Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nattka2

Jak sie zabezpieczac w stalym zwiazku bez tabletek ANTY???

Polecane posty

Gość nattka2

Tabletki nie wchodza gre, ciaza takze nie. Czy stosowanie za kazdym razem prezerwatyw nie jest za bardzo uciazliwe?

Gość roznie bywa
my z moim partnerem bez gumki a na refleks i narazie nie mamy dzieci, ale facet musi bardzo dobrze znac siebie

Gość olga1005
A czemu ma być uciążliwe ? Wystarczy mieć zawsze jakąś w zapasie i tyle.

Gość nattka2
Nie wiem, ale wydaje mi sie, ze po pewnym czasie moze to byc meczace. Ciagle trzeba dbac o to, aby byl zapas, bo inaczej nici z przyjemnosci i tak przez lata...

Gość olga1005
A co za problem mieć zawsze w zapasie ? Jak się skończą to kupić kolejną paczkę, a nie tylko wtedy kiedy mają być potrzebne.

Gość nattka2
No niby tak, ale jakos mnie przeraza perspektywa bycia na gumkach do konca zycia:D

Gość olga1005
Są także inne zabezpieczenia, ale raczej hormonalne np. plastry, zastrzyk hormonalny.

Gość olga1005
Czemu Cię przeraża ?

Gość nattka2
To to samo co tabsy, a ja hormonow nie moge przyjmowac. Musze sie chyba zaprzyjaznic z gumkami;)

Gość nattka2
Czemu? Bo wiem, ze nigdy nie bede mogla spontanicznie sie kochac facetem bez gumki. Wiekszosc kobiet bierze pod uwage fakt, ze kiedys zajdzie w ciaze, wiec moga sobie na takie cos pozwolic, a ja dzieci nie chce miec.

Gość nerwuskinka
ja z facetem 3 lata i tez tylko gumki ;) dni niepłodne przed okresem wykorzystujemy na bez gumkę :) jak juz zrobimy sobie tyle dzieci ile będziemy chcieli to mój facet podwiąże sobie nasieniowody ;) wtedy będzie czad!

Gość Kocyk
Ja od 7 lat jade tylko na gumkach i żyję :P Nie widze w tym problemu.

Gość a nie przeraża Cię bycie
na tabletkach albo spirali ciągle? znamy oboje mój cykl, wiemy kiedy można bez zabezpieczenia, kiedy nie można tez wiemy :) Dziecko mamy jedno, planowane :) Nie biore tabletek ze względów zdrowotnych. Z seksu czerpiemy wiele przyjemności, zawsze można się dogadać, jest wiele sposobów okazywania sobie bliskości i rozładowywania napięcia :)

Gość nerwuskinka
nie chcesz dzieci? podwiąż sobie jajniki :) oczywiście u lekarza :)

Gość trochę droga metoda
My zrezygnowaliśmy z prezerwatyw, bo finansowo nie wyrabialiśmy. Durexy 7-8 zł za 3 szt. a taka jedna paczka na 2 dni:P

Gość olga1005
No z takich mechanicznych są jeszcze diafragma i gąbka dopochwowa, ale mało skuteczne no i jeszcze bardziej uciążliwe niż prezerwatywy. Prezerwatywy nie są takie złe, no i co najważniejsze nie ingerują w nasz organizm :)

Gość a nie przeraża Cię bycie
unimil ma tańsze i bardzo dobre gumki

Gość nattka2
Znamy oboje mój cykl, wiemy kiedy można bez zabezpieczenia, kiedy nie można tez wiemy Mysle, ze taka metoda jest ryzykowna i kiedys mozna wpasc. Podwiazywac sobie nic nie bede, bo nie chce stosowac az tak drastycznych metod, ale bylabym przeszczesliwa, gdyby sie okazalo, ze jestem bezplodna(albo moj narzeczony).

Gość Kocyk
nerwuskinka -świetna opcja z tą sterylizacją,szkoda tylko,że nie wiesz,że w Polsce jest to nielegalne a więcej ginekologów podejmie się zrobienia skrobanki niz sterylizacji. Sama teeeż o tym marzę,ale cóż tam.

Gość wcale nie jest ryzykowna
stosuję ją od 15 lat w dni płodne nie mamy pełnego stosunku wcale, (2 dni raptem) w dni "niebezpieczne" gumki

Gość nattka2
Sluchajcie, a czy znajac tylko daty swoich miesiaczek mozna ustalic np. z 10 dni w miesiacu kiedy ma sie 100% pewnosci, ze w ciaze sie nie zajdzie? Bez obserwowania sluzu czy mierzenia temperatury?

Gość nerwuskinka
wiesz co? szukasz dziury w całym! bezpłodność miej drastyczna jest ?

Gość nattka2
bezpłodność miej drastyczna jest ? Dla mnie tak. Podwiazanie jajowodow na pewno ma wiele skutkow ubocznych i konsekwencji zdrowotnych. Nie szukam dziury w calym, tylko sie glosno zastanawiam:)

Gość olga1005
Nie rozumie, nie chcecie mieć dzieci to zabezpieczajcie się cały czas, po co ryzykować ?

Gość wcale nie jest ryzykowna
nie da się, trzeba się obserwować po to nam antura dała cykl, zeby z tego korzystać. robimy z siebie kaleki ślepo ufając środkom anty, Kurcze, gadam jak nawiedzony ksiądz :O

Gość nattka2
Wcale nie ryzykowna, a co jak przesunie ci sie z jakiegos powodu owulacja i zle wyliczysz dni plodne? Taka metoda jest dobra dla osob, ktore licza sie z mozliwoscia wpadki. Nie chcialabym miec na sumieniu aborcji.

Gość nattka2
Olga, oczywiscie, ze zabezpieczam sie caly czas, ale zastanawiam sie po prostu czy jest jakis sposob, aby moc czasami kochac sie bez gumki i miec 100% pewnosc, ze w ciaze sie nie zaszlo.

Gość nerwuskinka
do: wcale nie jest ryzykowna jak dokładnie obliczasz dni płodne? możne tez sie na to przeżuce....:)

Gość dziewczyny owulacja trwa
niecąłą dobę tak naprawdę