Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natatatatattataaa

bardzo wazne pytanie

Polecane posty

Gość natatatatattataaa

sluchajcie... od kwietnia tamtego roku nie place za studia bo po prostu przestalam chodzic.. bylam w maju zeby zrezygnowac ale babka powiedziala ze musze zaplacic za maj i kwiecien.. rodzice odmowili mi.. wiec dlatego nie placilamm i wyslali ostatnio ze jest oplata za 2tys albo do sadu.. moja kolezanka kiedys tez przestala chodzic i skreslili ja po prostu z listy i nic... tez chodzila do prywatnej szkoly studia... poradzcie mi.. czy odpuszcza? bo teraz mi jest nawet wstyd isc.. a to wszystko przez rodzicow:/

Gość natatatatattataaa
ktos pomoze? blagam.. mial ktos taka sytuacje? badz wie jak to bedzie??

Gość no weź się opamietaj
co my ci mamy powiedzieć? musisz zadzwonić do tej szkoły albo iśc osobiście i przedstawić sytuację :o

Gość natatatatattataaa
ja sie pytam czy ktos byl w podobnej sytuacji.. albo czy ktos wie na ten temat cos! nie pojde tam .. to rok prawie... nigdy w zyciu.. :/ to nie moja wina .. nie bede placila 2tys.. :/

Gość natatatatattataaa
hm? czemu kazdy odpowiada na pytania beznadziejne.. a jesli ktos potrzebuje odpowiedzi nie udziela sie nikt :(((

Też przerwałam studia i dostałam takie pisemko, że do sądu trafi sprawa ale to olałam a później się okazało, że szkoły bezprawnie traktowały tak studentów i zaprzestali wysyłania wezwań.

Gość kaaaaaaaaaaaaaaaaa
napisz podanie!

Gość natatatatattataaa
czyli nic mi nie zrobia?? nie bede musiala placic? i zapomna o tym ? tak??

Gość natatatatattataaa
?

Gość natatatatattataaa
??????????????

Musisz zapoznać się z regulaminem swojej szkoły. Ja zrezygnowałam 2 lata temu i po kliku miesiącach dostałam wezwanie do zapłaty bo nie zgłosiłam w szkole rezygnacji. Wtedy właśnie w mediach pojawiła się informacja, że to jest bezprawne działanie szkół wyższych i dlatego się tym nie przejęłam. Poszukaj informacji na forach prawnych.

Gość kaaaaaaaaaaaaaaaaa
podanie do dziekana, powołaj się na przepisy prawne, ale najpierw się z nimi zapoznaj. nie będziesz musiała płacić, opłatę musiała byś wnieść, gdybyś chciała kontynuować te studia. może spotkaj się z dziekanem ds. studenckich i z nim pogadaj będzie dobrze!

Gość natatatatattataaa
w sumie jak widzialas takie cos.. to ja tez nie musze sie przejmowa.c... prawdA?

Gość natatatatattataaa
ja dostalam wezwanie do zaplaty.. oni groza ze jak nie zaplace za ten czas co niechodzilam wezwanie do sadu bede miala! ale dlaczego? za to ze nie dalam glupiego papierka z rezygnacja? bezsensu

To zależy co jest napisane w regulaminie, który podpisałaś. Bo jeżeli tam jest określone jasno, że jesteś zobowiązana zapłacić to chyba tylko rozmowa z dziekanem pozostaje.