Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sarenka10

pytanie do optymistów

Polecane posty

Gość sarenka10

Jak nauczyć się optymizmu i bycia szczęśliwą :-) Czy to bardzo trudne i jakie macie rady?

Gość pomyśl sobie
że zawsze może byc gorzej "nigdy nie jest tak żle, żeby nie mogło byc gorzej"

Gość przestac sie przejmowac
i smucic widziec pozytywny nawet na pozor w niekorzystnej sytuacji to sposob myslenia a nie nic nadzwyczajnego dostepne dla kazdego ;)

Gość sarenka10
No to już coś :-)

Gość ja od jakiegos czasu
powtarzalam sobie zawsze, ze "zawsze moze byc gorzej". I wiesz co? Wciaz bylo wlasnie gorzej :O Wiec to lipna metoda...

Gość sarenka10
Ale jak zmienić sposób myślenia, jak ja widzę przyszłość w czarnych kolorach :-( Ciąglę boję się, że coś złego może stać się moim bliskim.

Gość szukaj swojego sposobu
na tacy ci nikt nie poda przepisu a jedynie wskazowki a mowienie sobie ze zawsze moze byc gorzej nie jest mysleniem optymistycznym :D

Poczytaj troche o prawdziwych ludzkich problemach a zobaczysz jaki twoj swiat jest piekny.Nie masz zajecia nudzi ci sie.Ciesz sie ze w tych czasach zyjesz bo moglo byc gorzej.Rob cos dla innych

facet bzdura :D to prowadzi do proznosci dobra rada o robieniu czegos na innych poczytaj o ludzkich sukcesach i mysl jak bardzo moze byc lepiej :)

Gość sarenka10
Do faceta: Ale mnie już spotkało sporo nieszczęścia :-) Wiem wiem - jest mnóstwo tragedii. Wystarczy obejrzeć program Expres reporterów. Myślę, że życie w dzisiejszych czasach wcale nie jest łatwe. Zazdroszczę moim rodzicom, że wchywoywali mnie w spokojnieszych 70-tych latach. Teraz jest trudniej z dziećmi. Internet, narkotyki, drogie życie, trudny materiał w szkole. Przepraszam, ale jakoś ciężkko mi zauważyć pozytywy :-)

Gość pobożne życzenia
Optymistą trzeba się urodzic. Albo życie musi Ci tak dokopac do dooopy, że nawet kupno lizaka doda Ci skrzydeł :D

optymista trzeba sie urodzic - w tym stwierdzeniu tez nie widac optymistycznego podejscia wiec po co sie wypowiadasz? :) ( temat ponoc ma byc dla optymistow;) ) optymizmu nauczylam sie sama i dobrze mi z moim optymizmem. i lizak tez mnie cieszy ;)

Gość sarenka10
Do wpisu wyżej: Ale mi już właśnie dokopało i martwię się żeby nie było jeszcze gorzej :-) A co do tych skrzydeł, to może przydałby się Redbull, bo tego nie proóbowałam :-) A może jakieś wartościowe i mądre książki mógłby mi ktoś polecić?

Gość sarenka10
Odp miała być do: pobożne życzenia.

Gość sarenka10
"Optymizmu nauczyłam się sama" Czyli jak? proszę napisz....

kazdemu zycie dokopuje, jego wybor czy pograzy sie w swojej rozpaczy i gniewie czy wyciagnie wnioski, wstanie i pojdzie silniejszy. ksiazek nie pamietam - bylo ich tyle. od murphiego, de mello, l.hay ...po jakies broszurki jak optymistycznie patrzec na swiat.....tego jest duzo ....i nic nie jest kwestia przypadku szukaj swojej drogi a ja znajdziesz

a najwazniejsze ze chcialam wyjsc z bagna

Gość pobożne życzenia
Chyba nie do końca Ci się udało ;) Bądź tak miła i nie komenderuj komu wolno tutaj pisac a komu nie.

Gość sarenka10
Dziękuje za opinie i cieszę się że tobie się udało :-) Ostatnio myślałam o wizycie u psychologa, ale jakoś nie mogę się przełamać... Tak generalnie to od lat mam problemy małżeńskie...

udac to moze sie ciasto ;)

Gość sarenka10
do pobożne życzenia: a ty jesteś w końcu optymistą czy pesymistą?

mialo byc do pobozne zyczenie ;) co do psychologa to dobra mysl

Gość pobożne życzenia
Do -> sarenka Jestem optymistką z urodzenia. Inaczej pisałabym zza grobu. Skoro przyczyną Twojego smutku są problemy małżeńskie, musicie je rozwiązac RAZEM. I optymizm nie ma z tym nic wspólnego.

Gość sarenka10
Jak zmienić swoje nastawienie do życia, żeby było łatwiej, lżej i radośniej ? Czy to naprawdę takie trudne?

to jest proces skupilam sie na pozytywnych emocjach, odrzucilam to co mnie niszczylo, takze we mnie teraz nie jestem idealnną sobą, ciagle nad soba pracuje ale widze niezwykla roznice troche to trwa jesli Ci zalezy napewno Ci sie uda powodzenia!:)

Gość sarenka10
do pobożne... - a uważasz, że pesymiści to od razu umierają? Nie rozumiem... :-) do szukaj... - gratuluję silnej woli i wytrwałości w dążeniu do celu 🌼 Tego mi właśnie brakuje. Chyba jestem zbyt leniwa i potrzebny mi ktoś do pomocy :-)