Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewela19

papierosy i ciaza

Polecane posty

Boże czytasz i nie grzmisz A wg innej teorii naukowej dziecko wytwarza barierę ochronną i świetnie radzi sobie z przyswajanie tego co dla niego dobre i odrzucaniem zbędnego czy złego jak kto woli. To się tyczy środków mniej inwazyjnych niż papierosy... Tylko np. spaliny :O

Gość no znów nie przesadzajmy
że i od lampki wina dziecko będzie chore.:o ludzie, trochę rozsądku!

Gość Boże czytasz i nie grzmisz
A jak nie planuje? A pić może?? W takim układzie większość tu osób myślę, że ma nie normalną matkę! No przepraszam was, ale takie pieprzenie jakie tu czasem jest przechodzi ludzkie pojęcie!!

Gość paląca
Niektórzy tutaj naprawde przesadzaja. Jak ma sie dziecko to nie wolno palic bo sie na nie chucha potem? Wiekszej bzdury nie slyszalam. Tak kazda matka po zapaleniu papierosa biegnie do dziecka by na niego chuchnąć:P

Tak jasne Run Forest run... Spalin ?? Jeśli czytaliśmy tę samą książkę to pominęłaś kilka rozdziałów... ;].Mówię o przewodzie pokarmowym...

Boże czytasz i nie grzmisz A jak nie planuje? A pić może?? W takim układzie większość tu osób myślę, że ma nie normalną matkę! No przepraszam was, ale takie pieprzenie jakie tu czasem jest przechodzi ludzkie pojęcie!! Nic nie dociera... Kiedy się nie wie, iż zaszło się w ciążę i podczas tego czasu pali się bądź pije nie można popadać w paranoje i chlastać się z tego powodu... Ale nie trwa to długo, bo ile czasu można nie wiedzieć, że jest się w ciąży? :) Bez przesady... Mowa jest o świadomym paleniu podczas ciąży.

Paląca- no najwyraźniej nie którzy tak robią lub im chuchali w twarz, że są tak zakompleksieni, iż muszą sie wyżalić na forum anonimowym rzecz jasna ;)

Gość a prawda jest taka
że większosc kobiet piła lub paliła w poczatkowej fazie ciaży bo o niej po prostu nie wiedziała. idac tym tokiem rozumowania to wszystkie te dzieci powinny być jakoś upośledzone.

Boże czytasz i nie grzmisz Bardzo nie sądzę, że czytałyśmy tą samą książkę....... A taka nie przyjemna jesteś bo nadepnęłam na odcisk? :)

Jasne, że o świadomym...Jak masz ochotę na papierosa w czasie ciąży to go zapal, nie wiem czy wiesz, ale wszelkiego rodzaju ochoty powinny być zaspokojone. Swoją drogą znam przypadek kobiety, która o ciąży dowiedziała się kiedy była już w 6 miesiącu :)

Nie przyjemna ?? Skąd że znowu ?! Ja dopiero mogę być nie przyjemna, ale po co?? To jest tylko i wyłącznie forum, anonimowe forum, więc dlaczego miałabym zjadać nerwy tutaj??Wyrażam swoją opinię i pewnego rodzaju irytację co po niektórymi wypowiedziami. Swoją drogą myślę, że połowo tu wypowiadających się nawet nie wie za bardzo czym jest ciąża...

\"Swoją drogą myślę, że połowa tu wypowiadających się nawet nie wie za bardzo czym jest ciąża... \" Nie mogę się z tym nie zgodzić po przeczytaniu tych \"argumentów\"

No widzisz, jakaś Ty wspaniała :]

ja niestety palilam i syn ma astme-teraz jest nastolatkiem i jest ok ale jako niemowlak sie nacierpial przez moja glupote

Gość Polożnaaa
Ludzie co wy gadacie!!!! Papierosy w ciazy moga tylko wplynac na wielkosc dziecka!! ale nie zaszkodzi to jemu... Wszyscy sa tak oburzeni bo co do czego to papieros i alkohol to zle nawyki szkodzace zdrowiu..prawda?? ale dziecku nie szkodzi... i przestancie tak najezdzac na ta dziewczyne biedna jeda potrafi rzucic palenie z dnia na dzien inna nie to sprawa indywidualna . Zal mi was naprawde a tym bardziej wypowiadajacych sie tu mezczyzn.

Gość MyTigersAngel
"Dym wydychany przez palaczy tworzy tzw. środowisko dymu tytoniowego, o którym się mówi, że jest przyczyną wymuszonego biernego palenia. Dym ten wywołuje różnorakie szkodliwe skutki u osób narażonych na jego działanie. Powoduje niewielki wzrost ryzyka zachorowania na raka płuca, ponadto pewien wzrost ryzyka wystąpienia choroby serca i schorzeń układu oddechowego, jest przy tym szczególnie niebezpieczny dla małych dzieci. Wskutek palenia w czasie ciąży zwiększa się ryzyko porodu martwego płodu oraz urodzenia dziecka z obniżoną wagą urodzeniową. Palenie przez jedno z rodziców zwiększa u małego dziecka niebezpieczeństwo infekcji układu oddechowego, astmy wieku dziecięcego o ciężkim przebiegu oraz nagłej śmierci łóżeczkowej, a ponadto jest czynnikiem ograniczającym rozwój umysłowy i fizyczny." źródło: http://www.promocjazdrowia.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=108&Itemid=78 http://www.krzychu81.pl/wp-content/uploads/2009/04/samobojstwo.jpg http://www.krzychu81.pl/wp-content/uploads/2009/04/gorsza_strona.jpg

Gość rosaturbinata
Nie jest prawdą, że palenie wpływa tylko na wielkość dziecka, paliłam w ciąży i niestety moje dziecko później bardzo dotkliwie to odczuło :(

Gość nie palcie
ja paliłam i poroniłam w 6 tyg,nie wiem czy przez papierosy czy to było coś innego:(

Jak zajde w ciaze to tez pewnie bede popalac. Nie jarac jak komin tak jak to robie teraz ale nie dam rady rzucic palenia. Bez fajek w ciazy czy bez to bym wykonczyla siebie, dziecko i polowe mojego otoczenia. Stres i extremalny wysilek w ciazy jest niebezpieczny. A rzucanie palenia to jest mega wysilek i stres dla organizmu. Dodam ze moja mama POPALALA w ciazy, bo wtedy byly inne czasy i nikomu tak nie odpierdalalo skrajnie na temat zdrowia nienarodzonego dzidziusia. Jestem zdrowa, nie mam alergii i choruje raz na 5 lat. A i jeszcze dodam ze nie karmila mnie piesia. I co? jakos zyje, i mam sie dobrze