Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eli***

Studia - EKONOMIA

Polecane posty

Gość eli***

Witam ;) Jestem tegoroczną maturzystką i zastanawiam się nad kierunkiem studiów. Wstępnie wybrałam sobie ekonomie i chciałabym usłyszeć Waszą opinie na temat tego kierunku:) Zastanawiam się nad takimi miastami jak Wrocław, Poznań i Łódz. Interesuje mnie bardzo ile trzeba mieć procent aby się dostać?? pozdrawiam ;]

Gość
nie polecam - skończyłam ekonomię i nie mam pracy w zawodzie :)

jesli ktos lubi matme i jest dobry to polecam-studiuje ekonomie na 4roku,jestem taka przecietna z matmy, ale daje rade;) Studiuje w Poznaniu....a to jakie sa studia i ile trzeba miec procent zalezy od uczelni i trybu studiow.Ja studiuje zaocznie wiec nawet procenty nie byly wazne tylko swiadectwo dojrzalosci i liczba wolnych miejsc;)

Ja nie polecam chyba, ze Cie to bardzo interesuje. Ja studiuje w Wawie i trzeba miec bardzo duzo z matury zeby sie dostac (ja mialam 98%). Zaluje ze wybralam ten kierunek.

Gość eli***
a może ktoś z absolwentów lub studiujących obecnie powie mi jakie progi obowiązują w naborze na ekonomie w tych miastach :) ? zdaje rozszerzoną gegre i rozszerzony język. Słyszałam że do wrocławia trzeba mnieć mniej więcej po 70% . Co takiego złego jest w tej ekonomi że jej tak nie polecacie?

Gość tylko na renomowanych
szkołach podaruj sobie wyższe szkoły coca-coli itp

Gość eli***
a jaki ciekawy kierunek możecie mi polecić?

Gość Nie rozumiem osób
Które szukają kierunków studiów dla siebie, bo sądzą że zarobią potem w zawodzie kokosy i zrobią karierę. WYBIERZ TO CO CIEBIE INTERESUJE I PRZYNIESIE PÓŹNIEJ SATYSFAKCJĘ, nie szukaj studiów według parytetu wizji przyszłych zarobków bo rynek pracy się szybko zmienia!

Gość eli***
od zawsze moi rodzice chcieli żebym poszła na prawo ale niedawo zaczęłam się tym interesować i stwierziłam że kompletnie mnie to nie interesuje a nawet nudzi. Nigdy nawet nie myślałam nad innym kierunkiem niż prawo stąd teraz ten mój problem. Właściwie to interesuje się wszytkim po trochu tylko nie wiem jakie to ma przełożenie na wybór mojego kierunku studiów i dalszą przyszłość

To może medycyna -> seksuologia -> społeczna na przykład :)?

Gość eli***
zdaje geografie więc na medycyne nie mam szans :) lubie wszystkie oprócz fizyki ;p

Szkoda, bo mało \"nas\" jest :P. Ale geografia to piękny przedmiot (i na wiele kierunków przydatny), więc może coś w z naukami przyrodniczymi? Ekonomia, socjologia i technologia żywienia - to ostateczność, chyba, że kocha się te dziedziny. W innym przypadku to zmarnowanie ładnych paru lat.

Gość eli***
nom tylko gegre i niemiecki rozszerzony. miałam zdawać historie ale się wycofałam jak stwierdziłam że nie ide na prawo. Już sama nie wiem na co warto iść , jak przeglądałam informator to na większość kierunków liczy się ta gegra tylko jaki wybrać ;/

Skoro niemiecki rozszerzony to może germanistyka, albo stosunki międzynarodowe (będzie też trochę prawa)?

Gość prejwpjtpejt
a dlaczego ekonomia to niby ostateczność?? Ja skończyłam ekonomię - spec. rachunkowość - pracuję w zawodzie i dobrze zarabiam - lubię to

Gość eli***
Tak jak wspominałam wcześniej dopiero od niedawna się tym interesuje ale przez myśl przeszły mi takie kierunki jak : ekonomia , zarządzanie , socjologia , dziennikarstwo , międzynarodowe stosunki gospodarcze , politologia , gospodarka przestrzenna , logistyka , troche tego jest i niezła rozbieżność no ale mówie o wszytkim o czym myślałam ;p

Gość eli***
a gdzie skończyłaś tą ekonomie i w jakim zawodzie pracujesz ???

Gość prejwpjtpejt
pyt do mnie rozumien - ekonomię kończyłam a UG i pracuję jako księgowa(czyt.moją specjalność)

Gość eli***
powiedz mi coś więcej na temat ekonomii , czy jest to interesujący kierunek , jakie są przedmioty itp. będę wdzięczna :)

Gość eli***
do PewnaStudenteczka :) to zaproponuj mi jakiś ciekawszy kierunek który Ty byś wybrała gdybyś miała teraz prawo wyboru ;p

Nie ze ostatecznosc, tylko lepiej zeby sie dobrze zastanowila. Ale podobno istnieja tez i takie osoby, ktore interesuje sie ekonomia (ale to nic pewnego) :D

\"prejwpjtpejt\" - napisałem wyraźnie: chyba, że się to lubi i chciało się ukończyć ten kierunek. A sam znam osoby, które nie miały gdzie pójść, nie dostały się tam, gdzie \"marzyli\" i wybierali kierunki, o których pisałem wyżej. W moim mieście głównie ekonomię (taki zbierak quasi-ekonomistów). Słyszę tylko: zmarnowany czas, brak perspektyw, męka etc. Kierunek, który chce się studiować powinno się wybierać idąc za głosem wyobraźni o swojej przyszłości i upodobaniami. A pracować można po każdym........ tyle, że nie zawsze jest to \'praca marzeń\' ;). Dobranoc 🖐️

Gość prejwpjtpejt
wiesz nie wiem czy dla każdego tak samo interesujący - ja chodziłam do technikum ekonomicznego , przed studiami już oprócz matury zdawałam egzamin na technika ekonomistę (spec . rachunkowość) od początku wiedziałam co chcę w życiu robić i tego się trzymałam konsekwentnie - b. dużo osób po "ogólniakach" , które nie miały wcześniej styczności z ekonomicznymi dziedzinami się rozczarowało albo sobie nie poradziło - przemiaty tak pobieżnie to m.in. statystyka, matematyka, mat. finansowa. ekonometria, makroekonomia, mikroekonomia, finanse, prawo(cywilne, podatkowe) metody wyceny proj. inwstycyjnychitp. itd.