Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chocololly

nadmiar sebum

Polecane posty

Gość chocololly

mam ogromny problem otóz godzinę albo i wczesniej po nalozeniu makijazu na moim czole pojawia się nadmiar sebum. czolo i nos swieca sie jak latarnia a moja grzywka szybko sie przetluszcza przez to czolo i wygladam okropnie. znacie jakies sprawdzone kosmetyki lub sposoby na to?

Gość asencja
mialam ten sam problem. teraz po nalozeniu podkladu (lub nie) po calym dniu moja cera sie w ogole nie swieci:) kup sobie na mazidlach olej konopny:) kosztuje niewiele bo ok 9zl a starcza na dlugo dlugo.... gwarantuje efekty!!!

Gość chocololly
a to sie kupuje w aptece? czy gdzie?

Gość chocololly
a to sie kupuje w aptece? czy gdzie?

Gość asencja
www.mazidla.com albo biochemiaurody:) ewentualnie jakis sklep z ekologiczna zywnoscia ale niestety u mnie nie mieli:( dlatego zamawialam przez neta do cery tlustej/miaszanej polecam tez hydrolat oczarowy:)

jeszcze z dr Hauschka jest olejek na twarz ale to drozsza zabawa (sama nie probowalam) - poszukaj na torebka.kafeteria.pl

kopiuje z forum strony wizaz.pl: "Jak zapewne wiesz , jedną z przyczyn łojotoku mogą być niedobory witamin spowodowane zbyt ubogą dietą bądź też chorobami. Istotne są zwłaszcza witaminy: PP, B2, C, A, E oraz jak wyczytałam u Różańskiego witamina F (kwas gamma-linolenowy). Tej ostatniej możesz sobie dostarczyć przy okazji konsumowania różnorakich olejów np. dyniowego, wiesiołkowego czy też ogórecznikowego, względnie zażywania preparatów w kapsułkach (np. Oeparol, Boracelle). Witamina F wg. wspomnianego wyżej Pana hamuje wpływ androgenów na skórę, wpływa na skład ilościowy i jakościowy łoju a także na rogowacenie i regenerację naskórka - wydawać by się mogło cud, miód, malina, zwłaszcza dla borykających się z zaskórnikami. Niestety w związku z moją rozlazłością nie miałam jeszcze okazji wypróbować jej na sobie ale jak tylko mróz nieco odpuści pomykam do Tesco po butelkę oleju z pestek dyni . Jeśli zaś chodzi o preparaty antyandrogenowe, to Diane nie jest jedynie słusznym lekiem. Niektórzy polecają leki roślinne z beta-sitosterolami (np. Poldanen Herbapolu), które są bezpieczniejsze od "hormonów" ."