Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hhhhhfffffffffkjkkkkkk

zastanawiam się nad lewatywą. co o tym myślicie?

Polecane posty

Gość lewatywa....
Poszukajcie poprzez Google \"Cud terapii Gersona\" , tam jest film, gdzie jest mowa o lewatywie oczyszczającej z kawy.

Gość rada......
sama lewatywa by być zdrowym to za mało, zatem należy spełnić 4 warunki: 1.prawidłowe odżywianie 2.wysiłek fizyczny na poziomie potu 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne szczegóły na: www,vademecum.zdrowia.prv.pl

Gość rada......
www.vademecum.zdrowia.prv.pl

do Trawa po lewatywie nalezy jeść pokarm który wypełni jelita i pobudzi je do pracy, wtedy nie będzie zaparć. Nalezy jeść pokarm bogaty w Błonnik,np. chleb z pełnego ziarna, kasze gotowane na wodzie, popytaj w sklepach z ziołami o babkę plesznika jest bezkaloryczna, dobrze wypełnia jelita i pomaga je dodatkowo oczyścic. Pozdrawiam

Gość jola..
a ja mam pytanie jaka jest roznica miedzy lewatywa z moczu, kawy, cytryny czy octu jablkowego. czy kazde z osobna tak samo oczyszcza jelita? czy tutaj obojetnie ktory sposob wybiore bedzie taki sam efeekt? u mnie problemem jest zle krazenie krwi, pekaja mi naczynka i na udzie mam cos w rodzaju plamicy ( takie czerwone kropeczki)

Gość No i po zabawie
Witam Ja zastosowałem lewatywe ale nie zmierzyłem temperatury,i po wlanu czułem ze jest troche za gorąca,dzis zrobiłem test i wychodzi mi ze wczoraj temperatura wody wynosiła ponad 50 do 60 stopni.Teraz siedzie i zastanawiam sie czy nie uszkodziłem jelita.Nic mnie na razie nie boli ale boje sie ze mogłem coś zbroić.Co robić

a po co mierzyć temperaturę, wystarczy,że płyn jest ciepły,letni.

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuppppppppppppp

Gość a samą
wodą też można wykonać lewatywę?

Gość trawa..
wolke-- a jak jesc ta babke plesznika mozna same nasiona czy trzeba zalac woda?

ja daję 1 czubatą łyżeczkę na 0,5 litra wody, wymieszam i zaraz piję. Następnie popijam 1/4 do 1/2 litra płynu.

możesz też rozrobić w 1/4 płynu, tylko nie zapomnij popić, bo to pęcznieje jak żelatyna!

Gość miej nocki
wszystkim życzę!

Gość jest tam ktoś

Gość bb..
sluchajcie ja sobie robie regularnie lewatywe z moczu i za kazdym razem nie dochodze do litra po prostu nie utrzymuje :( nie wiem czemu... i mam pytanie po oproznieniu zaobserwowalam takie czerwone strzepki mam to za kazdym razem wyglada jak skorka od pomidora co to oznacza?

Gość wpuść trochę płynu
leżąc na lewym boku z podkurczonymi nogami głęboko oddychając brzuchem przez usta.Zakręć kranik połóż sie na plecach zrób świecę, postuj w tej pozycji chilę i połóz się na prawym boku.Poleż chwilę cały czas głęboko oddychając.Potem znowu odwróć się na lewy bok i powtórz cały proceder aż wlejesz cały przygotowany płyn. Ja mieszczę ponad 2 litry. Na początku równiez miałam problemy z utrzymaniem wlweu Zastosowałam powyższą metodę no i sie udało. Pozdrawiam

Gość no i topik
umiera.Jest tam kto!

Gość nie mogę
bb Mam wrażenie, że z Ciebie niezła blondynka jest....

Gość halo halo jest tu kto
podnosz

Gość 44gf4g
podnosze temat. mam pytanie - woda z kranu czy mineralna np zywiec zdrój ? Zdrowa pisala ze uzywa mineralnej ale podobno nie można takiej.

Gość nataliag444wgw4
Mam pytanie czy woda do lewatywy musi być przegotowana i ostudzona, czy jaka? Prosto z kranu? Bo wiem, że na pewno nie mineralna, już w paru książkach czytałam, że woda mineralna zaburza równowagę kwasowo-zasadową i to skutkuje poważnymi schorzeniami po takiej lewatywie. Jakiej wody używacie, pytanie do tych co już nieraz stosowali lewatywę i pomogła ona im się oczyścić. m m m m cytat z jednej strony: "Siemionowa pisała w swojej książce, że nie wolno wykonywać lewatywy z wody mineralnej alkalicznej, ze względu na odczyn kwasowo-zasadowy poszczególnych odcinków jelit." tylko tu mowa o wodzie alkaicznej

Gość James007
Niestety nie posiadam termometru, który mógłby zmierzyć temperaturę wody, stąd tu moje pytanie. Jeżeli w pokoju mam średnio 25C, przegotuję wodę i zacznę ją studzić. Jak już nie będzie gorąca to owinę garnek z nią w kołdrę i odczekam z godzinę, dotknę językiem i będzie dla niego ok. To mogę użyć taką wodę do lewatywy??