Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja miałam cesarke

zaczerwienienie między pośladkami -jak się pozbyć

Polecane posty

Gość ja miałam cesarke

wietrzę co zmianę pieluszki, zmieniam często max co 2,3 godz, posypuje mąką ziemnaczaną, sudocremem , linomagiem, bepanthenem i nic! PRZEMYWAM RUMIANKIEM(

Gość a może za dużo tego
może za dużo tych kosmetyków używasz? po zmianie pieluchy umyj pupę ciepłą wodą z mydłem, dokładnie osusz, powietrz, a potem posmaruj zwykłym Tormentiolem sprawdzony sposób!

Po pierwsze primo: O rany, znowu ten "cudowny" Tormentiol :o Ludzie, czytajcie no trochę!! To jest TOKSYCZNE i NIE WOLNO go używać w przypadku dzieci poniżej 3-go roku życia!!! Dokładnie chodzi o kwas borny który jest w składzie tego cud-mazidła. Są maści które zawierają wszystko to samo oprócz kwasu bornego. Po drugie secundo: Najważniejsze to dużo wietrzyć, nie używać mąki ziemniaczanej (robią się kluchy), tylko pudru z cynkiem, nie stosować rumianku bo bardzo często uczula i pogarsza stan skóry. Myć wodą przegotowana i wacikiem, mydłem dla dzieci - przynajmniej czasowo, czyli nie używać chusteczek. Polecam po umyciu posypać pudrem, puścić z gołym tyłkiem i po jakimś czasie dopiero smarować specyfikami. Znaleźć przyczynę - zastanów się nad dietą dziecka (lub swoją jeśli karmisz), bo może to być jakaś alergia. Dzieci alergiczne czasem tak mają że "trzasną" jedną kupę po czymś co uczula i natychmiast dupinka do leczenia (wiem z doświadczenia niestety). Druga podejrzana rzecz - pieluchy lub chusteczki. Np. często uczulają Pamersy z wkładem aloesowym, chociaż zdarza się że uczulić może jakakolwiek pielucha z nowo otwartej paczki - pryskają czymś przed zapakowaniem i jak tego syfu jest akurat za dużo, to uczula.

Gość ja miałam cesarke
dzięki cyna zastosuję się do twych rad

cyna ma rację z tormentiolem, rumiankiemja bym tu jeszcze dodała: przyjrzeć się pieluchom, zmienić na inne na pewien czasu - bo w nich może leżeć problemuczulać może wszystko - myj mydełkiem dla dzieci a najlepiej "mydłem bez mydła", czyli np oillan (podróba oilatum, znacznie tańsza); odstaw wszelkie zapachowe żele d mycia ciałka (moja miała dupsko czerwone jak buraka po umyciu pupy pod kranem z dodatkiem "hipoalergicznego" żelu Nivea).