Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AnielaAniela

zadania z matematyki POMOCY

Polecane posty

Gość AnielaAniela

1) oblicz, ile razy zwiekszy sie pole powieszchni kuli, a ile razy jej objetosc , jezeli promien kuli wzrosnie: a)dwukrotnie b) trzykrotnie c) czterokrotnie 2) a) oblicz jakie pole powieszchni i objetosc kuli o srednicy szesc pierwiastkow z dwóch cm b) pole kola wielkiego kuli jest rowne 81pi cm kwadratowe. Oblicz pole powieszchni i objetosc tej kuli. 3) Sztabe srebra w ksztalcie prostopadloscianu o wymiarach 3cm X5cm X 12cm stopiono i odlano srebrna kule. oblicz dlugosc promienia tej kuli 4) Kulisty balon ma promien rowny 20cm. Po dopompowaniu powietrza promien balonu zwiakszyl sie o 5cm. O ole wzrosla objetosc balonu? b) Z kulistego balonu o promieniu rownum 20 cm spuszczono czesciowo powietrze. Promien balonu zmniejszyl sie o 5 cm. o ile zmalala objetosc balonu? 5) Srodki 2 sfer sa oddalone od siebie 20cm, ich promienie sa rowne odpowiednio: r1 = 16cm i r2 = 12cm, oblicz dlugosc okregu bedacego czescia wspolna obu tych sfer. 6)Kule o promieniu 6 cm przecieto plaszczyzna, ktorej odleglosc od srodka kuli jest rowna 3cm. oblicz objetosci otrzymanych czesci kuli. 7)Objetosc polkuli jest rowna 486 pi cm szesciennych. Oblicz odleglosc miedzy dwomanajbardziej oddalonymi od siebie punktami tej polkuli. 8) jaka jest najwieksza mozliwa objetosc szescianu zawartegow polkuli o promieniu R. 9) Prostopadloscian ma 8 krawedzi dlugosci x i 4 krawedzie dlugosci 2x. oblicz najwieksza mozliwa objetosc takiego prostopadloscianu, jesli jest on zawarty w polkuli o promieniu 15cm Ja wiem ze tego jest bardzo duzo :( ale bede wdzieczna za kazde zadanie ,z gory dziekuje z calego serduszka

Gość AnielaAniela
up

Gość AnielaAniela
up

Gość pomoge ci jeżeli
wypiszesz odpowiedznie wzory

Gość AnielaAniela
jakie?

Gość AnielaAniela
up

Gość jesli nie wiesz jakie wzory
sa potrzebne żeby rozwiązać te zadania to niedobrze, zajrzyj do książki przeanalizuj zadania przykładowe i zobacz z jakich wzorów korzystano

Gość AnielaAniela
ja z matematyki zawsze bylam noga w ksiazce nie mam przykladow , teraz zostal mi miesiac do skonczenia szkoly sredniej nauczyciele naraz sie obudzili by zadawac zadania robic sprawdziany i oto te 9 zadan mam na piatek ;(

Gość nie ma tekiej możliwości
żeby w jakiejś książce nie było przykładowych rozwiązań znajdź sobie wzór na pole kuli, objetość kuli, promien kuli i pomyśl

Gość AnielaAniela
ale ja mam jeszcze niemiecki polski , prezentacje geografie i obowiazki w domu gdyby to bylo takie proste nie prosila bym was o pomoc ;(

Gość AnielaAniela
help

Gość AnielaAniela
heeeeeeeeeeeelp

Gość eeeeeeeeee tam też mamy
swoje obowiązki

Gość AnielaAniela
wiec prosze o pomoc osoby ktore maja ich mniej i sa wstanie pomoc mi bezinteresownie , wiem ze to malo ale ja bede wdzieczna na maxa bo ktos uratuje mi w tym momencie zycie

Gość najwiecej czasu masz na
siedzenie w necie

Gość eeeeeeeeee tam też mamy
a ile nam zapłacisz ofiaro losu ?

Gość AnielaAniela
jesli masz zamiar sie wymądrzać to daruj sobie nie potrzebuje tego jeśli nie chcesz mi pomóc to ok , może znajdzie się ktoś kto zechce , siedze na necie bo sama nie potrafie tego zrobic i szukam kogos kto jest w stanie mi wytlumaczyc zrobic . niebede tracila czasu na czytanie twoich komentarzy poprostu bede je zglaszala do usuniecia , i prosze nie obrażaj mnie i miej troszke kultury bo ja Ciebie nie obrażam

Gość AnielaAniela
up up

Gość AnielaAniela
zgłosiłam wszystko do usunięcia

Gość AnielaAniela
w ostatnich wyborach głosowałam na kononowicza

Gość AnielaAniela
wolę pisać up i czekać na frajera niż cos o tym poczytać

Gość AnielaAniela
dla twojej wiadomosci kretynie podszywaczu ucze sie z innych przedmiotow , a ty chyba nie masz co robic podszywajac sie podemnie

do wzoru podstawiasz , dobrze ci radzę , naprawdę warto roić samej zadania ; jutro q rozrywce nauczyciel moze ci kartk. walnąć z domowych zadań , jeśli ktoś zrobił sam pracę domową to wystarczą dwie minuty ... nawet mniej więcej czasu się nie dostaje, jeśli mądry nauczyciel

Gość AnielaAniela
do wzoru :( ja tego nie potrafie ja moge miec wzor i nic naprawde gdybym potrafila nie zawracala bym gitary na tym forum