczal bardzo wczesnie i intensywnie. A na przyklad dziecko szwagierki kopalo bardzo delikatnie i teraz, juz jako 3-latek tez jest spokojniutkim dzieciaczkiem.

Gość mam 2 synów
pierwszy kopał jak oszalały ale ruch poczułam dopiero w 19 tyg. drugi był bardzo delikatny. pierwsze ruchy poczułam ok.12 tyg. czasami bardzo sie denerwowalam i o kuksancach o ktoryh mowi może tak być powiedziala mi polozna. pomagalo. mam jeszcze jeden pomysl- zjedz cos slodkiego lub ostrego maluszek powinien zareagowac

moje dziecko czasami kopnelo raz dziennie, czasami raz co drugi dzien :D Ogolnie sie bardzo stresowalam, ale jak sie urodzil byl na poczatku mega spiochem wiec pewnie taki temperamet po prostu ma i tyle :) Jednak bylam pod opieka lekarzy i mialam regularnie sprawdzane ktg itp wiec radze dla wlasnego spoku isc i sprawdzic.

Gość taaa a moze
niech wypije kieliszek wodki...

Gość mam 2 synów
niektorzy to pomysły mają!! gdy cię coś niepokoi zawsze lepiej sprawdzic. po co się denerwowac. maleństwo to wszystko czuje.

wypij n.p szklanke mleka lub zjedz czekolade poloz się i czekaj tak do godziny na efekty :)

dzieki. to moja pierwsza ciąza. pierwsze "motylki" czułam w 18 tyg. a pierwsze kopniaki w 22 takie delikatne i takowe są do dziś. czuje kopniaki tylko jak dłużej siedze albo leże. Dodam ze jestem wagi ciężkiej :D teraz 95kg i moze przez tłuszczyk nie czuje tak wyraźnie :(

Gość mam 2 synów
moze. pod koniec ciazy dzidzius tak sie bedzi rozpychal ze z usmiechem na ustach bedziesz wspominala moment gdy się denerwowalas ze sie nie rusza

oby :)