Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość serduszko 82

corka

Polecane posty

Gość serduszko 82

hejka ; pytanko : piszemy np.krystyna i jan kowalski z dzieckiem czy mozna napisac tak wg mnie ładniej : z córką Magdalenką

Gość ile razy jeszcze
najlepiej to zapros z psem lub kotem

Gość ubaw po pachy w szkole
zamiast brac się za ślub to może trochę nauki zasięgnij, szkołę skończ itd a nie tylko nogi rozkładac

Gość serduszko 82
spadaj jak masz mi tak odpowiadac ; po co tu wchodzisz

tępie głupote dziecko coz widac ze inteligencja nie grzeszysz i części zwanej mózgiem tez nie umiesz uzyc - smieszne to pytanie i wskazuje ze jestes ładnie głupiutka. zapraszam anne i adama kowalski z córką, synem i psem i papużka tez niech wpadnie hahahahahahahaha jaka tępusia:D:P

Gość 2*25
czy to klub idiotów??? odpowiedzi o tym świadczą. myslę ze jesli ta córka jest mala to mozna napisac "z dzieckiem" a jesli to nastolatka to bezpieczniej " z corką' takie podlotki obrażają sie o dziecko

jak mozna byc takim idiota zeby pisac zapraszam z dzieckiem - tak bezosobowo, idiotycznie i beznadziejnie - chyba ona ma imię nie ?

napisz tak, jak myślisz- z imieniem będzie \'bardziej osobiście\' o tak... serdeczniej ;) w ostateczności dzieci to skarb swoich rodziców ;)

Gość serduszko 82
Tępy to ty jesteś ; pytanie jak każde inne ; nie rozumiem ludzi którzy wchodzą na forum żeby innych wku.....

Ja u siebie pisałam jak było więcej dzieci to "Z dziećmi" a jak było jedno dziecko to pisałam tylko zdrobniale imie dziecka i wszystkim się podobało "Z Magdalenką" "Z Krzysiem" "Z Piotrusiem". Rodzice się nie obrażą :D

Ja u siebie pisałam jak było więcej dzieci to "Z dziećmi" a jak było jedno dziecko to pisałam tylko zdrobniale imie dziecka i wszystkim się podobało "Z Magdalenką" "Z Krzysiem" "Z Piotrusiem". Rodzice się nie obrażą :D

a ja pisalam tak: jesli dzieci/dziecko jest male to pisalam \"z dzieckiem/ badz dziecmi\" natomiast jesli to juz byl nastolatek to napisalam juz imie

Gość nopewnie ze nie
do debila o nicku "ubaw po pachy w szkole"...kurwa mac lecz sie palancie bo naprawde źle z toba....

Gość Krystyna i Jan Kowalscy
Kowalscy!!!!!Czy Krystyna ma nazwisko Kowalski?? A może nie ma nazwiska i dlatego ją pomijasz?

Gość no.............
wygląda to jakbys zapraszała jakąś krystyne a oprocz niej jana kowalskiego z dzieckiem

Gość a tam
czepacie sie ; lasce sie pomylilo ; głównie przecież jej chodziło o te dziecko

ja pisałam tak jak wiatraczek;) a osobom powyżej 18 roku życia dawaliśmy osobne zaproszenia;)

Ja też (bo właśnie w trakcie pisania jestem), będę pisała po imieniu, wszystkich tych dzieci będzie sześcioro (z czego czterech chłopców u jednego wujka), więc napisać imię to nie problem. Zresztą dwójka niemowląt też na weselu będzie i ich napiszę na zaproszeniach również. Ale wydaje mi się że napisanie \"z dziećmi\", albo \"z córką\" jest w porządku, faktycznie w l.p. \"dziecko\" brzmi troszkę dziwnie więc już w takim przypadku syn albo córka lepiej. A uwaga co do nazwiska słuszna, powinno się odmieniać a skoro dziewczyna pisała tak na forum, odruchowo może tak samo na zaproszeniach pisać.

my piszemy imię dziecka, ale nie zdrobniale, czyli na przykład Katarzyna i Jan Kowalscy z córką Magdaleną :) mamy tylko jeden problem, bo kuzynka jest w ciąży i rozwiązanie ma na miesiąc przed weselem. oczywiście już teraz wiem, że nie będzie ich na imprezie, ale zaproszenie wypada dać. i dlatego u nich wyjątkowo zastosujemy formułkę "z dziećmi" :)

A podpowiedzcie która forma lepsza: \" Krystyna, Jan i Zosia Kowalscy\" czy \"Krystyna i Jan Kowalscy wraz (z) córką Zosią\"

Gość fhlF
dla mnie to pierwsze:)

A jak napisać zaproszenie jeżeli moja ciocia ma 2 meża ich córeczka ma na nazwisko tak jak tata ,a 2 z innego małżeństwa jak mama? Jak to sformułować? Krystyne(ciocia) Jadzie i Klare Nowak, Adama(wujek) i Julea Kowalskich? Czy Krysstyne Nowa i Adama Kowalskiego z Jadzią, Klarą i Julką ?

Emti, Krystynę Nowak i Adama Kowalskiego z dziećmi Jadzią, Klarą i Julką:) być może pytanie nad którym zastanawia się autorka jest oczywistością dla wielu ale to nie powód by kogokolwiek obrażać czy podejrzewać o braki IQ:P