Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marikaea

Włosy - porozmawiajmy

Polecane posty

Jaka jest kondycja Waszych włosów? :) jaki jest ich typ i co polecacie do ich pielęgnacji? :) Jakich kosmetyków używać przy prostownicy? Które działają na Was kobietki?:) Jeśli farbujecie to jakie kolory Wam najbardziej pasują? I kiedy farbowałyście włoski po raz pierwszy?:)

Gość nananannaaaaa
moje wlosy sa straszne.. w ogole nie rosna:( nie wiem moze to od postownicy ? uzywam pantee odzywki.. ehhh mam kompleksy na punkcie wlosow :(

osobiście tez słyszałam, że od prostownicy rosnąć nie chcą :> ale ile w tym prawdy to nie wiem :>

Gość nananannaaaaa
ale ile mozna czekac? ja juz czejan ponad pol roku zeby urosly.. a nie rosna tylko chyba jeszcze krotsze sie robia.. :/

Kondycja moich wlosow nie jest najgorsza, zwazywszy na to, ze sa rozjasniane. Wlosy mam cienkie i delikatne ale geste.Farbuje je na blond- rozne odcienie w zaleznosci od humoru- zawsze w salonie fryzjerskim, nigdy w domu. Do pielegnacji uzywam kosmetykow matrixa a mianowicie: - seria Sleek Look- szampon, odzywka, maska - seria essentials- szampon so silver - seria biolage- smoothing serum i colour care shielding shine mist - co 2 tyg chodze do fryzjera na kompresy z ampulek matrixa Suszarki i prostownicy staram sie uzywac jak najrzadziej. Kiedy farbowalam wlosy po raz pierwszy?? Hmmm...chyba jeszcze w liceum

Gość mysi ogonek
no cóż, mam okropne włosy *wypadają *są cieńkie, sianowate *pare razy farbowałam ale tylko szamponem (czekoladowy brąz palett) podoba mi sie bardzo, mam ciemnio brązowe *szamponu i odżywki używam gliss kur (te różowe-hair repair czy jakoś tak) *od czasu do czasu używam jedwabiu (joanna) mam 19 lat

może problem leży w witaminach? ja brałam algi w tabletkach, to paznokcie i włosy zaczęły mi rosnąć w ekspresowym tępie :) dziękuję za odpowiedzi :)

Na poprawę kondycji włosów mogę polecić świetny preparat, aczkolwiek nie wiem czy dostępny na naszym rynku. Jest to Priorin N marki Bayer. Miałam okres, w którym włosy wypadały mi w takim tempie i ilości, że obawiałam się wyłysienia. Kupiłam sobie wówczas ten preparat (w Szwajcarii - mieszkałam we Włoszech, blisko granicy ze Szwajcarią - tam Priorin jest dostępny) i efekt był szokujący - włosy zaczęły rosnąć jak szalone! Polecam rozejrzeć się w aptekach, jeśli ktoś będzie na wakacjach albo poprosić rodzinę lub przyjaciół mieszkających za granicą - warto! Co do ceny to przy obecnym kursie euro/franka, pewnie do najtańszych ten preparat nie należy...

Gość hm.....hm.
up:)

Gość mysi ogonek
up

żadna kobietka nie chce pogadać o włosach?;> myślałam, że to ważny atut każdej kobiety ;)

Gość doq.eloise
witam! jako dziecko mialam bardzo słabiutkie wlosy,pozniej bardzo mi sie poprawily.razjasniam je regularnie,praktycznie co drugi dzien uzywam suszarki i prasowlanicy. nie moge nazekac na stan wlosow,ale musze przyznac,ze poswiecam im sporo czasu i pielegnacji. -na wolno rosnace wloski polecam szampon vichy przeciw wypadaniu wlosow(czerwony),pomaga,jednak po dluzszym stosowaniu zawsze dostaje lupiez. po umyciu wlosow tym szamponem sa one bardzo suche i nie obejdzie sie bez odzywki. obecnie jako podstawowego szamponu uzywam head & shoulders clasic(ale tylko ten,bo inne wersje mi nie sluza) -bardzo dobre sa kosmetyki loreal professional Series Expert.kazdy znajdzie cos dla siebie. jestem blondynka,wiec uzywam seri lumino (rozowa) lub Absolut Repair. Lumino ma rewelacyjne maski, Absolut Repair super odzywke. kosmetyki sa drogie,ale naprawdę sie oplaca. jezeli tylko macie mozliwosc to zamawiajcie w niemczech i najlepiej przez internet,zaplacicie praktycznie 2x taniej. - do stylizacji, w moim przypadku na szczotke i prasowalnica: zawsze!!! kosmetyki ochronne przed prasowniem, zawsze uzywam te loreala.normalnie kupuje je normalne, dostepne w drogeriach,ale chce sprobowac tych profesionalnch z loreala. moj fryzjer zawsze ich uzywa jestem bardzo zadowolona. -finish: doslownie kropelka jewabiu - maski: raz w tygoniu robie sobie maske -mieszaninę :) sama: do miseczki 2 lyzeczki maski,ktorej normalnie uzywam + 2 lyzeczki miodu, zostawic na 20 min i dokladnie umyc glowe.wlosy sa po niej wyraznie zdrowsz i lsniace,ale uzazajcie zeby dobrze umy wlosy inaczej szybko sie przetluszcza a wiec moj przepis na ladne wlosy: - jak kolor to tylko u fryzjera!!!(sama tez próbowałam ;) ) - po każdym myciu kilka kropli odzywki( w moim wypadku Absolut Repair loreal professional - do ulkadania,prasowania kosmetyki ochronne -finish: jedwab, maleńka kropelka myje wlosy co 2 dzien,za kazdym razem suszarka + prasowlnica, mimo to mam zdrowo wygladajace wlosy,wiec chyba sie sprawdza:) pozdrowienia mam nadzieje,ze moglam komus pomoc

Gość dagmara nr 1
nigdzie nie mogę znaleźć czerwonego vichy przeciw wypadaniu włosów szukałam w supermarketach słyszałam że jest dobry

Gość ssssss11
No to się panna musisz namęczyć nad tymi włosami.

Gość ssssss11
Żal mi was laski z tymi prostownicami. Co gorsze - na ulicy z daleko to widać, mimo cięzkiej kasy wydawanej na kosmetyki.

Gość cavvvvv
Cóż, ja mam pro prostu ładne włosy. Robię balejaż u fryzjera co kilka miesięcy, a poza tym używam L'oreala z supermarketu, tego różowego z proteiną perły - moje blond włosy błyszczą się po nim fantastycznie. Nie używam prostownicy - nie muszę, mam proste włosy. Używam natomiast środków do stylizacji - polecam krem out of bed L'oreala.

doq.eloise niezły rytuał :D o jeju no każdy dba o siebie inaczej nie trzeba współczuć :P może jej dobrze w ten sposób dbając o siebie :) co do tego czy farbować tylko u fryzjera to nie jestem pewna, moja matka była z 3 razy a jakoś kolor nigdy nie ten...

Gość hmm hmmm