Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DZIEWCZYNY POMÓŻCIE

DZIEWCZYNY POMÓŻCIE

Polecane posty

Gość DZIEWCZYNY POMÓŻCIE

biore pigułki (trójfazowe).W niedzielę powinnam zacząć kolejne opakowanie po 7dniowej przerwie ale zdałam sobie sprawę że żadne mi już nie zostały.W poniedziałek więc pobiegłam do lekarza,kupiłam następne i wzięłam jedną ok 5 a następną ok 12 (zazwyczaj biorę o tej porze bo późno chodzę spać).Dziś rano obudziłam się,było mi niedobrze i zwymiotowałam (uwaga ohydne-samymi pigułkami-żółty płyn). Nie wiem co mam teraz robić? Czy te pigułki zadziałały i kontynuować branie z zachowaniem ostrożności przez kilka dni? czy przestać? Biorę je już długo.O ciążę się nie martwię bo nie było stosunku ale nie mogę wpaść bo ślub za pół roku.. Prosze o rade.

Gość ona 20
Hmm u moim przypadku (biore Yasmin) takie przesunięcie o jeden dzień (zrobienie 8 dniowej przerwy) było by równoznaczne z zapomnieniem tabletki. Skuteczność była by obniżona bo przecież najważniejsze są pierwsze dni po przerwie. Hmm myśle ze również u Ciebie skuteczność jest obniżona i sądze że w ulotce powinno być napisane co zrobić w takim przypadku. Myśle że powinnaś brać dalej i przez jakiś czas sie dodatkowo zabezpieczac. i koniecznie zobacz ulotke. pozdrawiam:)

Gość DZIEWCZYNY POMÓŻCIE
hmm na ulotce piszę że w przypadku zapomnianej tabletki przez następne 7 dni zastosować dodatkowe zabezpieczenie.I chyba tak zrobię..mam nadzieję że wystarczy bo w sumie mogłam zwrócić 2 tabletki bo między jedna a drugą było tylko 6 godz odstępu.Czy ktoś wie ile czasu potrzeba by pigułka się wchłonęła? dzięki za odp.

Gość ona 20
Zwykle 4 godziny od zazycia

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ona 20 dlugo bierzesz yasmin ja juz jakis czas niecaly rok chwale je sobie a Ty pozdrawiam serdecznie