Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izabellakol

czestoskurcz serca a porod

Polecane posty

Gość izabellakol

czy sa tu dziewczyny ktore mialy czestoskurcz serca badz przedsionkow ???-jesli tak to bardzo prosze o odpowiedz w jaki sposob go leczono podczas ciazy (jakimi lekami) i jaki zalecano wam porod?

Gość izabellakol
naprawde nie ma żadnych mam ,ktore mialy tego typu problem ????bardzo prosze o pomoc?

mozesz przyblizyc jak dokladnie sie to objawia bo jestem zainteresowana ale nie mam jednoznacznej diagnozy

Gość izabellakol
u mnie sie to objawia kołataniem serca i przyspieszonym pulsem -najgorsze jest to ze lekarze sami niewiedza za bardzo co z tym zrobic.Boje sie jak zareaguje moje serce podczas porodu-jestem w 24 tyg

Gość ja też to mam.....
mam czestoskurcz nadkomorowy napadowy i tez jestem ciekawa jak to sie ma do porodu. sama nie jestem i nie bylam w ciazy. mze wejdz na forum kardiologiczne, pisal tam kiedy facet, ktorego zozna z czestoskurczem rodzila - oczywiscie bylo cesarskie a mialas jakis atak w ciąży? moze powinnas skonsultowac sie z kardiologiem z poradni zaburzen rytmu serca - np z elektrofizjologiem. tu link do forum: http://forum.kardiolo.pl/ pozdrawiam i trzymam kciuki za dziecko i Ciebie

Gość izabellakol
ja byłam w szpitalu na kardiologi gdzie mnie umiarowili i tam lekarz twierdzil ,ze nie ma problemu -porod naturalny.Ostatnio poszlam do kardiologa w mojej miejscowosci i ten mi na gadał ,ze powinnam rodzic w placowce gdzie jest odpowiedni odzial kardiologi,ze jego zdaniem powinni mi zalozyc do tetnicy jakas elektrode ,zastawke itp...jestem przerazona. Moje sugestie ,ze moze w takim razie lepsza bylaby cesarka zbyl milczeniem.Dlatego bardzo bym chciala wiedziec jak bylo z porodem u innych dziewczyn z podobnym problemem.We wtorek ide do mojego gina moze on mi powie cos wiecej.....

Gość Suzou1981
ja mam arytmię 11 900 skurczy dodatkowych komorowych- mi 3 lekrzy mówi,że tylko naturalny poród, bo ceasarka za mocno obciąża sece...

Gość żądam spr.
izabellakol - rodziłaś już?

Witam. Ja mam czestoskorcze nadkomorowe, jestem w 20 tc i biore tambocor- zalecenie lekarza na czas ciazy; wczesniej bylam na sotalolu. Co do porodu to mam miec na sali monitor KTG i ew wezwanie grupy kardio jezeli cos bedzie sie dzialo.

Ja mam tachykardię, wcześniej przed ciążą dodatkowe skurcze komorowe, jestem po ablacji, podczas ciąży wrócily zaburzenia rytmu odczuwalam kolatanie bralam betaloc zok 50 pomoglo, rodzilam przez cc tak zalecil kardiolog, ale sto razy bardziej wolalabym rodzić naturalnie, teraz po porodzie wszystko ustąpilo znowu jestem bez leków stosuję tylko suplementację magnezem i potasem pozdrawiam